۱۶۳۵۹۳
۴۷۷۳
۴۷۷۳

تاثیر آلودگی هوا در بارداری، روی مادر و جنین

آیا آلودگی هوا می تواند روی بدن خانم های باردار تاثیرات منفی بگذارد و موجب تغییرات و ناهنجاری در جنین آن ها شود؟

آیا آلودگی هوا می تواند روی بدن خانم های باردار تاثیرات منفی بگذارد و موجب تغییرات و ناهنجاری در جنین آن ها شود چگونه باید در برابر این آلودگی ها از خانم های باردار مراقبت کنیم در این مطلب به توصیه هایی مهم در این زمینه اشاره می کنیم

به طور معمول حجم و میزان آلاینده های موجود در هوا در نواحی صنعتی و شهرهای آلوده بزرگ به ویژه در فصول سرد سال افزایش می یابد و ایستایی و ماندگاری آلاینده ها و استمرار آن در دراز مدت بر سلامت مردم اثرگذار است که یکی از عوارض آن بر باروری است.

اثر آلودگی بر جنین
مونوکسید‌کربن و ذرات ریز موجود در هوای آلوده اثراتی بسیار منفی بر روی مادر می‌گذارد که این آلودگی‌ها بر روی جنین او هم بسیار تأثیرگذار است. ممکن است به‌ دلیل تنفس هوای آلوده توسط مادران، در سیستم تنفسی آلودگی هوا ممکن است باعث ابتلای مادر باردار به تنگی نفس و سوء تغذیه شود، زیرا در هوای آلوده آنها به راحتی به سمت غذا نمی‌روند
برای جنین اختلال ایجاد شود و در نهایت منجر به اختلالات تنفسی مانند آسم در نوزادان شود.
۱۲ هفته اول، دوران حساسی برای مادر و جنین است آلودگی هوا و سکونت در نزدیکی مناطق پرتردد تهدید کننده سلامت مادر باردار و جنین است. این در حالی است که ۱۲ هفته اول بارداری دوران حساسی برای مادر و جنین می‌باشد و مادران باید توجه بیشتری به سلامتی جنین نشان دهند.
همچنین هفته‌های هشت تا 12 بارداری مغز جنین شروع به رشد و شکل گیری می‌کند. بنابراین اختلال رشد در این زمان می‌تواند بر ضریب هوشی و توانایی‌های مغزی جنین تأثیر مخربی بگذارد و رعایت اصول بهداشتی در این مدت اهمیت بیشتری دارد.

به گفته کارشناسان آلاینده‌های هوا از عواملی هستند که بر سلامت جنین اثر نامطلوب داشته و در دوران بارداری و به ویژه در هشت تا ۱۲ هفته نخست توصیه می‌شود مادر کمتر در معرض این آلاینده‌ها قرار گیرد.

تنگی نفس و سوء‌تغذیه در کمین مادران باردار
آلودگی هوا ممکن است باعث ابتلای مادر باردار به تنگی نفس و سوء تغذیه شود، زیرا در هوای آلوده آنها به راحتی به سمت غذا نمی‌روند.
هنگامی‌که تمایل مادر باردار به غذا کاهش پیدا کند، ممکن است دچار سوء‌تغذیه شود. در نتیجه تحقیقات و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد آلودگی هوا سبب نازایی، سقط جنین و برخی از ناهنجاری‌های جنینی می‌شود
این سوء تغذیه وزن مادر باردار و جنین او کاهش یافته و هر دو به سوء تغذیه مبتلا می‌شوند.

سقط جنین و نازایی
در هوایی که سرشار از سرب و ذرات شیمیایی دیگر است، عوارض احتمالی برای زنان باردار چندین برابر خواهد شد. همچنین تحقیقات و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد آلودگی هوا سبب نازایی، سقط جنین و برخی از ناهنجاری‌های جنینی می‌شود.
توصیه هایی برای کاهش تاثیر آلودگی هوا برای زنان باردار
۱- در روزهای آلوده در و پنجره‌های خانه را ببندید.
2- از ترددهای غیرضروری در سطح شهر خودداری کنید.
۳- هنگام خروج از منزل استفاده از ماسک‌های فیلتردار را فراموش نکنید.
4- در منزل از دستگاه‌های تصفیه هوا استفاده کنید به‌ ویژه در اتاق خواب استفاده کنید.
۵- مقدار بیشتری میوه و سبزی تازه در طول روز بخورند تا سمومی که به‌طور احتمالی وارد بدن‌شان شده، به سبب آنتی‌اکسیدان موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها دفع بشود یا تاثیر آن کاهش پیدا کند.
6- مصرف شیر را فراموش نکنید و مایعات فراوان بنوشید.

آلودگی هوا چه عواقب و خطراتی برای بارداری و زادآوری دارد؟
آلودگی هوا به ترکیبی از هوای موجود در محیط پیرامونی گفته می شود که در آن گازهای سمی و خطرناک و آلاینده های خاص وجود داشته باشد و استنشاق و قرار گرفتن در معرض آن می تواند به صورت مستقیم بر بارداری موفق اثر منفی داشته باشد و یا به مقوله سقط جنین دامن بزند.

تاثیرآلودگی هوا در چه زمانی برای زنان باردار تشدید می شود؟
آلاینده های هوا اعم از ذرات معلق و انواع گازهای سمی در شرایط هشدار، اضطرار، بحران و ناسالم از طریق تنفس و مجاورت با آلاینده ها در بدن مادر باردار وارد می شود و پیامدهای مخربی را بر جنین دارد که نتایج آن در میزان و سطح سلامت نسل آتی هنوز به شکل علمی و کارشناسی بررسی نشده است.

به نظر شما آلودگی هوا بر باروری مردان نیز تاثیرگذار است یا فقط زنان درگیر هستند ؟
آلودگی هوا بر کاهش باروری در دو جنس اثر دارد و در مردان موجب کم شدن میزان جهش اسپرم می شود و راه مقابله و پیشگیری از این معضل استفاده مستمر از مواد حاوی آنتی اکسیدان و طیفی از خانواده ویتامین های C و D است.

با توجه به تحقیقاتی که انجام شده آلودگی هوا چگونه باعث ناباروری مردان می شود؟
وجود سرب و دی اکسید گوگرد در هوا در تنفس مردان باعث می شود تا شکل طبیعی اسپرم مردان تغییر پیدا کند و بر روی حرکت اسپرم تاثیرات نامطلوب می گذارد لذا به آقایان توصیه می شود از استعمال تنباکو، الکل، سیگار و مواد شیمیایی موجود در چسب، لاک، مواد رادیواکتیو، سموم کشاورزی، آفت کش و حشره کش ها دوری کنند.
آلودگی هوا در چند ماهگی دوره بارداری باعث سقط جنین می شود؟
در هشت هفته اول بارداری آلودگی هوا به علت ذرات معلق دی اکسید گوگرد و منواکسید کربن روی قلب جنین تاثیر گذاشته و منجر به ناهنجاری قلبی جنین می شود و همچنین در هشت تا ۱۲ هفته اول بارداری، چون مغز جنین در حال شکل گیری است احتمال دارد در ضریب هوشی جنین نیز تاثیرات جبران ناپذیری بگذارد و در مجموع آلودگی هوا در تمام دوران بارداری برای مادر و جنین خطرناک است و در سه ماهه دوم باعث ناهنجاری جنین و از ماه هشتم به بعد بارداری آلودگی هوا باعث کاهش وزن جنین می شود.

با توجه به آسیب های جدی آلودگی هوا، برای پیشگیری در سقط جنین و برخی ناهنجاری های جنینی چه توصیه ای است؟
زنان باردار بهتر است تا حد امکان در روزهای آلوده از تردد در فضاهای باز شهری خودداری کنند و سفرهای درون شهری خود را تا حد امکان کاهش دهند و در رژیم غذایی خود مصرف مایعات فراوان به ویژه شیر و همچنین سبزی و میوه ها را که حاوی مواد آنتی اکسیدانی هستند، بگنجانند.

میزان آسیب پذیری سلول های جنینی در هنگام آلودگی هوا چگونه است؟
آلودگی هوا برای زنان باردار، جنین و لقاح آثار و پیامدهای نامطلوب دارد و موجب می شود سلول های جنسی در فرایند فیزیولوژیکی آسیب جدی ببینند.

آیا زنان باردار در روزهایی که شاخص کیفیت هوا نامطلوب است با خطر مواجه اند؟
بله ، زنان باردار و جنین آنان به شدت از آلاینده های خطرناک محیطی تاثیر می پذیرند و باید این مساله را جدی گرفته و در روزهایی که هوا شرایط ناسالم دارد از حضور در محیط های باز شهری خودداری کنند و توصیه های بهداشتی و درمانی را با دقت عمل کنند.

تاثیر آلودگی هوا تنها محدود به آسیب سیستم تنفسی می شود؟
خیر، گیاهان نیز در معرض این آلودگی قرار دارند و زمانی که دامها از علوفه تعلیف و انسان با مصرف گوشت دام ها به بیماری مبتلا شده و این تغذیه ناسالم در میزان ناباروری تاثیرگذار است و در این خصوص نیز هیچ مدرک و پژوهش علمی در دست نیست

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.