سرلاک برای نوزادان، غذای کمکی خوبی است؟
به پسر بچه ۴ ماهه می توانم سرلاک یا بیسکویت مادر بدهم؟ ممکن است سئوال شما هم همین باشد زیرا دشوار است که بفهمید از چه زمانی باید سرلاک برای نوزادان و سایر غذاهای جامد را آغاز کرد.
در گذشته که دانش پزشکی خانواده و اطلاعات مربوط به تغذیه کودک، کمتر بوده است از سه ماهگی به بعد والدین تغذیه کمکی را شروع می کردند اما در حال حاضر توصیه پزشکان بر این است که از پایان شش ماهگی تغذیه تکمیلی کودک شروع شود. علاوه بر این توصیه پزشکان بر این است که میوه را دیرتر در برنامه غذایی کودک بگنجانید به همین دلیل توصیه می شود، مرکبات را در پایان یک سالگی به کودک بدهید. از هشت ماهگی هم می توان هر روز یک عدد زرده تخم مرغ به برنامه غذایی کودک اضافه کرد. در ضمن اصلا توصیه نمی شود که هر غذا یا میوه ای را که خودتان می خورید، به کودک بدهید. این رفتار تغذیه ای صحیح نیست و ذائقه کودک با طعم هایی آشنا می شود که ضرورتی ندارد و در نتیجه غذاهایی که مناسب سن خودش است را مصرف نمی کند. شما می توانید فرنی، سرلاک و حریره بادام را روزانه در حجم کم (یعنی دو قاشق مرباخوری) به عنوان غذای تکمیلی به کودک بدهید و به تدریج روزانه یک قاشق بر مقدار آن بیفزایید. در نهایت تعداد دفعات و حجم غذا باید روزانه به دو وعده و هر وعده ۱۵ قاشق مرباخوری برسد. فرنی یا حریره بادام باید با شیر درست شود تا با توجه به کالری دریافتی، انرژی مورد نیاز بدن کودک تامین شود. البته غذاهای کمکی که تهیه می کنید، باید غلظت مناسبی داشته باشد. در ابتدا پیشنهاد می شود، غذای کمی مقداری غلیظ تر از شیر باشد و روزانه بر غلظت آن افزوده شود. بعد از این یک ماه یعنی از ۶ و نیم ماهگی یا هفت ماهگی کودکتان هم می تواند سوپ بخورد. مقدار سوپ را از روزی دو تا سه قاشق مرباخوری شروع کنید و به تدریج بر مقدار آن بیفزایید.
سرلاک برای نوزادان
سرلاک کودک برای بسیاری از والدین، اولین انتخاب غذایی است. غالبا سرلاک نوزادان از غلات برنج است. شاید از خودتان بپرسید آیا سرلاک برای نوزادان، بهترین انتخاب است؟ این مطلب به شما کمک میکند تا به جواب برسید.
اگر چه توصیه میشود که نوزادان پس از حدود شش ماهگی، غذای جامد بخورند، اما به چند دلیل بهتر است رژیم غذایی کودک خود را متنوع کنید. کمی پس از شروع غذاهای کمکی جامد، انواع رنگها، طعمها و بافتها را در برنامه غذایی کودک بگنجانید، اما در اینباره عجله نکنید.
شروع سرلاک برای نوزادان
دشوار است که بفهمید کودک از چه زمانی برای خوردن سرلاک و سایر غذاهای جامد آماده است.
دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است وسوسه شوید تا دادن مواد جامد به نوزاد را زودتر شروع کنید. مثلا ممکن است نگران باشید که کودک شما به اندازه کافی شیر مادر یا شیر خشک دریافت نمیکند. یا شاید شنیده باشید که خوردن غذای جامد به نوزادان کمک میکند تا خواب بهتری داشته باشند.
چرا باید برای دادن سرلاک صبر کنید؟
اگر چه ممکن است بسیاری از مادربزرگها، همسایگان و آشناها شما را درباره مزایای شروع زودهنگام مواد غذایی جامد ترغیب کنند، اما پزشکان توصیه میکنند که سرلاک و سایر غذاهای جامد را پس از شش ماهگی به نوزاد بدهید. پیش از این سن، نوزادان فقط به شیر مادر یا شیر خشک احتیاج دارند.
در دو ماه اول زندگی، نوزاد شیر کمتری میخورد، اما زمانی که رشد میکند، تمایل دارد بیشتر شیر بخورد.
اگر نوزاد شما روزانه شش پوشک کثیف میکند و به خوبی وزن میگیرد، به این معنی است که کالری کافی دریافت میکند.
سرلاک برای نوزادان به عنوان اولین غذا
برای قرنها این عرف وجود داشت که تا یک سالگی و بیشتر به نوزادان فقط شیر بدهند.
با این حال، والدین در دو نسل گذشته، نوزاد را با شیر خشک و سرلاک هم تغذیه کردهاند. حالا میدانیم که دادن غذاهایی مثل سرلاک قبل از چهار ماهگی میتواند سلامتی نوزادان را به خطر بیندازد.
حالا ببینیم چرا سرلاک نوزاد، یک انتخاب خوب به عنوان اولین غذای جامد است. این غذا با آهن غنی شده که نوزادان به آن نیاز دارند. هضم سرلاک برای نوزادان آسان است، همچنین این ماده غذایی به عنوان یک ماده غذایی با حساسیت کم (به ویژه سرلاک برنج) در نظر گرفته میشود.
سرلاک نوزاد
در مورد اولین غذاهای جامد که کودک شما میتواند بخورد گزینههای زیادی وجود دارد. سرلاکی که با آهن غنی شده، یکی از گزینههاست. میتوانید سرلاکی شامل یک ماده مثل برنج، جو دوسر یا جو به کودک بدهید، یا این که گزینه سرلاک چند دانهای را انتخاب کنید که دو یا چند ماده در آن ترکیب شده است.
یکی از نگرانیهایی که در مورد سرلاک نوزاد مطرح شده، این است که در برخی از سرلاکها مثل برنج، آرسنیک شناسایی شده است.
در سال ۲۰۱۳ میلادی، سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای اولین بار در مورد سطح آرسنیک غیر آلی موجود در محصولات برنج، از جمله سرلاک نوزاد، هشدار داد که باعث نگرانی والدین شد.
اگر سرلاک را به عنوان اولین غذای کودک خود انتخاب میکنید، بهتر است غلات دیگری به غیر از برنج در آن بگنجانید تا کودک در هر وعده غذایی فقط غلات برنج مصرف نکند.
گزینههای غذایی جامد
- هدف از دادن غذاهای جامد، نه تنها تامین مواد مغذی کلیدی، بلکه ارائه طعمهای متنوع به نوزاد است. این کار نه تنها برای سلامتی کلی مهم است، بلکه میتواند در لذت بردن او از غذاهای مقوی هم نقش داشته باشد.
میتوانید به کودک، میوهها و سبزیجات، لوبیا و عدس، گوشت، تخممرغ، مغزها و دانهها (به شرطی که نوزاد قادر به جویدن آنها باشد و خطری ایجاد نکنند) بدهید. - برخی از والدین برای معرفی این غذاها به نوزاد، از روش پوره کردن استفاده میکنند.
خبر خوب این است که برای معرفی این عادات غذایی سالم، فقط مقدار کمی از هر غذا در هر وعده غذایی کافی است. - لمس و چشیدن غذا قسمت مهمی در ایجاد ارتباط کودک با غذا است.
- لازم نیست روند دادن این غذاها به کودک پیچیده باشد. برخی از غذاها مانند موز و سیبزمینی شیرین بخارپز را حتی میتوان با چنگال له کرد، بنابراین لازم نیست برای درست کردن هر وعده، غذاساز را بیرون بکشید.
- حتی میتوانید مقادیر کمی از انواع غذاهای مناسب کودک را زودتر از موعد آماده کنید تا برای هر وعده غذایی آماده باشد.
- وقتی غذاهای جامد را شروع میکنید، به خاطر داشته باشید که تنوع در آنها نه تنها دامنه مواد مغذی کودک را افزایش میدهد، بلکه باعث معرفی طعمهای مختلف به او میشود. افزودن میوهها، سبزیجات و گوشتها میتواند مواد مغذی نوزادان از شش ماهگی به بعد را تامین کند.
- موز رسیده یا آووکادو
- سیبزمینی شیرین بخارپز
- گوشت خوب پخته و ریز خرد شده
- نان و غلات سبوسدار
- میوه تازه
- سبزیجات
- محصولات لبنی (اما برای دادن شیر گاو تا پس از یک سالگی کودک صبر کنید)
- این نکته را بدانید که میوهها و سبزیجات فقط باید پوره شوند تا زمانی که کودک برای خوردن غذاهای نرم با دست آماده باشد.
- اگر میخواهید کودک را از شیر بگیرید، از پورهها صرف نظر کنید و از همان ابتدا غذاهای نرم به کودک بدهید تا با دست بخورد.
- مهم است که قبل از شروع مواد جامد با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید، به خصوص اگر در خانواده شما سابقه آلرژی غذایی وجود داشته باشد.
نتیجهگیری درباره سرلاک برای نوزادان
انتخاب سرلاک به عنوان اولین غذای جامد نوزاد به این معنا نیست که شما باید شیر مادر را قطع کنید.
اگر چه دادن سرلاک به نوزاد انتخاب مناسبی است، اما سعی کنید در صورت امکان، انواع غذاهای مناسب را در برنامه غذایی نوزاد بگنجانید و اجازه دهید او در زمان صرف غذا در کنار بقیه اعضای خانواده باشد تا عادات غذایی سالم را یاد بگیرد.
پیش از شروع غذای کمکی حتما با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼