بی خوابی مادر باردار، دلایل و درمان
مشکل بی خوابی در دوران بارداری در سه ماهه اول و سوم، بیشتر دیده می شود.
مشکل بی خوابی در دوران بارداری در سه ماهه اول و سوم، بیشتر دیده می شود. دلیل این عارضه برخی تغییرات بدن مانند نوسانات هورمونی در خانم های باردار، حالت تهوع و تکرر ادرار می باشد، ممکن است در اوایل دوران بارداری ، سبب بیدار ماندن مادر ها در شب بشوند. برخی خانم ها به دلیل فشارهای عاطفی همچون اضطراب در مورد افزایش مسئولیت ها به عنوان یک مادر مواجه می شوند و بروز درد هایی مانند گرفتگی عضلات و درد پشت نیز باعث بیدار ماندن مادر می شوند.
بدن مادران باردار تغییرات زیادی از جمله افزایش سوخت و ساز بدن و افزایش پروژسترون دارد تا مادران باردار بتوانند وارد این مرحله جدید از زندگی خود بشوند ، بنابراین تغییر در الگوهای خواب، امری طبیعی می باشد. برای کمک به حل این مشکل تغییراتی در سبک زندگی مادران باردار می تواند کمک کننده باشد
-مادران باردار بهتر است در دوران بارداری خود فعالیت بدنی داشته باشند
-مادران باردار برای کاهش عوارض بارداری باید یک رژیم غذایی سالم داشته باشند
-کم آبی بدن خطرناک است و مادران باردار باید بدن خود را هیدراته نگه دارند
-مادران باردار بهتر است برای کاهش عوارض بارداری برنامه خواب منظم داشته باشند.
اگر مادران باردار با مشکلات اعصاب مواجه اند و دچار اضطراب می باشند، می توانند از تکنیک های آرامش و تمدد اعصاب در طول روز یا دوش آب گرم قبل از خواب، استفاده کنند. بهتر است خانم های باردار با پزشک متخصص خود درباره برنامه های جدید ورزشی که مایل به انجام آنها هستند، داروها یا مکمل هایی که دوست دارند استفاده کنند، با پزشک خود مشورت کنند و از اینکه این موارد برای زنان باردار خطری ندارد، مطمئن شوند.
نگران اختلال خواب در دوران بارداری نباشید ، این اختلال خواب که بر اثر بارداری اتفاق می افتد، معمولاً موقت می باشد و بر روی رشد کودک بی تأثیر است.
پزشک چگونه این عارضه را تشخیص می دهد؟
پرسیدن سوالاتی در این زمینه :
-شرایط پزشکی خانم باردار
-محیط اجتماعی که خانم باردار در آن زندگی می کند
-شرایط روانی یا عاطفی خانم باردار
-تاریخچه و سابقه خواب خانم باردار
دانستن اطلاعاتی در این زمینه به پزشک کمک می کند تا دلایل اساسی مشکلات خواب در خانم های باردار را مشخص بکنند:
پزشک ممکن است اطلاعاتی در زمینه های زیر از شما بگیر
-مادر باردار یک گزارش خواب از خود داشته باشد.
-مادر باردار اوقاتی را که به خواب می رود یادداشت کند.
-فواصل زمانی که مکرر بیدار می شود را یادداشت کند.
- زمان بیدار شدن خود را هر روز صبح گزارش کند.
ارائه این گزارش خواب، تصویری از مدل خواب شما را در اختیار پزشک قرار می دهد. پزشک ممکن است آزمایشات پزشکی یا آزمایش خون برای جلوگیری از بروز مشکلات پزشکی که باعث اختلال در خواب می شوند را توصیه کند.گاهی اوقات بررسی خواب نیز توصیه می شود.به این منظور مادر باردار یک شب باید در بین خواب بیدار شود. الکترود ها بر روی بدن مادر باردار قرار می گیرند و امواج مغزی و چرخه خواب را ضبط می کنند.
نتایج بررسی خواب، اطلاعات نوروالکتریک و فیزیولوژیکی مهمی را در اختیار پزشک قرار خواهد داد. از اینکه چه پزشکانی قادر به تشخیص این عارضه هستند، اطلاعات کسب کنید.
این عارضه ممکن است دارای علائم اولیه یا ثانویه باشد. بی خوابی اولیه نوعی بی خوابی است که به دلیل بروز شرایط دیگری ایجاد نمی شود و اغلب به علت تغییرات در زندگی، اتفاق می افتد، مانند تغییر دادن برنامه کاری. نوع ثانویه این اختلال خواب، در نتیجه یک وضعیت سلامتی اساسی یا تغییر عادت سبک زندگی است، مانند یک وضعیت سلامت روح و روان یا چرت زدن بیش از اندازه در طول روز، که پزشکان اغلب این نوع را بی خوابی همراه نامگذاری می کنند.
مدت زمان بی خوابی در مادران باردار چیست؟
نوع کوتاه مدت این عارضه شامل موقعیتی و اپیزودیک است.
نوع موقعیتی این اختلال خواب، به عنوان بی خوابی حاد نیز شناخته می شود و به مدت چند روز یا حتی چند هفته طول می کشد. نوع اپیزودیک یک تا سه ماه طول می کشد.
انواع مزمن بی خوابی شامل مقاومتی و عود کننده است.
نوع مقاومتی این اختلال خواب، حداقل سه ماه طول می کشد.
نوع عود کننده این اختلال خواب، شامل حداقل دو بخش است که در طول یک سال مشخص می شود. این بخش ها، یک تا سه ماه در طول زمان به درازا می کشند.
انواع این اختلال خواب با علائم آنها مشخص می شوند. شروع این عارضه اصطلاحی پزشکی برای نوعی بی خوابی است که خوابیدن در ابتدای شب را با مشکل روبرو می کند. نوع ماندگار این اختلال خواب، نیز اصطلاحی برای ناتوانی در خوابیدن است. افراد مبتلا به این نوع، اغلب در طول شب از خواب بیدار می شوند و پس از بیدار شدن، دوباره خوابیدن شان مشکل می شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼