۳۳۸۵۳
۲۲۵۱۶
۲۲۵۱۶

دست تو دماغ کردن کودکان، دلیلش چیست؟

اگرچه بعضی ها فکر می‌کنند بردن انگشت در بینی مثل خوردن شست، جویدن ناخن، پیچاندن مو، کندن جوش و دندان قروچه، نوعی تیک عصبی است اما انگشت در بینی کردن هیچ ربطی به اضطراب ندارد!

شهرزاد:

جدی ترین جست وجوگران داخل بینی، کودکانی اند که آلرژی دارند، بینی این بچه ها مخاط زیادی ترشح می کند. رسیدن مخاط به قسمت های خارجی تر بینی آن را خشک و جامد میکند و اینجاست که بچه می فهمد «یه چیزی آنجاست که باید درش بیارم ». این احساس است که اجازه نمیدهد کودک بینی اش را به حال خود بگذارد.


شرایط خاص آ ب وهوایی هم ممکن است این عادت ناخوشایند را در کودک ایجاد کند. مثلا اگر در آب و هوای خشک زندگی میکنید یا از سیستم های تهویه هوایی استفاده میکنید که سبب خشک شدن مجرای بینی فرزندتان می شوند، احتمالا فرزندتان زیاد انگشتش را در بینی اش فرو میبرد.

چطور انگشت فرزندمان را از بینی اش درآوریم؟
صحنه زشت و زننده بردن انگشت در داخل بینی را که نادیده بگیریم؛ این عادت هیچ مشکلی ندارد جز مسئله میکروب ها. با ورود انگشت به داخل مجرای بینی، میکروبهای روی آن هم به بدن انتقال می یابند و در بهترین مکان برای رشد و فعالیت خود جا خوش میکنند. این میکروب ها می توانند، فرزندتان را به سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبتلا کنند. بهترین و بی دردسر ترین راه برای مقابله با این عادت، جلوگیری از خشکی مخاط بینی کودک و تجمع آن در بینی است. به علاوه باید به او یاد دهید برای تمیز کردن بینی اش به دستشویی برود و بعد از خیس کردن داخل بینی اش، فین کند تا مخاط بینی اش خارج شود. اگر هم دستشویی نزدیکش نیست به گوشه ای برود و در دستمال فین کند.

دست تو دماغ کردن کودکان، دلیلش چیست؟

راه حل های زیر هم خوب جواب میدهند:

محرک های آلرژی او را بیابید
مهم ترین آلرژن هایی که سبب بروز حساسیت در کودکان می شوند، عبارتند از: مایتها (نوعی حشره ریز)، شوره حیوانات، گرد و غبار، کپک ها و گرده ها. با ورود این آلرژن ها به بینی، مخاط بیشتری ترشح شده و احتمال بردن انگشت در بینی هم افزایش می یابد.

مراقب باشید آب بدنش کم نشود
اگر در منطقه ای خشک زندگی میکنید یا سیستم گرمازا یا تهویه منزلتان مخاط بینی فرزندتان را خشک می کند، در طول روز مایعات زیادی به او بدهید؛ از آب، شیر و آب میوه گرفته تا سوپ و میوه های آبکی. یا این که یک دستگاه بخور در اتاقش بگذارید. همچنین میتوانید از قطره های بینی که حاوی محلول رقیق آب نمک هستند کمک بگیرید.

او را تشویق کنید تا دست هایش را بشوید
هیچ بچه ای حوصله ندارد مرتب برود دستهایش را بشوید؛ اما شما برای فرزندتان توضیح دهید که روی دست هایش میکروب های زیادی هستند که میتوانند او را بیمار کنند، بنابراین باید با استفاده از صابون کف دستش را لیز کند که آنها از دستش پایین بریزند. میتوانید از اینترنت هم عکس هایی با بزرگنمایی بالا از میکروبها تهیه کنید و به او نشان دهید تا بفهمد چه موجوداتی روی دستش زندگی میکنند.

به او یاد بدهید از دستمال کاغذی استفاده کند
برایش بسته کوچکی دستمال کاغذی بخرید تا همیشه در جیبش قرار دهد. می توانید یک تکه دستمال رنگی زیبا هم برایش بدوزید و تشویقش کنید که هر چند وقت یک بار به گوشه ای که کسی نیست برود و در دستمال فین کند.

انگشت هایش را با باند بپیچید
این کار از بردن انگشت در بینی جلوگیری می کند زیرا کودک میبیند باندها ضخیمند و به علاوه بردن آنها در بینی کثیف شان می کند. لازم نیست در مدرسه هم سر انگشت هایش را باند پیچی کنید زیرا فرزندتان جلوی دیگران انگشت در دماغش نمیبرد و به علاوه ممکن است بین همکلاسی هایش سر خورده شود. این عمل را به زور انجام ندهید؛ ابتدا زشتی و کثیف بودن این عادت را برایش توضیح دهید، سپس از او قول بگیرید و بگویید با این روش می تواند دوست داشتنی تر و تمیز تر باشد.

دستهایش را مشغول نگاه دارید
گاهی کودکی که انگشت در بینی اش می برد تنها میخواهد با دست هایش کاری انجام دهد. فرزندتان را تحت نظر قرار دهید، ممکن است عادت کرده باشد هنگام تماشای تلویزیون یا قبل از خواب انگشتش را در بینی اش بچرخاند. ساعات تماشای تلویزیون او را کمتر کنید و هچنین او را با فعالیت هایی که نیازمند دخالت دست هستند سرگرم کنید؛ کاردستی های زیبا، بازی های فکری - مثلا خانه سازی- نقاشی، خمیر بازی و... همه فکر و دستهای فرزندان تان را مشغول میکنند. اگر راه های بالا این عادت را از سر فرزندتان نینداخت، ناخن های او را از ته بگیرید و برای از بین بردن این عادت تمام تلاش تان را بکنید زیرا اگر الان جلوی او را نگیرید تا دوران بزرگسالی هم نخواهید توانست او را درست کنید. گاهی کودک چنان با قدرت، طولانی مدت و بی اختیار انگشتش را در بینی اش میچرخاند که منجر به خونریزی میشود. در این حالت احتمال دارد که فرزندتان دچار اضطراب یا ناراحتی روحی دیگری باشد که بهتر است درباره آن با پزشک متخصص اطفال و روانشناس کودک مشورت کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.