تشخیص سرطان پستان، تنها با ماموگرافی؟
پزشکان و دانشمندان موافقند که تشخیص زودرس ،بهترین دفاع در مقابل سرطان پستان است.
درمانهای موفقیت آمیز و میزان بقا برای بیماران با سرطان پستان ، به میزان زیادی تحت تاثیر تشخیص زودرس سرطان در مراحل اولیه است.اگر ما سرطان پستان را تا قبل از اینکه به غدد لنفاوی گسترش یابد ،تشخیص دهیم، بقای ۵ ساله در حد ۱۰۰ درصد خواهد بود.و تا کنون،بهترین روش برای این کار،ماموگرافی است. در حالت عادی ماموگرافی در ۸۵ درصد موارد قادر است به درستی تومورهای پستان را تشخیص دهد اما در بافت پستانی متراکم دقت آن فقط در حد ۶۰ درصد است
البته در حال حاضرماموگرافی در زنانی که بافت پستانی متراکم دارند نتیج خوبی همراه ندارد بنابراین برای آنها از روشهای کمکی مانند سونوگرافی یا ماموگرافی موضعی با بزرگنمایی بالا یا گاهی ام آر آی استفاده می شود.
نقطه های سفید رنگ زیادی در ماموگرافی خانمهای با پستان متراکم دیده می شود.پزشک باید در زمینه این همه نقاط سفید رنگ به دنبال تومور بکردد که امکان پذیر نیست.مطالعات نشان داده استفاده از روشهای تصویربرداری مذکور می تواند پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان پستان را تغییر دهد.
روش تصویربرداری جدیدی نیز وجود دارد برای بررسی عملکردی پستان بنام ( Breast specific Gamma Imaging ) BSGI که البته هنوز در مرحله تحقیقات است در مواردی که نتایج ماموگرافی قطعی نیست ، این روش می تواند کمک کننده باشد. حساسیت روش BSGI در تشخیص سرطان پستان ۱۰۰ درصد و حساسیت سونوگرافی ۷۷ درصد تخمین زده می شود. پژوهشگران معتقدند که اگر در مطالعات آینده ،کارآیی تصویربرداری با BSGI تایید شود ،می توان ان را وارد سیستم غربالگری کرد.
منبع:
دکتر صدیقه آذری
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼