پیرچشمی از کجا میآید؟

فوق تخصص قرنیه و متخصص چشمی گفت: پیرچشمی یعنی کاهش توانایی دید نزدیک افراد، در حدود ۴۰ سالگی است که ضعف بینایی را برای فرد به دنبال دارد.
حیدر سیاتیری، فوق تخصص قرنیه و متخصص چشمی در رابطه با پیرچشمی علائم و نحوه درمان آن گفت: آنچه به اصطلاح پیرچشمی اطلاق میشود از نظر مردم، کاهش توانایی دید نزدیک افراد در حدود ۴۰ سالگی است. به دلیل شماره چشم افراد قبل از ابتلاء به پیرچشمی ممکن است سن ابتلاء نیز تغییر کند، یعنی اگر شخص در گذشته نزدیک بین باشد بعد از ۴۰ سالگی دور افراد دچار پیرچشمی شده و اگر در گذشته فرد دوربین باشد بعد از ۴۰ سالگی نزدیک دچار پیر چشمی میشود.
دلیل ایجاد پیرچشمی
بزرگ شدن عدسی و کاهش انعطاف عدسی دو دلیل ایجاد پیر چشمی در افراد به شمار میرود. این دو علت اولین علائم تغییر در عدسی چشم ما است که به آن سندروم اشکال در فعالیت عدسی نیز گفته میشود که آب مروارید نیز از همین مرحله آغاز میشود، یعنی به دلیل بزرگ شدن عدسی و انعطاف ناپذیر است شخص نزدیک را دیگر نمیبیند.
اقدامات لازم برای پیرچشمی
شخصی که دچار پیرچشمی است با توجه به وضعیت بینایی که دارد اقدامات اولیه که استفاده از عینک است انجام خواهد شد، اما باید توجه داشت که پیرچشمی به خصوص پیرچشمی که بعد از دوربینی ایجاد میشود اگر در گذشته تنها یک عینک دوربین استفاده میکردند بعد از پیرچشمی از عینک نزدیک بین نیز باید استفاده کنند. این افراد به طور معمول هم دور و هم نزدیک را نمیبینند زیرا عدسی قادر به تأمین قدرت بینایی نیست.
همچنین پیرچشمی زاویه بسته یک بیماری چشمی با زمینهی خانوادگی است که در برخی افراد با سابقهی خانوادگی بروز میکند. نکتهی مهم این است که افراد دارای عینک دور و نزدیک، بهویژه کسانی که در خانواده خود سابقهی این بیماری را دارند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند و باید مورد معاینه دقیق قرار گیرند.
درمان پیرچشمی
پیرچشمی یک پدیده طبیعی مرتبط با افزایش سن است که میزان و نحوهی بروز آن به شرایط چشمی فرد قبل از این دوران بستگی دارد. اولین و سادهترین راهکار برای اصلاح دید در این شرایط، استفاده از عینک است. اما برای افرادی که در معرض خطر آب سیاه زاویه بسته هستند یا تمایلی به استفاده از عینک ندارند، جراحی گزینهای مناسب خواهد بود. این عمل نهتنها دید را اصلاح میکند، بلکه فرد را از خطرات احتمالی ناشی از افزایش فشار چشم نیز مصون نگه میدارد.
پیرچشمی یک تغییر طبیعی در روند افزایش سن است و به مراقبت ویژهای نیاز ندارد، اما افراد برای حفظ کیفیت بینایی خود باید اقدامات لازم را انجام دهند. کسانی که دچار مشکل در دید نزدیک میشوند، باید اصلاح بینایی داشته باشند تا بتوانند فعالیتهای روزمره خود را بدون مشکل انجام دهند.
منبع: مهر