اهمیت بازی برای کودکان، چیست؟
آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که کودک نوپای شما ساعتها با یک جعبه مقوایی ساده بازی میکند؟
آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که کودک نوپای شما ساعتها با یک جعبه مقوایی ساده بازی میکند؟ یا با گلدان، تابه و یک تکه کاغذ سرگرم میشود؟ بچههای کوچک تمایل دارند تا مدت زمان زیادی را با چیزهای ساده بازی کنند، آنها را به اطراف پرتاب کنند یا به زمین بکوبند. به عنوان افراد بزرگسال، ما شگفتزده خواهیم شد که اشیا به قدری برای کودکان شگفتانگیز است که غرق بازی میشوند. این مرحله از بازی، که بازی های عملکردی نامیده میشود، از ماههای اول زندگی شروع میشود و تا سن ۲ سالگی ادامه مییابد.
یک اقدام تکراری که یک کودک را سرگرم میکند بازی عملکردی نامیده میشود. کارشناسان اهمیت بازی های عملکردی در کودکان را اینگونه توصیف میکنند که اولین بازی کودک است که از چیزی برای سرگرم کردن آنها استفاده میشود. این بازی میتواند شامل باز و بسته کردن اشیاء، پرتاب کردن وسایل، انباشته کردن قطعات و کوبیدن آنها به زمین، پنهان کردن اسباب بازی هایش در هر جایی و کوبیدن آنها به زمین باشد. اگرچه این فعالیتها تکراری هستند، اما این راهی است تا کودک اطلاعات بیشتری در مورد دنیای خود و خواص اجسام فیزیکی که با آنها برخورد میکند، بداند. این کار می تواند آنها را برای توسعه مهارتهای پیچیدهتری آماده کند و به آنها کمک کند تا مهارتهای کوچک و ناخوشایند خود را با تمرین تقویت کنند. اهمیت بازی های عملکردی در کودکان می تواند از سنین کودکی آغاز شود.
کودکان عاشق بازی با موارد ساده ای مثل قطعات یا گلدان خالی و ماهی تابه هستند. اگرچه آنها از تحریک حس فراهم شده از بازی با این موراد لذت میبرند، اما مزایای زنگ تفریح به مراتب فراتر از حس تحریک شده آنها است. این کار به کودک کمک میکند تا مهارتهای حرکتی کوچک و بزرگ خود را همراه با فرآیند یادگیری مهارتهای فکریاش پرورش دهد.
برای مثال در زیر چند نمونه از اهمیت بازی های عملکردی در کودکان ذکر شدهاست:
-مرتب کردن ماشینها در یک خط با توجه به رنگ آنها
اگرچه یک فعالیت ساده است، اما میتواند به کودک کمک کند تا با توجه به ویژگیهای فیزیکی خاص مانند شکل و رنگ، اشیاء را شناسایی و طبقهبندی کند.
-مرتب کردن قطعات متصل شده در یک مکان
زمانی که کودک به صورت ناگهانی قطعات را به یکدیگر متصل میکند، این فعالیتها یک هماهنگی بین دست و چشم او ایجاد میکند و به کودک کمک میکند تا موقعیت قطعات را بر اساس شکل آنها تشخیص دهند.
-پرتاب کردن اشیاء به دیوار و تماشای برگشت آن
این فعالیت ممکن است منجر به سر و صدای زیاد شود و خطر ضربه زدن به فرد دیگری را در پی داشته باشد، اما به کودک شما کمک میکند که مفهوم علت و معلول را یاد بگیرد. در واقع با این کار میتوانید قانون سوم حرکت نیوتون که (برای هر عمل، یک عکسالعمل برابر و مخالف وجود دارد) را از دوران کودکی به فرزند خود آموزش دهید.
بازی کودکان
بازی های عملکردی در کودکان یک عامل اساسی در رشد فکری پیشرفتهای مهارتی کودک است. بنابراین این وظیفه والدین است که کودک را به انجام این بازیها تشویق کند و او را از انجام این کار منع نکند. ببازیهای عملکردی بر خلاف سایر بازیها به استفاده از اسباببازیها و یا اشیاء به روشهای مرسوم تمرکز ندارد. به جای آن، کودک شما بر روی ویژگیهای فیزیکی جسم تمرکز خواهد کرد و آن را همانطور که مناسب میبیند، کشف خواهد کرد.
پس به این نکته توجه کنید که در اوایل زندگی فرزندتان یک جعبه مقوایی به اندازه یک قطار اسباببازی برای او هیجانانگیز خواهد بود. پس برای آموزش مهارت و پرورش قوه ی تخیل و خلاقیت آنها نیاز به صرف هزینههای هنگفت برای خریدن اسباب بازیهای گران قیمت ندارید، بلکه باید به نحوه بازی با آنها دقت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼