۲۴۶۳۹۳

سیگاری ها بخوانند؛ دهان شما این نوع باکتری را دارد!

سیگاری ها بخوانند؛ دهان شما این نوع باکتری را دارد!

میلیون ها بار از عوارض خطرناک سیگار کشیدن شنیده ایم و خوانده ایم. بهتر است اینبار چیز جدیدی از این اختراع منحوس بشر بشنویم.

به گزارش نی نی بان ، گزارش اخیر سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین زده است که سالانه ۸ میلیون نفر بر اثر عوارض ناشی از سیگار جان خود را از دست می دهند. علیرغم تلاش‌های دولت‌ها و سازمان‌های مختلف برای ایجاد آگاهی در مورد خطرات، حدود ۱.۳ میلیارد نفر هنوز از نوعی دخانیات استفاده می‌کنند و ۸۰ درصد آنها در کشورهای کم درآمد تا متوسط ​​زندگی می‌کنند. هیچ سطح مطمئنی برای سیگار کشیدن وجود ندارد. حتی دود دست دوم می تواند منجر به عوارض جدی مانند بیماری های قلبی عروقی و سرطان شود. دهان (حفره دهان) اولین ورودی به بقیه بدن است و محل زندگی یک جامعه پیچیده و متنوع از میکروارگانیسم ها است که به عنوان میکروبیوم دهان شناخته می شود. این موجودات در هماهنگی با یکدیگر زندگی می کنند. آنها از محیط طبیعی دهان محافظت می کنند، به هضم غذا کمک می کنند، سیستم ایمنی بدن را تنظیم می کنند و سلامت را ارتقا می دهند. اما اگر این تعادل به هم بخورد، می تواند منجر به ایجاد پریودنتیت (عفونت لثه)، التهاب و بیماری های جدی مانند بیماری قلبی، سرطان، بیماری کبد و کلیه شود. تغییرات در ترکیب باکتریایی دهان می تواند ناشی از عوامل متعددی مانند بهداشت بد دهان، رژیم غذایی، الکل و سیگار باشد.

سیگاری

ماتفاوت‌های واضحی در باکتری‌های موجود در دهان افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری پیدا شده است. افراد سیگاری سطوح بالاتری از باکتری های مضر مانند فوزوباکتریوم، کمپیلوباکتر و تانرلا فورسیتیا را در دهان خود داشتند. این باکتری ها می توانند باعث بیماری لثه شوند و ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهند زیرا می توانند باعث التهاب و سایر اثرات مضر در بدن شوند. سیگار بر دهان تأثیر می گذارد. تنباکو و سیگار حاوی چندین ماده سمی از جمله نیکوتین، قطران، مواد شیمیایی رادیواکتیو، سرب و آمونیاک هستند. بسیاری از این ها از سوزاندن تنباکو به وجود می آیند. همانطور که سیگار دود می شود، این مواد شیمیایی وارد حفره دهان می شوند و با کاهش سطح اکسیژن، تغییر pH (سطح اسیدیته) و جلوگیری از تولید کافی بزاق، محیط اطراف را تغییر می دهند. بزاق نه تنها دهان را مرطوب نگه می دارد و به هضم غذا کمک می کند، بلکه دارای خواص ضد باکتریایی مهمی است که به از بین بردن میکروب های خطرناک و حفظ سلامت حفره دهان کمک می کند. خشکی دهان همراه با سطوح کم اکسیژن در دهان باعث تکثیر باکتری های مضر می شود. رشد بیش از حد این موجودات باعث از بین رفتن تعادل باکتری های سالمی می شود که به طور معمول در سطوح دندان ها، زبان و کام یافت می شوند.

سیگار کشیدن و بیماری های جدی این کلونی های غیرطبیعی می توانند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارند و منجر به کندی بهبود، التهاب و حتی مقاومت آنتی بیوتیکی شوند. التهاب مزمن ناشی از بیماری لثه می تواند منجر به از دست دادن دندان و تخریب بافت لثه شود که با بیماری های سیستمیک مانند بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. باکتری دیگری به نام استرپتوکوک موتانس نیز می تواند در افرادی که به شدت سیگار می کشند فراوان شود. این ارگانیسم اغلب در شرایط سالم وجود دارد، اما زمانی که محیط مختل می شود، می تواند تکثیر شود و بخشی از بیوفیلم های دندانی را تشکیل دهد و منجر به پوسیدگی دندان و سرطان دهان شود. همچنین ویپینگ و سیگارهای الکترونیکی  یک آئروسل تولید می کند که توسط کاربر استنشاق می شود. این مایع حاوی طعم دهنده های مختلف و همچنین مواد شیمیایی مضر مانند نیکوتین و سرب است. به نظر می رسد تحقیقات اولیه نشان می دهد که سیگارهای الکترونیکی جایگزین خوبی برای سیگار کشیدن نیستند. اگرچه اثرات آنها بر روی میکروبیوتای دهان به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته اما افزایش رشد باکتری هایی مانند فوسوباکتریوم و باکترویدلس  در افرادی که ویپ می کنند مشاهده شده است. هر دوی این باکتری ها می توانند باعث پریودنتیت (بیماری لثه) شوند.

آیا می توان این تغییرات را معکوس کرد؟ واضح است که مواد شیمیایی مضر موجود در سیگار و سایر اشکال تنباکو می تواند منجر به بیماری های جدی شود که اغلب از حفره دهان شروع می شود. خبر خوب این است که می توان از این موارد پیشگیری کرد و خطر را کاهش داد. اگرچه ممکن است زمان ببرد، اما تنوع سالم بیوم دهان را می توان با ترک سیگار بازیابی کرد. این امر خطر ابتلا به بیماری لثه را کاهش می دهد، تولید بزاق را افزایش می دهد و سلامت را بهبود می بخشد. پیشگیری بهتر از درمان است و دولت ها و سازمان هایی مانند WHO باید به ایجاد آگاهی در مورد خطرات سیگار، به ویژه در بین جوانان ادامه دهند.

منبع: theconversation

 

 

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند