۲۲۵۰۲۸
۳۶۱۹
۳۶۱۹

ماموگرافی باید چه زمانی انجام شود؟

در این ویدئو به این سوال پاسخ داده می‌شود که ماموگرافی چگونه است و میزان درد ماموگرافی چقدر است؟

سوال : ماموگرافی چگونه است و میزان درد ماموگرافی چقدر است؟

پاسخ : یکی از سوالاتی که معمولا از ما میپرسند این است که ماموگرافی را هر فرد باید چه زمانی انجام دهد و لازم است همه ی افراد ماموگرافی انجام دهند یا خیر؟
ماموگرافی به عنوان یک روش غربالگری برای خانم های بالای 40 سال در تمام دنیا مورد قبول واقع شده و آن را انجام میدهند. توصیه میشود تمامی خانم ها که به 40 سال میرسند سالیانه یک بار ماموگرافی را انجام دهند. ماموگرافی یکسری ضایعات را ممکن است نشان دهد که در سونوگرافی اصلا قابل دیدن نیست مثل رسوبات کلسیم یا میکروکلسیفیکاسیون که با نماهای مختلف ممکن است نشان دهنده بدخیمی و سرطان در سینه باشد.
در ۴۰ سال به بالا ماموگرافی و سونوگرافی مکمل هم هستند باید سالیانه فرد یک بار ماموگرافی و یک یا دو بار سونوگرافی تکمیلی همزمان یا در فاصله نزدیک انجام دهند. دستگاه ماموگرافی به دو صورت دیجیتال و آنالوگ در کشور ما موجود هستند که دستگاه آنالوگ تقریبا در کشورهای پیشرفته از رده خارج شده اند ولی هنوز در ایران استفاده میشود. فرق رادیوگرافی های دیجیتال و آنالوگ بیشتر در کیفیت و وضوح تصویر و همچنین بررسی میکروکلسیفیکاسیون یا کلسیفیکاسیون بسیار ریزی که در دستگاه های آنالوگ قابل رویت نیستند در دستگاه دیجیتال به وضوح دیده میشوند.
در افرادی که سابقه فامیلی سرطان پستان در فراد خیلی نزدیک مثل مادر، خواهر، عمه، خاله و مادربزرگ دارند توصیه به انجام ماموگرافی در سنین 30 سال به بالا میشود.

برای آگاهی بیشتر از نحوه انجام ماموگرافی به سراغ رادیولوژی و سونوگرافی ایران پرتو رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به رادیولوژی و سونوگرافی ایران پرتو یا دریافت نوبت از مرکز رادیولوژی و سونوگرافی ایران پرتو کلیک کنید.

ماموگرافی باید چه زمانی انجام شود؟

ماموگرافی چیست؟

ماموگرافی یک روش تصویربرداری است که از اشعه X کم انرژی به طور خاص برای تصویربرداری از بافت سینه استفاده می کنند. در عمل ماموگرافی از نماهای استاندارد شده سینه ها برای ارزیابی ضایعات سینه استفاده می شود.
این روش به عنوان یک ابزار غربالگری برای تشخیص سرطان اولیه سینه در زنان بدون علامت استفاده می شود. هر سینه به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفته و در برابر فیلم فشرده می شود تا حداکثر تجسم توده ها یا کلسیفیکاسیون ها بدست آید. تشخیص زود هنگام سرطان سینه امکان درمان زودتر و افزایش میزان بقا را فراهم می آورد.

نقش ماموگرافی در تشخیص سرطان سینه

ماموگرافی منظم بهترین وسیله تشخیصی است که پزشکان باید برای کشف زودهنگام سرطان سینه استفاده کنند. پزشکان برای جستجوی علائم اولیه سرطان سینه از ماموگرافی استفاده می کنند. همراه با معاینات بالینی منظم و معاینات ماهانه سینه، ماموگرام یک عنصر اصلی در تشخیص اولیه سرطان سینه است.

اگر یک توده یا هر علامت دیگری از سرطان سینه داشته باشید، پزشک دستور ماموگرافی تشخیصی را می دهد. اگر کاشت سینه دارید احتمالاً به یک ماموگرافی تشخیصی احتیاج دارید. ماموگرافی های تشخیصی گسترده تر از ماموگرافی های غربالگری هستند. آنها معمولاً برای گرفتن منظره از سینه از موقعیت های متعدد به اشعه X بیشتری نیاز دارند.

ماموگرافی باید چه زمانی انجام شود؟

ماموگرافی چگونه انجام می شود؟

شما در مقابل دستگاه مخصوص اشعه ایکس می ایستید. یک تکنسین سینه را روی یک صفحه پلاستیکی شفاف قرار می دهد. یک صفحه دیگر به طور محکم سینه را از بالا فشار خواهد داد. بسته به نوع آزمایش، ممکن است در طول ماموگرافی بایستید یا بنشینید. صفحات سینه را صاف می کنند و در حالی که اشعه ایکس گرفته می شود، آن را نگه می دارند. در این پروسه احساس فشار خواهید کرد. مراحل برای تکرار نمای سینه تکرار می شود. سینه دیگر نیز به همین روش در معرض اشعه X قرار خواهد گرفت. سپس تکنسین چهار پرتوی ایکس را بررسی می کند تا مطمئن شود که نیازی به انجام مجدد تصاویر نیست.

ماموگرافی دیجیتال

ماموگرافی های دیجیتال گاهی در صورت وجود استفاده می شوند. این موارد به ویژه برای خانم های جوان تر از ۵۰ سال که معمولاً سینه متراکم تر از زنان مسن دارند، مفید است. ماموگرام دیجیتال، اشعه ایکس را به یک تصویر الکترونیکی از سینه که در رایانه ذخیره می شود، تبدیل می کند. تصاویر بلافاصله قابل مشاهده هستند. بنابراین لازم نیست رادیولوژیست منتظر تصاویر باشد. رایانه همچنین می تواند به پزشک کمک کند تصاویری را که ممکن است در ماموگرام معمولی دیده نمی شود، مشاهده شوند.

از چه سنی باید ماموگرافی انجام شود؟

ماموگرافی یکی از روش های تشخیص سرطان سینه است که توسط متخصصان تجویز و از آن جا که به وسیله اشعه ایکس انجام می شود. بعضی از متخصصان معتقدند باید در موارد خاصی که فرد سابقه خانوادگی دارد انجام شود اما بعضی دیگر از متخصصان هم بر این باورند که تشخیص زود هنگام سرطان نسبت به استفاده از اشعه، سودمندتر است و خانم ها باید از ۳۰ سالگی به بعد، سالی یک بار این آزمایش را انجام دهند. از ۳۵ تا ۴۰ سال در حد یک بار و بعد از آن می توان هر دو تا چهار سال یک بار انجام داد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.