تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی چیست ؟
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی چیست ؟
سوال: تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی چیست ؟
پاسخ: از تفاوت سونوگرافی با ماموگرافی میتوان به این مسئله اشاره کرد که سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا و ماموگرافی از اشعه ایکس با دوز کم برای ایجاد تصاویری از بافت داخلی سینه استفاده میکنند.
برای آگاهی بیشتر از تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی به سراغ رادیولوژی و سونوگرافی و تصویربرداری جردن رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به سونوگرافی و تصویربرداری جردن یا دریافت نوبت از سونوگرافی و تصویربرداری جردن ، کلیک کنید.
سونوگرافی چیست و در چه مواقعی از آن استفاده میشود؟
سونوگرافی یک دستگاه تصویربرداری است که با کمک آن میتوان تصویری از بافتها و ساختارهای داخلی بدن تهیه کرد. این دستگاه با استفاده از امواج صوتی که فرکانس بسیار بالایی دارند، به پزشکان و متخصصان کمک میکند تا تصویری از اندامها و ساختار درونی فرد در اختیار داشته باشد. همانطور که میدانید بانوان و پزشکان میتوانند از سونوگرافی در دوران بارداری برای دیدن جنین استفاده کنند اما کاربرد دستگاه سونوگرافی تنها به این مورد ختم نمیشود.
متخصصان از این دستگاه تصویربرداری برای مشاهده دیگر اندامهای داخلی مانند قلب، رگهای خونی، کبد، کلیه و … استفاده میکنند. اما موضوع مورد بحث در این مقاله، تفاوت میان سونوگرافی و ماموگرافی است. در صورت تشخیص وجود ناهنجاریهای احتمالی در سینه بانوان بهتر است از سونوگرافی استفاده شود و یا ماموگرافی؟ برای پاسخ به این سوال باید علاوه بر دستگاه سونوگرافی، اطلاعاتی راجعبه ماموگرافی نیز داشته باشید.
ماموگرافی چیست و چگونه انجام میشود؟
همانطور که کمی پیش اشاره کردیم، سونوگرافی دستگاهی برای تصویربردای از بافتها و اندامهای داخلی بدن است. اگر احتمال وجود ناهنجاری در سینهها وجود داشته باشد، با سونوگرافی نیز میتوان برای چک آپ از سینهها با دستگاه سونوگرافی تصویربرداری کرد اما ماموگرافی دستگاه تخصصی تصویربرداری از بافت پستان است.
سرطان پستان یکی از شایعترین سرطانهای زنان در جوامع امروزی به شمار میرود. با بررسی اپیدمیولوژیک سرطان پستان میتوان دریافت که میزان بروز این عارضه در زنان ایرانی در حال افزایش است؛ از همینرو تصویربرداری از بافت پستان زنان یک امر ضروری است. با کمک ماموگرافی به راحتی میتوان هرگونه عارضه احتمالی موجود در بافت سینهها را تشخیص داد. در این شیوه تصویربرداری، از اشعه ایکس با دز پایین برای بررسی بافت سینه استفاده میشود.
تفاوت میان ماموگرافی و سونوگرافی؛ کدام را انجام دهیم؟
ماموگرافی روشی برای تشخیص ناهنجاریهای احتمالی و زودهنگام سرطان سینه است. با توجه به شایع شدن این عارضه در بانوان، پزشکان توصیه میکنند زنان بالای ۳۰ سال حتما سالی یک بار آزمایشهای غربالگری پستان و ماموگرافی را انجام دهند تا در صورت وجود هر گونه توده مشکوک و سرطانی، از سرطانی شدن بافتهای سالم جلوگیری شود.
ماموگرافی و سونوگرافی را به نوعی میتوان مکمل یک دیگر دانست؛ چراکه برخی اوقات امکان بروز خطا و نتیجه کاذب در آزمایشهای ماموگرافی وجود دارد. به همین خاطر متخصصان برای تشخیص سرطان سینه و یا رد این احتمال، به هیچ عنوان به نتیجه ماموگرافی و یا سونوگرافی به تنهایی اکتفا نمیکنند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼