۱۴۰۱۱۴
۲۶۰۹
۲۶۰۹

تاثیر مرگ والدین بر کودکان، تهدیدی برای خودکشی

مرگ والدین در‌ اثر خودکشی و در نتیجه بروز مشکلات روحی و روانی، زمینه‌ساز افزایش خطر خودکشی در کودکان داغ‌دیده خواهد شد‌.

دکتر فریدون ضرغام - روانپزشک: مرگ والدین در‌اثر خودکشی و در نتیجه بروز مشکلات روحی و روانی، زمینه‌ساز افزایش خطر خودکشی در کودکان داغ‌دیده خواهد شد‌. در جوامع غربی، ۳‌تا۴درصد از کودکان، مرگ والدین را تجربه‌ می‌کنند که به‌عنوان یکی‌ از پر‌تنش‌ترین رویدادهای تأثیرگذار زندگی در دوران‌کودکی شناخته شده‌ است. با این که غالب کودکان و نوجوانان با این فقدان کنار می‌آیند ولی عده دیگری دچار‌ مشکلات‌ اجتماعی و روانی غیرقابل ‌پیشگیری می‌شوند.
به‌منظور درک بهتر موضوع و با‌ نظر به بهبود پیشگیری‌ از اقدام به خودکشی، محققان داده‌های مرتبط با کودکان از سه‌کشور اسکاندیناوی در‌مدت ۴۰‌سال را زیر‌ نظر‌ گرفتند و فرض‌ کردند که مرگ تصادفی و‌ خودکشی یکی‌ از والدین به علت‌ داشتن این ژن‌های مشترک با فرزندانشان‌، خطر اقدام به خودکشی را در فرزندان آنان افزایش‌ می‌دهد.
محققان در این ارزیابی، چگونگی تغییر منحنی‌های خطر ناشی‌ از علت مرگ والدین، سن کودک در زمان مرگ والدین، جنسیت، مدت زمان از‌ دست‌ دادن والدین، ترتیب تولد (کودک چندم خانواده‌بودن)، وضعیت اجتماعی و اقتصادی و سابقه‌ روانی والدین را بررسی‌کردند.
آنها از داده‌های کشورهای دانمارک، سوئد و فنلاند (در فاصله سال‌های‌۱۹۶۸تا ۲۰۰۸ ) استفاده نموده و مشخص‌کردند که ۲/۶درصداز کودکان‌، والدینشان قبل‌ از ۱۸‌سالگی آنها فوت‌ کرده و با افرادی‌ که والدینشان در قید‌ حیات بودند‌، مقایسه‌ شدند. از محدودیت‌های این بررسی می‌توان به نبود اطلاعات در‌مورد عوامل خطر‌آفرینی از‌جمله عوامل ژنتیکی، عضویت در شبکه‌های اجتماعی و شیوه‌‌زندگی خانواده اشاره‌ کرد‌.

نتایج‌:
۰/۱۴‌درصد‌از گروه داغدیده درمقایسه با ۰/۰۷‌درصد از افرادی که والدینشان را در دوران کودکی از‌ دست‌ نداده بودند، در‌حین ارزیابی در‌نتیجه خودکشی فوت‌ کردند. این خطر مطلق خودکشی ۴ در ۱۰۰۰ تَن برای پسران و ۲ از ۱۰۰۰ تَن برای دختران بود که مرگ والدینشان را در دوران کودکی تجربه‌ کرده بودند. مرگ والدین در دوران‌ کودکی با افزایش خطر خودکشی در فرزندان ارتباط داشته است و این خطر به‌ مدت حداقل ۲۵سال پس‌ از مرگ والدین ادامه دارد.
• در‌ سال‌ ۲۰۱۳، خودکشی دهمین علت مرگ در آمریکا بود.
• ۴۱۱۴۹ خودکشی در‌سال ۲۰۱۳، برابر با ۱۱۳مورد در روز و یا یک‌ مورد در‌هر‌ ۱۳‌دقیقه وجود داشت.
• ۳۳/۴درصد از افرادی‌ که اقدام به خودکشی کردند الکل، ۲۳/۸درصد داروهای ضد‌افسردگی و ۲۰‌درصد مواد‌مخدر مصرف می‌کرده‌اند.

در‌ این بررسی بیشترین تأثیرپذیری روی ۳گروه‌ زیر بود:
• پسرانی‌که مادرشان با خودکشی فوت‌ کرده بودند.
• کودکان اول خانواده
• کودکانی که والدینشان قبل‌ از سن ۶‌سالگی از‌ دنیا رفته‌ بودند.
در بررسی‌های دیگری که در همین‌ زمینه انجام‌ گرفت نیز نتیجه‌ حاصل‌ شده همان بود‌، یعنی‌: اگر والدین در‌ نتیجه‌ خودکشی از دنیا بروند، خطر خودکشی توسط فرزندان آنان ۳برابر بیشتر ‌می‌شود. عواقب مرگ والدین در دوران کودکی بسیار گسترده است و خطر خودکشی در دراز‌مدت ممکن‌است تحت‌تأثیر شرایط سال‌های اولیه‌ زندگی قرار‌ داشته باشد و عواملی از‌ قبیل تعاملات بسیار پیچیده در‌میان اعضای خانواده،‌ می‌تواند تلاش‌های پیشگیرانه را دشوار‌ نماید. این بررسی به کاهش اولیه‌ پریشانی در راستای کم‌کردن خطر رفتار خودکشی در‌میان کودکانی‌ که یکی ‌از والدین خود را در دوران کودکی‌ از دست‌ داده‌اند، اشاره ‌می‌کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.