۱۹۸۵۴۴
۱۴۲۵
۱۴۲۵

تغذیه مفید در بارداری، انتخاب بهترین رژیم

چون تازه باردار شدم فعلا از تهوع صبحگاهی خبری نیست سری قبل که باردار شدم چون دوقلو باردار بودم هم دچار اضافه وزن شدم هم ورم کرده بودم.

پرسش: با سلام خدمت شما و عرض خسته نباشید من به تازگی باردار شدم با سابقه سقط ۷ ماه پیش در هفنه ۱۸ الان برای جلوگیری از سقط مجدد با تجویز پزشک با توجه به آزمایشات تخصصی که انجام دادم روزانه آمپول آنکسوپارین ۶۰ دور ناف زیر جلدی و هر ۲۸ روز سرم IVIG به مدت ۷ دوره دارم همینطور قرص فمبیون ۱ بصورت روزانه میخواستم یه رژیم غذایی داشته باشم که هم برای خودم و جنین مفید باشه و هردو تمام موادغذایی رو به اندازه کافی دریافت کنیم و هم دچار اضافه وزن نشم...ضمنان چون تازه باردار شدم فعلا از تهوع صبحگاهی خبری نیست سری قبل که باردار شدم چون دوقلو باردار بودم هم دچار اضافه وزن شدم هم ورم کرده بود من ۳۲ سالمه و ۱۶۷ سانتی متر قدمه و ۶۵ کیلوگرم وزنمه و دورمچم ۱۶ سانتی متره - خانه دار هستم و فعالیتم خیلی در حد روزمره حدودا یک روز در میان هم پیاده روی سبک ۱۵ دقیقه ایی دارم قند و چربی خون نرمال دارم.

پاسخ: با سلام با توجه به اینکه داروی ضد انعقاد مصرف می کنید، در منابع ویتامین کا باید دقت کنید. از خوردن افراطی مواد غذایی که حاوی مقدار زیادی ویتامین K هستند جلوگیری کنید. سبزیجات برگ سبز دارای این ویتامین هستند بنابراین باید خوردن آنها کنترل شود. از جمله این سبزیجات می تواند به شاهی، کلم برگ، گل کلم، کلم بروکلی، جعفری، اسفناج و کاهو اشاره کرد. همچنین زنجبیـــل،سیـــر، پوست خیار، چای سبز، سویا، گزنه،جگر، گریپ فروت، انبه، ماست پروبیوتیک مصرف نشود.
روغن: روغن‌های نباتی آفتابگردان، کانولا، سویا و پنبه دانه از منابع غنی ویتامین K می‌باشند. ضمن پیروی از یک رژیم غذایی کم چرب، از افزودن روغن‌های مخصوص سالاد یا پخت و پز به غذا خودداری نمایید.
زردچوبه و پیاز: این دو ماده غذایی هم دارای اثرات ضد لخته‌ای می‌باشند و مصرف زیاد آن‌ها باعث افزایش احتمال خونریزی می‌گردد. مصرف یک عدد پیاز کوچک در روز منعی ندارد. توجه داشته باشید که محدودیت‌های ذکر شده تنها در مورد سبزیجات برگ سبز می‌باشد و مصرف میوه‌ها محدودیتی ندارد. در این مورد تنها دو استثناء وجود دارد که شامل انبه و گریپ‌فروت می‌باشد.
روزانه 3 واحد میوه و 4 واحد لبنیات کم چرب مصرف کنید. برای تنظیم دقیق برنامه غذایی روزانه باید به کارشناس تغذیه مراجعه کنید.

غذاهایی که می بایست در دوران بارداری از مصرف آن ها پرهیز نمود
* مصرف کافئین را محدود نمایید و بیش از ۳۰۰ میلی گرم کافئین در روز مصرف ننمایید.به یاد داشته باشید که شکلات نیز حاوی کافئین است و میزان کافئین یک قالب شکلات می تواند معادل یک چهارم یک فنجان قهوه باشد.در صورتی که به چای علاقه دارید، سعی کنید چای کم رنگ مصرف کنید.قهوه حذف شود.
* مصرف شیرین کننده های مصنوعی حاوی ساخارین در دوره ی بارداری به شدت منع شده است چرا که این ماده می تواند از جفت عبور کند و به جنین برسد و ممکن است بقایای آن در بافت های بدن جنین باقی بماند.
* اگر چه ماهی همیشه به مادران باردار و زنانی که در دوران باروری هستند توصیه شده است، اما در نظر داشته باشید که نوع خوب و مرغوب آن را انتخاب کنید، چون بعضی از انواع ماهی ها حاوی جیوه ی زیادی است و این می تواند برای جنین خطرناک باشد. جیوه می تواند در بدن تجمع پیدا کند و حتی تا یک سال در بدن بماند. بهتر است، هفته ای دو بار ماهی، آن هم از نوع بی ضرر مثل سالمون و قزل آلا استفاده کنید.ماهی هایی که حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند را نخورید: مثل کوسه‌ ماهی، شمشیرماهی و ماهی خال مخالی.
* از مصرف انواع پنیرهای غیر پاستوریزه (مثل پنیر فتا و...) در دوران بارداری اجتناب کنید چرا که این پنیر ها می توانند موجب عفونت باکتریایی (لیستریا) گردند. هیچ نیازی نیست از مصرف دیگر پنیر های فرآوری شده و پنیرهای سفت یا پنیر خامه یا ماست اجتناب کنید فقط موارد غیر پاستوریزه و فرآوری نشده را نباید انتخاب کنید.
* از مصرف ماهی خام و نیز به ویژه حلزون ها و صدف هایی مثل صدف خوراکی اجتناب کنید.
اگر عادت به خوردن چیپس، پفک، غذاهای آماده و گوشت های فرآیند شده مثل سوسیس، کالباس، سس و غذاهای چرب و شور دارید، این عادات را کنار بگذارید.

سر خود دارو نخورید
باید از مصرف گوشت و ماهی فرآیند شده، دودی و نمک سود شده در تمام دوران بارداری و سه ماه قبل از آن خودداری کنید.
جگر و سایر امعاء و احشاء گوسفند و گاو: این مواد حاوی غلظت زیادی از ویتامین A هستند. هر 100 گرم از این مواد بیش از 15 برابر نیاز زن باردار حاوی ویتامین آ است. مصرف مقادیر زیاد ویتامین A برای جنین در حال رشد در سه ماهه ی اول بارداری مُضر است. در نتیجه همه زنان باردار و زنانی که در حال برنامه ‌ریزی برای بارداری هستند باید از مصرف این غذاها یا غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A هستند پرهیز کنند
مغز حیوانات: از همه ی انواع مغزهای حیوانات در دوران بارداری باید پرهیز شود.
تخم‌ مرغ خام یا عسلی: تخم ‌مرغ کاملا نپخته (عسلی) یا خام یا غذاهایی که حاوی تخم‌ مرغ نپخته هستند مثل سُس مایونز خانگی و بستنی ‌های غیر پاستوریزه نباید در دوران بارداری مصرف شود.
غذاهای نپخته یا سرد: بسیار مهم است که مطمئن شوید غذاها کاملا پخته ‌اند و سپس مصرف شوند، غذاهای سرد باید مجددا کاملا گرم شوند طوری که بخار از آن ها خارج شود.
گوشت و مرغ خام: زنان باردار باید از خوردن گوشت خام و نپخته پرهیز کنند.پختن خوب و کامل گوشت و مرغ می ‌تواند خطر سالمونلا را نیز کاهش دهد.
بادام ‌زمینی: برای کاهش خطر استعداد کودک در حال رشد به حساسیت به بادام ‌زمینی بهتر است مادر از مصرف بادام‌ زمینی و محصولات حاوی بادام‌ زمینی در دوران بارداری و شیردهی پرهیز کند.
شیر غیر پاستوریزه: مادر باردار باید از خوردن همه شیرهای غیر پاستوریزه اعم از شیر گاو، بُز و شیر شتر خودداری کند.

منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.