چگونه کنیم تا سفر به کودکانمان خوش بگذرد؟

یک روانشناس با اشاره به لزوم اهمیت سلامت روان کودکان، بر لزوم اتخاذ رفتار صحیح در مسافرتها با آنها، برای سرگرم کردن و لذت بردن آنها تأکید کرد.
سفر رفتن با خانواده آداب و رسومی دارد که با مسافرتهای مجردی متفاوت است؛ مخصوصا اگر کودکان نیز در همسفر خانوده باشند. هم با شما همسفر باشند. توجه به سلامت روان این کودکان در حین سفر و رفتار مناسب با آنان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
به گفته یک روانشناس، در سفر باید به نیازهای کودکان توجه شود تا احساس خستگی به آنها دست ندهد.
سمیه مرادیان با بیان اینکه نحوه رفتار با کودکان در سفرهای خانوادگی برای سلامت روان کودک بسیار مهم است، گفت: باید کودک خود را در حین سفر سرگرم کرده و و به نحوی او را مشغول کرد. مثلا میتوان از او سوال کرد و با تحسین تشویق کرد، اگر سفر طولانی بود به او خوراکیهای سالم داد.
وی افزود: همچنین میتوان شهر یا کشور مقصد و موقعیتهای مکانی را روی نقشه به او نشان داد و او را مشارکت داد. این مشارکت و دنبال کردن مسیر برای کودکان بسیار در کنار نشان دادن تصاویری از مقصد برای کودکان بسیار جذاب است و از این طریق میتوان همسفر خوبی برای او بود.
مرادیان تأکید کرد: نباید همانند چمدان با کودکان برخورد کرد و او را فقط دنبال خود کشاند باید به خواستههای او نیز توجه کرده و اجازه داد به او خوش بگذرد. از سوی دیگر باید قبل از سفر و پیش از ترک خانه مقررات سفر را برای او توضیح داد بگویید چه بازیها و فعالیتهایی ممنوع است. به عنوان مثال، برای توقفهای بین راه تا مقصد، قانون سر و صدا، قانون بازی، قانون شنا و قانون رستوران را توضیح داد.
او همچنین با اشاره به نگرانیهای والدین در رابطه با سفر با کودکان، گفت: بسیاری ازاز پدر و مادرها لحظات دلهرهآوری را تجربه کردهاند که فرزند نوپایشان قبل از آنکه دستش را بگیرند، در دل شلوغی از نظر ناپدید میشود. اما بهسادگی میشود از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کرد. کودکان حتی در سنین پایین میتوانند یاد بگیرند که زمانی که پدر و مادر صدایشان میزنند، بایستند و فورا نزدشان بازگردند.
وی بیان کرد: در کنار این رفتارها میتوان از کتاب، اسباببازی، بازیهای فکری و ... اسفتاده کرد همچنین اجازه داد خود کودک آنها را انتخاب کرده تا در سفر همراهش باشد.
منبع: آنا