۱۱۴۷۰۶

ماموگرافی قبل از آگاهی از بارداری، آیا برای جنین خطر دارد؟

ماموگرافی قبل از آگاهی از بارداری، آیا برای جنین خطر دارد؟

ماموگرافی یکی از رایج‌ترین روش‌های تصویربرداری برای تشخیص سرطان سینه است که معمولاً در سنین مختلف توصیه می‌شود. در این مقاله بررسی می‌کنیم که آیا انجام ماموگرافی قبل از آگاهی از بارداری می‌تواند برای جنین خطرناک باشد یا خیر.

ماموگرافی قبل از آگاهی از بارداری معمولاً خطرناک نیست. در واقع، میزان تشعشعات ناشی از ماموگرافی تا حدی پایین است که تاثیر منفی خاصی بر سلامت شما ندارد. با این حال، برای اطمینان خاطر بیشتر بهتر است در صورت آگاهی از بارداری، این روش را به تاخیر بیندازید و از روش‌هایی مانند سونوگرافی کمک بگیرید که برای جنین بی‌خطرتر هستند. به خواندن ادامه دهید تا با همه چیز درباره ماموگرافی در دوران بارداری آشنا شوید.

ماموگرافی در دوران بارداری

در دوران بارداری، چگالی بافت سینه افزایش می‌یابد که باعث می‌شود خواندن تصاویر تولید شده در ماموگرافی دشوارتر شود. حتی با این‌که ماموگرافی سه‌بعدی بهتر قادر به عبور از بافت سینه متراکم است، اما همچنان ممکن است شناسایی یک توده یا غده در داخل سینه سخت باشد. این مسئله پس از زایمان نیز صدق می‌کند، زیرا ممکن است به دلیل افزایش چگالی سینه به دلیل شیر موجود در آن، تصویربرداری واضح دشوار باشد. به همین دلیل، در صورت مشکوک نبودن به وجود یک مشکل خاص، بیشتر پزشکان توصیه می‌کنند که ماموگرافی سالانه خود را تا چند مدت بعد از تولد نوزاد به تعویق بیندازید.
اگر توده‌ای در سینه خود احساس کردید یا در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان سینه قرار دارید، پزشک شما ممکن است انجام برخی تصویربرداری‌ها را برای شناسایی مشکل توصیه کند، به ویژه اگر مشکوک به وجود سرطان سینه باشد. پزشکان معمولاً به زنان باردار سونوگرافی را توصیه می‌کنند، اما این ممکن است همیشه کافی نباشد.
اگر انجام ماموگرافی در دوران بارداری ضروری باشد، مطمئن باشید که میزان تشعشعاتی که در معرض آن قرار می‌گیرید حداقل خواهد بود و خطر کمی برای جنین شما وجود دارد. تنها کافی است که تکنسین ماموگرافی را از بارداری خود مطلع کنید و آن‌ها شکم شما را با یک سپر سربی قبل از گرفتن تصاویر پوشش خواهند داد.

ماموگرافی در دوران بارداری

آیا ماموگرافی در دوران بارداری خطرناک است؟

به طور کلی، ماموگرافی در این دوران ایمن است، اما همیشه مؤثرترین روش برای شناسایی سرطان سینه نیست. پس حتماً با پزشک خود در مورد مزایا و خطرات ماموگرافی در این دوران صحبت کنید، مخصوصاً اگر سابقه خانوادگی سرطان سینه دارید یا حدس می‌زنید مشکلی وجود دارد.

آیا ماموگرافی در دوران شیردهی مجاز است؟

پاسخ کوتاه به این سوال بله است و ماموگرافی در دوران شیردهی مثل ماموگرافی در بارداری مشکل بزرگی ندارد، زیرا میزان کمی از تشعشعاتی که در معرض آن قرار می‌گیرید هیچ تاثیری بر میزان شیر شما نخواهد داشت و نیازی نیست که قبل از شیردهی دوباره مدت زمانی منتظر بمانید. در واقع، شما می‌توانید به محض اتمام تصویربرداری، به طور ایمن نوزاد خود را شیر بدهید.
با این حال، همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، در برخی موارد، غدد پستانی پر از شیر ممکن است چگالی سینه را افزایش دهند که این می‌تواند ایجاد تصویر واضح و شناسایی مشکل را سخت کند. بنابراین، اگر در حال شیردهی هستید، بهتر است نیم ساعت قبل از انجام ماموگرافی نوزاد خود را شیر بدهید یا شیرتان را بدوشید تا کیفیت تصاویر گرفته‌شده بهبود یابد. این کار به رادیولوژیستی که تصاویر شما را بررسی می‌کند، این امکان را می‌دهد که دید بهتری از بافت سینه داشته باشد و تشخیص دقیق‌تری انجام دهد.

آیا ماموگرافی در دوران شیردهی مجاز است؟

آمادگی های لازم قبل از انجام ماموگرافی

مهم‌ترین آمادگی‌های لازم قبل از انجام ماموگرافی عبارتند از:

  • مشاوره با پزشک متخصص: قبل از هر چیز، پزشک باید در جریان بارداری شما باشد  و اوست که تصمیم می‌گیرد آیا انجام ماموگرافی در دوران بارداری و حاملگی ضرورت دارد یا می‌توان از روش‌های بی‌خطرتری مانند سونوگرافی پستان یا ام آر آی بدون تزریق ماده حاجب استفاده کرد.
  • استفاده از محافظ سربی :در صورت تأیید انجام ماموگرافی، از محافظ شکم و لگن سربی استفاده می‌شود تا از جنین در برابر اشعه محافظت کند. تکنسین تصویربرداری موظف است این پوشش را به‌ درستی روی شکم شما قرار دهد.
  • بهداشت شخصی پیش از تصویربرداری: در روز انجام ماموگرافی، از استفاده از دئودورانت، پودر بدن، کرم یا عطر در ناحیه زیر بغل و سینه خودداری کنید، چون این مواد ممکن است تصاویر را مخدوش کنند. در عوض، حمام بروید و بدن خود را تمیز نگه دارید.
  • انتخاب زمان مناسب (در صورت امکان): در صورت امکان و اورژانسی نبودن وضعیت، پزشک ممکن است ماموگرافی را به بعد از سه‌ ماهه اول موکول کند تا خطرات احتمالی برای جنین کاهش یابد.
  • همراه داشتن اطلاعات پزشکی قبلی: در صورت داشتن تصاویر ماموگرافی یا سونوگرافی قبلی، آن‌ها را همراه خود ببرید تا امکان مقایسه وجود داشته باشد.
  • آرامش و آماده‌سازی ذهنی: انجام ماموگرافی در دوران بارداری ممکن است نگرانی‌هایی به همراه داشته باشد. پس سعی کنید با پزشک و تکنسین در مورد مراحل ماموگرافی و نگرانی‌هایتان صحبت کنید تا با آرامش بیشتری وارد فرآیند شوید.
  • پیروی کامل از دستورالعمل‌های مرکز تصویربرداری: برخی مراکز ممکن است دستورالعمل خاصی برای زنان باردار داشته باشند. پس لازم است از قبل تماس گرفته و درباره جزئیات آماده‌سازی سوال کنید.

آمادگی های لازم قبل از انجام ماموگرافی

در صورت انجام ماموگرافی قبل از آگاهی از بارداری چه باید کرد؟

اگر بدون اطلاع از بارداری ماموگرافی انجام داده‌اید، هل نکنید، زیرا معمولاً خطر جدی برای جنین وجود ندارد. همان‌طور که گفتیم، در ماموگرافی از اشعه ایکس با دوز پایین استفاده می‌شود که پرتوگیری آن معمولاً محدود به ناحیه پستان است. به همین دلیل، میزان پرتو رسیده به رحم بسیار ناچیز بوده و بعید است خطری برای جنین داشته باشد. در واقع، طبق انجمن رادیولوژی آمریکا (ACR)، پرتوگیری کمتر از ۵۰ میلی‌گری معمولاً خطر افزایش نقایص مادرزادی یا سقط را ندارد.
با این حال، باید به محض آگاهی از بارداری، پزشک خود را در جریان بگذارید و در صورت نیاز به ماموگرافی‌های دیگر در سه‌ ماهه اول بارداری (دوره حساس رشد جنین)، انجام روش‌های جایگزینی مانند سونوگرافی پستان یا ام آر آی بدون مواد حاجب را در نظر بگیرید. یک توصیه کلی نیز این است که اگر حدس می‌زنید باردار هستید، قبل از ماموگرافی تست بارداری دهید تا مطمئن شوید.

کلام آخر

اگرچه انجام ماموگرافی قبل از آگاهی از بارداری معمولاً برای جنین مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما توصیه می‌شود که زنان باردار یا کسانی که به تازگی متوجه بارداری خود شده‌اند، از انجام ماموگرافی خودداری کرده و به مشاوره پزشکی توجه کنند. به طور کلی، در صورت وجود نگرانی، پزشکان گزینه‌های ایمن‌تری مانند سونوگرافی را پیشنهاد خواهند داد.

به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: healthimages
لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند