۱۹۵۴۰۷
۱۳۸۳
۱۳۸۳

نشانه های آپاندیسیت در کودکان، باید به پزشک مراجعه کرد؟

آپاندیس لوله ی کوچک و کرم شکلی است که از نخستین بخش روده ی بزرگ منشعب شده است.

آپاندیس لوله ی کوچک و کرم شکلی است که از نخستین بخش روده ی بزرگ منشعب شده است. این عضو هیچ وظیفه ی شناخته شده ای ندارد و بنا به دلایل نامعلومی ، گاهی عفونی و ملتهب می شد ، که به آن آپاندیسیت می گویند. آپاندیسیت از علل شایع درد شکم در کودکان زیر ۱۶ سال است که نیازمند عمل جراحی است.

علائم
علائم اصلی آپاندیسیت عبارتند از :
- درد در ناحیه ی تحتانی شکم . فشار خفیف روی ناحیه ای که درد می کند ، حرکت ، یا تنفس عمیق درد را افزایش می دهد ؛ کودک مبتلا به آپاندیسیت اغلب بی حرکت دراز می کشد.
- تهوع ، همراه با استفراغ یا بدون آن
- تب
- یبوست

درد آپاندیسیت:
درد شکم معمولا دور ناف آغاز می شود. ظرف چند ساعت بعدی ، درد به تدریج شدیدتر میشود و به قسمت پایین سمت راست شکم منتقل میشود. در برخی کودکان ، درد از همان ابتدا در قسمت پایین سمت راست شکم احساس می شود.

آیا باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر درد چنان شدید است که کودک فریاد می کشد یا به مدت ۳ ساعت ادامه داشته است ، فورا با پزشک تماس بگیرید. اگر درد بیش از ۶ ساعت ادامه داشته است ، آمبولانس خبر کنید یا کودک را به بیمارستان برسانید.
اگر آپاندیسیت فورا درمان نشود ممکن است زائده ی آپاندیس سوراخ شود ( اصطلاحا بترکد). در این صورت چرک به داخل حفره ی شکمی راه می یابد و موجب عفونت میشود و منجر به عارضه ی بالقوه کشنده ای به نام پریتونیت ( التهاب صفاق یا جداره ی حفره ی شکمی ) می گردد. اگر آپاندیس سوراخ شود درد به کل شکم گسترش می یابد و دائمی می شود.

چه کمکی میتوانم بکنم؟
وقتی درد شکم رخ می دهد ، ممکن است از ابتدا دانستن این که مشکل جدی وجود دارد یا خیر دشوار باشد. میتوان یک کیسه ی آب گرم پیچیده شده در حوله را روی محل درد گذاشت.
نباید به کودک استامینوفن یا مسکن های دیگر بدهید زیرا ممکن است تشخیص را برای پزشک دشوار سازد. کودک نباید چیزی بخورد یا بیاشامد زیرا ممکن است عمل جراحی لازم باشد.

پزشک چه کاری ممکن است انجام دهد؟
پزشک کودک را معاینه خواهد کرد. اگر مشکوک به آپاندیسیت شود ، کودک در بیمارستان بستری خواهد شد. اگر معاینات بعدی احتمال آپاندیسیت را نشان دهد ، فورا عمل جراحی برای برداشتن آپاندیس انجام خواهد شد.
برای حدود 24 ساعت بعد از عمل جراحی به کودک مسکن داده خواهد شد. اگر آپاندیس سوراخ نشده باشد ، قاعدتا پس از 3 یا 4 روز امکان مرخص کردن کودک از بیمارستان وجود خواهد داشت.
اگر آپاندیس سوراخ شده باشد به کودک آنتی بیوتیک داده خواهد شد و لازم خواهد بود تا وقتی که عفونت از بین برود در بیمارستان بماند ، که ممکن است حدود ۷ روز به طول انجامد.
پس از مرخص شدن از بیمارستان ، کودک میتواند به طور عادی غذا بخورد. اما تا حدود یک ماه باید از ورزش و فعالیت های شدید جسمانی پرهیز کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.