فارس: یک متخصص اطفال گفت: چسبندگی پلاکها و جمع شدن ترشح زرد رنگ در گوشه چشم که مانع باز شدن چشم نوزاد میشود از علائم عفونت چشمی در نوزادان است.
منصور بهرامی ابتلا نوزادان به عفونت چشم را در زایمان طبیعی بیشتر دانست و اظهار داشت: ترشحاتی که در هنگام زایمان از مادر خارج میشود در تماس مستقیم با چشم نوزاد قرار دارد همچنین ناتوانی نوزاد و حساسیتی که در مقابل عفونتها به خاطر سیستم ضعیف ایمنی دارد از دیگر عوامل بروز عفونت چشمی در آنهاست.
وی عفونت چشمی در نوزادان را یکی از بیماریهای شایع در این دوران بیان کرد و افزود: این عفونت به سرعت به درمان جواب میدهد؛ در عدهای از نوزادان عفونت چشمی تکرار و علیرغم استفاده از قطره و مراجعه به پزشک در فاصله کوتاه مدت عفونت تکرار میشود.
این متخصص اطفال افزود: در چشم مجرایی به نام مجرای اشکی وجود دارد که اشک را وارد بینی میکند، تنگ بودن این مجرا از مهمترین عوامل مستعد عفونت در چشم نوزادان به شمار میرود؛ بر همین اساس در نوزادانی که دچار این مشکل باشند، علت اصلی عفونت چشم را تنبلی مجرای اشک میدانند.
وی به خانوادهها توصیه کرد: برای درمان عفونت چشمی در صورتی که مجرای اشکی تنگ شده قطرهای را که پزشک تجویز کرده به چشم نوزاد ریخته و از گوشه چشم به سمت بینی ماساژ دهند تا تنگی مجرا اشکی باز شود.
بهرامی تصریح کرد: در صورتی که با قطره و ماساژ، مجرای اشک نوزاد باز نشود، نوزاد را باید نزد چشم پزشک برده تا به وسیله میله مجرای اشک طفل را باز کند.
این متخصص اطفال، جمع شدن ترشح زرد رنگ که در گوشه چشم جمع میشود و مانع از باز شدن چشم نوزاد می شود و چسبندگی پلکها را از علایم عفونت چشمی در نوزادان دانست.
وی خاطرنشان کرد: در بعضی از خانوادهها خصوصاً بعضی از استانها رسم است که داخل چشم نوزاد را سرمه بکشند؛ از آنجایی که در سرمهها مواد شیمیایی و سمی دیده شده این کار آنها موجب عفونت در چشم نوزاد میشود.