۲۴۹۷۹۰

تغییرات روحی در دوران بلوغ پسران

تغییرات روحی در دوران بلوغ پسران

در دوران نوجوانی، تغییرات جسمی، عاطفی و رفتاری طبیعی هستند، اما مهم است که با احترام، مسئولیت‌پذیری و خودآگاهی با آن‌ها برخورد کنید. حفظ حرمت دیگران، پرهیز از خشونت و قلدری، و مراقبت از سلامت روان و جسم از اصول مهم این دوره است.

در دوران بلوغ، تغییرات احساسی زیادی را تجربه خواهید کرد. این تغییرات ممکن است شامل نوسانات خلقی، تحریک‌پذیری، خستگی، غمگینی، کاهش عزت‌نفس و مواردی از این دست باشد. این اتفاقات به دلیل ترشح هورمون‌ها و مواد شیمیایی درون بدن شما رخ می‌دهد. همچنین، تغییر در رابطه‌ی شما با والدین‌تان در طی بزرگ‌تر شدن نیز ممکن است باعث ایجاد نوعی ناپایداری ذهنی شود.

در دوران بلوغ، بدن شما هورمونی به نام تستوسترون ترشح خواهد کرد. این هورمون به شما کمک می‌کند تا به بلوغ جنسی برسید و وارد مرحله‌ی بزرگسالی شوید. با این حال، تغییر سطح این هورمون می‌تواند باعث نوسانات خلقی و بروز احساسات جنسی شود. نگران نباشید. با گذر زمان و بزرگ‌تر شدن، برخی از این تغییرات احساسی کاهش یافته و به حالت تعادل باز خواهند گشت.

نوسانات خلقی 

در دوران بلوغ، ممکن است به‌طور ناگهانی دچار تغییرات خلقی شوید. ممکن است در یک لحظه شاد و پرانرژی باشید و در لحظه‌ی بعد احساس ناراحتی و بی‌حالی کنید. شاید نگران عملکرد خود در مدرسه باشید یا از دعوایی که با بهترین دوستتان داشته‌اید، ناراحت شوید. اما مطمئن باشید که این حالت‌ها کاملاً طبیعی هستند. بدانید که در این مسیر تنها نیستید. دوستان‌تان نیز در حال گذر از همین مرحله هستند.

اگر در چنین شرایط سختی قرار گرفتید، با معلمان و والدین‌تان صحبت کنید یا نگرانی‌هایتان را با دوستان‌تان در میان بگذارید. شاید خواهر یا برادر بزرگ‌تری داشته باشید که مدت زیادی از عبور او از همین مشکلات نمی‌گذرد. با او صحبت کنید. مدیتیشن نیز می‌تواند به آرام شدن شما کمک کند. پیاده‌روی کنید یا در زمین بازی نزدیک خانه‌تان بازی کنید. این کار به تخلیه‌ی مثبت انرژی اضافی‌تان کمک کرده و به شما در کنترل نوسانات خلقی‌تان کمک خواهد کرد.

کاهش عزت‌نفس / تصویر ذهنی از خود 

در دوران نوجوانی، تغییرات زیادی را تجربه خواهید کرد. به‌تدریج خود را در مسیر ورود به بزرگسالی خواهید یافت. این مسیر، آسان نیست. شما باید با درس‌ها، فشار دوستان و تغییر روابط خانوادگی کنار بیایید. به دلیل این فشارها یا تغییر سطح هورمون‌ها، ممکن است دچار کاهش عزت‌نفس شوید.

self-esteem-decline

شاید یک بازیگر را الگو قرار دهید و سعی کنید با کلیشه‌های مردانه مثل داشتن بدنی عضلانی، قد بلند، پوست روشن، احساس قدرت و بی‌باکی مطابقت داشته باشید. اما این مقایسه‌ی خود با دیگران رویکردی درست نیست. شما به شیوه‌ی خاص خود، منحصر به فرد هستید.

علاوه بر این، فشار برای عملکرد خوب در ورزش یا امتحانات ممکن است بر تصویر ذهنی شما از خودتان و عزت‌نفس‌تان تأثیر بگذارد. کلید افزایش اعتمادبه‌نفس، تلاش مداوم بدون نگرانی از نتیجه است. تمام توان‌تان را بگذارید و در نهایت به هدف‌تان خواهید رسید.

فشار منفی همسالان، مانند مجبور شدن به کشیدن سیگار در حالی که با آن موافق نیستید، نیز ممکن است عزت‌نفس‌تان را خدشه‌دار کند. به یاد داشته باشید که تجربه کردن کارهای نادرست فقط به خاطر فشار دوستان، اشتباه است.

بنابراین سعی کنید از این‌گونه تأثیرات دوری کنید و خیلی ساده «نه» بگویید. با این حال، وارد درگیری نشوید و اگر لازم بود، کاملاً از دوستانی که ممکن است شما را در شرایط سخت قرار دهند، فاصله بگیرید.

acne-4254911_640

تغییر روابط: دوستان و خانواده (حل تعارض با خانواده و دوستان)

تعارض بخشی طبیعی از زندگی است و ممکن است در دوران نوجوانی شدت بگیرد. وقتی افراد مختلف زیر یک سقف زندگی می‌کنند، وقوع اختلاف اجتناب‌ناپذیر است. ممکن است با والدین یا خواهر و برادر خود مشاجره داشته باشید. دلایل زیادی می‌توانند باعث بروز درگیری‌های خانوادگی شوند. فقط به این دلیل که والدین‌تان با افکار یا باورهای شما موافق نیستند، به این معنا نیست که یکی از شما درست یا دیگری اشتباه است. هیچ دو نفری کاملاً شبیه هم نیستند و باید تفاوت‌های یکدیگر را محترم بشمارید.
با آرامش با خانواده‌تان صحبت کنید و اگر دیدید اوضاع از کنترل خارج شده، از درگیری فاصله بگیرید. به خودتان زمان بدهید و درباره راه‌حل ممکن برای حل اختلاف فکر کنید. اگر مسئله از کنترل شما خارج است، یاد بگیرید که آن را رها کنید.

همچنین ممکن است با دوستان‌تان دچار مشاجره شوید. حل‌نشدن تعارض‌ها می‌تواند باعث تنش‌های بی‌دلیل بین شما و دوستان‌تان شود. ممکن است درگیر اختلاف‌نظر شوید و تحت فشار قرار بگیرید تا در فعالیت‌های ناسالم شرکت کنید، اما یادتان باشد که می‌توانید با دوستان‌تان صحبت کنید؛ با آن‌ها صادق باشید و در هر شرایطی از خشونت کلامی و فیزیکی دوری کنید.

v4-460px-Tell-if-You-Have-Hit-Puberty-(Boys)-Step-13-Version-4

احساس کشش به دیگران و هیجانات جنسی 

در دوران نوجوانی، بدن شما نوسانات هورمونی و تغییر سطح تستوسترون را تجربه می‌کند که ممکن است باعث نعوظ آلت تناسلی شود. این مسئله منجر به برانگیختگی جنسی می‌شود. هنگام تماس بدنی، شوخی با دیگران یا حتی بازی، ممکن است احساسات جنسی در شما بیدار شود. این احساسات را نزد خود نگه دارید.

رضایت و رفتار محترمانه با دختران و دیگران (قلدری، متلک‌پرانی، توهین، سوءاستفاده‌ی کلامی و فیزیکی ممنوع) 

برقراری تماس فیزیکی به‌زور یا با نیت جنسی کاملاً ناپذیرفتنی است. از الفاظ زشت و ناسزا برای نشان دادن خود به‌عنوان یک «مرد قوی» استفاده نکنید. به کسی زور نگویید یا او را قلدری نکنید، فقط چون از نظر فیزیکی قوی‌تر هستید یا موقعیت بالاتری دارید.

از متلک‌پرانی، گفتن جملات جنسی نامناسب یا تهدید کردن دیگران جداً بپرهیزید. این کارها نشان می‌دهد که برای دیگران ارزش و احترامی قائل نیستید و احساسات‌شان برایتان مهم نیست.

دختران را دست‌کم نگیرید. به آن‌ها احترام بگذارید تا بتوانید روابط دوستانه و زیبایی با آن‌ها داشته باشید.

اگر با کسی مشاجره کردید، از به‌کار بردن کلمات توهین‌آمیز خودداری کنید و تا حد ممکن از درگیر شدن در خشونت فیزیکی پرهیز کنید.

منبع: menstrupedia
لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند