۱۹۶۲۱۶
۱۳۲۲
۱۳۲۲

بارداری در سن بالا، مزایا و معایب

بسیاری از زنان به دلایل شخصی یا حرفه ای، باردار شدن خود را به تاخیر می اندازند و متخصصان را بر این می دارند که درباره عواقب بارداری دیر هنگام تحقیق و بررسی کنند.

بسیاری از زنان به دلایل شخصی یا حرفه ای، باردار شدن خود را به تاخیر می اندازند و متخصصان را بر این می دارند که درباره عواقب بارداری دیر هنگام تحقیق و بررسی کنند. برخی محققان معتقدند، زنان مسن به اندازه زنان جوان موفق به بارداری نمی شوند، اگر چه در برخی موارد این نظر نقض می شود. مقاله ای که در ادامه می آید، به این سوال که «آیا زنان با سن بالا می توانند باردار شوند یا خیر» پاسخ می دهد.

آیا زنان 45 سال به بالا می توانند به طور طبیعی باردار شوند؟
بله، اگر چه نادر است، اما بارداری در ۴۵ سالگی بدون استفاده از درمان های باروری امکان پذیر است. یائسگی قریب الوقوع است، اما اگر دوره های قاعدگیتان را به مدت ۱۲ ماه متوالی از دست نداده اید، شانس بارداری وجود دارد.احتمال بارداری در ۴۵ سالگی به بعد، به هیچ وجه همانند بارداری در دهه ۲۰ نیست. یک زن ۳۰ ساله در هر ماه ۲۰% شانس بارداری دارد و این مقدار برای یک زن ۴۰ سال به ۵% کاهش می یابد. در سن ۴۵ سالگی، بارداری با تخمک خودتان به ۱% کاهش می یابد. از طریق لقاح آزمایشگاهی (IVF) و با استفاده از تخمک اهدایی این احتمال به ۷۰ الی ۷۵% افزایش می یابد.

بارداری با تخمک اهدایی پس از 45 سالگی
تخمک های اهدایی می توانند به بارداری شما پس از ۴۵ سالگی کمک کنند. این گزینه همچنین برای زنانی که مشکلات باروری، سقط های مکرر یا در معرض انتقال اختلالات ژنتیکی به جنین هستند، در دسترس است. شما باید برای اطمینان از این که آیا می توانید یک جنین را حمل کنید یا خیر، آزمایش خون و سونوگرافی رحم انجام دهید. سپس پزشک شما را از لحاظ روانشناختی ارزیابی می کند تا ببیند آیا شما از لحاظ ذهنی برای داشتن کودکی که به طور ژنتیکی به شما مرتبط نیست، آماده هستید یا خیر. پس از آن درمان باروری با جمع آوری تخمک های اهدایی تازه شروع می شود. هنگامی که باردار شوید، علائم بارداری را تجربه خواهید کرد.

علائم بارداری پس از 45 سالگی
علائم بارداری پس از ۴۵ سالگی، همانند زمانی است که زنان جوان باردار می شوند، اما در اکثر موارد، به عنوان علائم یائسگی در نظر گرفته می شوند. این علائم می تواند شامل تکرر ادرار، نوسانات خلقی، سر درد، تغییرات سینه، بی اختیاری ادرار، خستگی، به تعویق افتادن پریود، حالت تهوع و کمر درد باشد.زنان بالای ۴۵ سال بیشتر در معرض علائم بارداری هستند.

خطرات بارداری دیر هنگام برای مادر چیست؟
خطرات بارداری با بالا رفتن سن افزایش می یابد. اگر در ۴۵ سالگی یا بالاتر باردار شوید، در معرض خطرات سلامتی بیشتر قرار می گیرید که در ادامه بدان ها اشاره می کنیم.
- دیابت بارداری
- فشار خون بالا
- مشکلات وابسته به جفت، مانند: جفت سر راهی
- زایمان سزارین
- انقباضات ناکارآمد رحم برای خروج جنین
- حاملگی خارج از رحم
- نرخ بالای سقط جنین (1 جنین از 2 جنین)
- سفت تر شدن بدن و دشوار شدن برگشتن به وزن و اندام پیش از بارداری

خطرات بارداری دیر هنگام برای جنین چیست؟
بارداری دیر هنگام نه تنها برای مادر خطرناک است، بلکه برای جنین نیز خطرناک می باشد. خطر ابتلا به سندرم داون برای جنین هایی که مادرشان ۴۰ ساله هستند، ۱ نفر در ۱۰۰ نفر است، اما این میزان برای جنین هایی که مادرشان ۴۹ ساله است، ۱ نفر در ۱۰ نفر است. همچنین خطر سایر ناهنجاری های ژنتیکی، تولد بچه مرده و زایمان زودرس نیز افزایش می یابد.با توجه به موارد فوق، بسیاری از زنان مسنی که قصد باردار شدن دارند، ترجیح می دهند از تخمک های اهدایی زنان جوان تر استفاده کنند.

چگونه در 45 سالگی یک بارداری سالم داشته باشید؟
به منظور داشتن یک بارداری امن و سالم و کاهش خطرهای مرتبط با افزایش سن، اقدامات زیر را انجام دهید:
- افراط در مراقبت های مناسب پیش از زایمان
- داشتن یک رژیم غذایی متعادل
- وزرش کردن به طور منظم
- حفظ وزن سالم
- مدیریت استرس
- اجتناب از الکل و سیگار

مزایای بارداری دیر هنگام چیست؟
توجه داشته باشید که مزایای بارداری در ۴۵ سالگی به بعد، بیش از مزایای بارداری در اواخر دهه ۲۰ یا اوایل دهه۳۰ نیست، اما حاوی چند نکته مثبت است.شما تجربه بیشتری درباره زندگی دارید و از خطرات و شرایطی که پیش می آید، آگاه هستید.
اگر فرزند دومتان باشد، شما قبلاً تجربه بزرگ کردن و تربیت کردن یک بچه را داشته اید.وضعیت مالی و تاهلتان در سطح مشخصی قرار دارد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.