ایسنا: یک متخصص بیماریهای کلیوی کودکان گفت: افراد از کودکی تا بزرگسالی ممکن است به عفونتهای ادراری دچار شوند اما ابتلای کودکان زیر دو سال به عفونتهای ادراری خطر آسیب کلیوی را بیشتر میکند.
دکتر طاهر اصفهانی با بیان این مطلب افزود: عفونتهای ادراری از جمله بیماریهای کلیوی شایع بین کودکان است. عفونتهای ادراری به علت میزان شیوع و نداشتن علایم مشخص اهمیت زیادی در میان بیماریهای کلیوی کودکان دارند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: آماری در زمینه میزان ابتلای کودکان ایرانی به عفونتهای ادراری وجود ندارد اما در دنیا دست کم ۵ درصد دختران پیش از بلوغ یک بار دچار عفونتهای ادراری میشوند.
وی با بیان اینکه به منظور شناخت عفونتهای ادراری و پیشگیری از آن لازم است علل ابتلا به این بیماری شناخته شود، اظهار کرد: عفونتهای ادراری از دو دسته علل نشات میگیرند. عیوب مادرزادی دستگاه ادراری یکی از علل آن است که این عیوب پس از ابتلای کودک به عفونتهای ادراری با انجام تصویربرداری پزشکی مانند سونوگرافی و عکس مثانه تشخیص داده میشود.
اصفهانی در پایان گفت: یک سری از اشکالات کلیوی کودکان مربوط به چگونگی دفع ادرار و مدفوع است که این موارد باید به والدین آموزش داده شود تا با انجام اقداماتی مانند تخلیه مرتب مثانه و رودههای اطفال، زود عوض کردن پوشک کودکان کم سن و سال و استفاده نکردن از لگن و وان برای کودکان جهت دفع ادرار و مدفوع، از ابتلای کودکان به عفونتهای ادراری پیشگیری کنند.