داشتن رابطه در بارداری، امن است؟
اگر باردارید یا برای بارداری برنامه ریزی می کنید، احتمالا به دنبال مشاورهای حول رابطهی زناشویی قبل از لقاح یا بعد از تولد هستید.
اگر باردارید یا برای بارداری برنامه ریزی می کنید، احتمالا به دنبال مشاورهای حول رابطهی جنسی قبل از لقاح یا بعد از تولد هستید؛ طبیعتا در رابطه با داشتن رابطهی جنسی حین بارداری از اونجایی که تابوی اجتماعی محسوب میشه اطلاعات کمتری دارید. احتمالا تعداد زیادی سوال در ذهنتون دارید که بقیه زوج ها طی این زمان برای زندگی عاشقانشون چی کار می کنند و چه چیزی برای کودک امنه. به هر حال، اونچه که یه زندگی جنسی سالم محسوب میشه، می تونه تا حد زیادی متفاوت باشه. نمیشه انکار کرد که بارداری می تونه زندگی جنسیتون رو تحت تاثیر قرار بده، اما مطالعه و ارتباط برقرار کردن با شریک زندگی، کمک می کنه تا اطمینان حاصل کنید که زندگی جنسیتون حتی در حین بارداری رضایت بخشه و برای نوزادتون هم مناسبه.
آیا داشتن رابطه جنسی حین بارداری امنه؟
اگر شما یه بارداری عادی دارید، داشتن رابطه جنسی امن و بی خطره. کودکتون توسط رحم و شکم شما و همچنین کیسه آمنیوتیک محافظت میشه، در نتیجه داشتن حرکت و نفوذ به کودکتون آسیب نخواهد زد. انقباض ناشی از ارگاسم نیز خطری نداره، گرچه به طور معمول توصیه میشه که در هفته های آخر بارداری از رابطه جنسی خودداری کنید چرا که انقباض ناشی از ارگاسم می تونه باعث تحریک درد زایمان بشه. یه استثنا وجود داره. اون هم زمانیه که زنی زمان زایمانش سر رسیده. اون می تونه از این طریق درد زایمانش رو تحریک کنه.
چه زمانی در حین بارداری باید از داشتن رابطهی جنسی خودداری کرد؟
شرایطی وجود داره که در اون بهتره مقاربت جنسی رو محدود کنید. پزشکتون احتمالا توصیه به حذف یا محدود کردن رابطه جنسی می کنه؛ اگر:
عفونت داشته باشید
سابقهی درد زایمان زودهنگام داشته باشید
سابقهی سقط داشته باشید
ترشح مایع آمنیوتیک داشته باشید یا کیسه آب سوراخ شه
خونریزی و یا گرفتگی واژینالی داشته باشید
جفت سر راهی داشته باشید
دهانه رحم نامناسب داشته باشید
رابطهی جنسی همراه با درد داشته باشید
اگر مطمئن نیستید داشتن رابطه جنسی حین بارداری ضرر نداره اول با پزشکتون مشورت کنید. پزشکان گاهی اوقات به زوج ها توصیه می کنند در هفته های آخر بارداری رابطه جنسی نداشته باشن و به شما پیشنهاد میشه به دنبال محدودیت های خاص یا مورد نیاز از پزشکتون باشید. همچنین اگه هر علامتی مثل انقباض بعد از رابطه، خونریزی یا درد رو تجربه کردین باید با پزشکتون در میون بذارید تا تصمیم گیری شه که آیا ادامه داشتن رابطه جنسی امنه یا نه.
همچنین به یاد داشته باشید که با همسرتون دربارهی احساستون پیرامون رابطهی جنسی حین بارداری صحبت کنید. این به شما کمک می کنه که با زندگی جنسی جدیدتون در بارداری سازگاری پیدا کنین.
زندگی جنسیتون طی دوره های ۳ ماهه مختلف چگونه خواهد بود؟
بعضی از زنان متوجه می شن که حین بارداری به دلیل تغییرات هورمونی، بیشتر از قبل به داشتن رابطه جنسی تمایل دارن. بقیهی زوج ها هم متوجه می شن که در مراحل مختلف بارداری رابطه جنسیشون تغییر می کنه.
۳ ماهه اول
در ۳ماهه اول، علائم بارداری ممکنه باعث کم شدن رابطه جنسی شه. استفاده مکرر از دستشویی، درد پستان، خستگی و حالت تهوع میتونه از جذابیت رابطه جنسی کم کنه.
۳ ماهه دوم
شکمتون شروع به بزرگ شدن می کنه اما هنوز به نقطه ای نرسیده تا طی رابطه جنسی باعث دردسر شه. حالت تهوع و حساسیت نیز معمولا در این دوره قابل کنترل تره که این می تونه باعث شه رابطهی جنسی جذاب تر بشه. همچنین احتمالا متوجه خواهید شد که به دلیل افزایش جریان خون در ناحیه کمر و لگن به داشتن رابطه جنسی بیشتر تمایل دارین. این هم ممکنه ارگاسم رو آسونتر کنه.
۳ ماهه سوم
در ماه های پایانی بارداری، تمرکز روی زایمان و بزرگ شدن بدنتان ممکنه یه بار دیگه باعث شه تا رابطه جنسی براتون جذاب نباشه. هرگونه نگرانیای که دربارهی رابطه جنسی دارید نرماله. اگر نگران پیامد های رابطه جنسی هستین، غیر معمول نیست که بدون داشتن رابطه جنسی با هم صمیمی باشید.
آیا رابطه جنسی طی بارداری می تونه به کودک آسیب برسونه و یا باعث سقط جنین شه؟
مایع آمنیوتیک در رحم و عضلات رحم از کودک محافظت می کنه در نتیجه فعالیتهای جنسی نباید هیچ آسیبی به کودک برسونه. بعضی از مادرها نگران اینن که رابطه جنسی می تونه باعث سقط جنین شه یا باعث به وجود آمدن مشکلی در رشد جنین بشه. معمولا سقط جنین به ناهنجاری های کروموزومی یا مشکلاتی که حین رشد جنین به وجود می آد، مرتبطه. از همین رو، اگه دربارهی داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری، نگران چگونگی تاثیرش روی کودکید، پس هرجوری که راحت تر هستین عمل کنین.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼