افتادگی پستان بعد از زایمان، عمل کنم؟
اکثر زنان پس از زایمان و شیردهی افزایش سن و تغییرات وزن تغییراتی در ظاهر پستان هایشان ایجاد میشود.
اکثر زنان پس از زایمان و شیردهی افزایش سن و تغییرات وزن تغییراتی در ظاهر پستان هایشان ایجاد میشود. در بیشتر موارد حجم پستان کم شده و پوست الاستیستی (کشسانی) خود را از دست می دهد، سینه ها شکل اولیه شان را از دست میدهند و سفتی شان کم شده و شروع به شل شدن می کنند و هاله و نوک پستان از جای اصلی شان که در برجسته ترین قسمت سینه است به سمت پایین جابجا میشود. به این حالت اصطلاحا افتادگی سینه ها یا پتوز اطلاق میشود. در شدیدترین نوع پتوز نوک سینه ها کاملا در زیر سینه ها قرار میگیرد.
حداقل یک یا دو ویزیت اولیه در مطب ضروری است که باید بیمار درباره سایز بعد از عمل و خواسته های خود با جراح صحبت کند. ممکن است تمام خواسته های بیمار انجام پذیر نباشد که به بیمار گفته میشود .
چون شکل سینه ها و نتیجه عمل رابطه نزدیکی با شکل , سایز , میزان افتادگی و پوست اضافه سینه قبل از عمل و روش جراحی بکار رفته داردپس دیدن عکسهای قبل و بعد از عمل بیماران دیگر فقط می تواند مثالهایی از این عمل را به شما نشان دهدو مقایسه نتیجه عمل خود با دیگران فقط در صورتی که وضعیت سینه شما شبیه هم باشد منطقی میباشد . پس از معاینه دقیق و بر اساس وضعیت سلامتی فرد آزمایشات لازم وسونوگرافی یا ماموگرافی درخواست میشود.
روشهای درمانی
به عمل جراحی اصلاح افتادگی سینه (بیماران بیشتر از اصطلاح کشیدن پوست سینه ها استفاده میکنند) ماستوپکسی اطلاق میشود.
با این عمل سینه های شل شده مجددا شکل گرفته و بالا می آیند؛ بدون اینکه حجم کلی سینه تغییر کند. حتی بعلت آنکه در این عمل پوست اضافه برداشته شده و بافت سینه بحالت فشرده در می آید سینه ها کوچکتر دیده میشوند.
برای هر سینه ای با توجه به مشکل خاص آن راه درمانی متفاوتی وجود دارد.
- اگر سینه شل وحجم آن کم شده ولی شکل آن خوب و هاله و نوک سینه در جای مناسب قرار دارند(افتادگی جزئی ) فقط با گذاشتن پروتز مناسبی میتوان نتیجه بسیار خوبی بدست آورد.و نیاز به کار اضافی نیست.
- اگر سینه شل وحجم آن کم شده و هاله و نوک سینه پایینتر از حد طبیعی واقع شده چنانچه فرد از اندازه سینه خود راضی باشد (حجم فشرده شده سینه داخل سوتین ) در این صورت پوست اضافه برداشته شده و از بافت قسمت زیر سینه جهت برجسته و پر کردن قسمت بالای سینه استفاده میشود.
ولی اگر فرد از سایز فعلی سینه اش راضی نیست ومیخواهد که سینه بزرگتری داشته باشد در این صورت عمل اصلاح افتادگی همزمان با گذاشتن پروتز باید انجام شود که هر چه افتادگی بیشتر باشد مقدار برش جراحی بیشتر خواهد بود برش دور هاله برای موارد جزئی تر افتادگی , برش دور هاله و برش عمودی زیر هاله برای موارد متوسط افتادگی انجام میشود.
- در موارد شدیدتر افتادگی یا وجود پوست اضافه بیشتر نیاز به برش دور هاله و برش عمودی زیر هاله و برش افقی در چین زیر سینه می باشد .(برش لنگری یا T)
در اینجا هم چنانچه قسمت بالای سینه ها از بافت خالی شده باشد جهت اصلاح آن از پروتز و یا بافت قسمت زیرین سینه خود بیمار استفاده میشود. برای افرادی که از بزرگی سینه خود راضی نیستند هم میتوان همزمان از پروتز جهت افزایش اندازه سینه استفاده کرد.
حاملگی مجدد تغییرات شدید وزن افزایش سن ممکن است سبب شل شدن مجدد سینه ها شوند.
توصیه میشود پس از جراحی دائما سوتین استفاده کنند.
آمادگی برای جراحی
- سونوگرافی سینه ها و زیر بغل دو طرف
- ماموگرافی برای افراد بالاتر از سی و پنج سال
- آزمایشات CBC / FBS - BUN - CRT
U/A - PT - PTT
HIV - HBSAG - HBSAB - HCVAB
- مشاوره قلب برای افراد چهل سال به بالا
محل انجام جراحی و روش بیهوشی
این عمل با بیهوشی عمومی و در بیمارستان یا مرکز جراحی محدود انجام شده و نیاز به ۲۴ ساعت بستری دارد طول عمل ۲-۳ ساعت است
مراحل پس از جراحی
پس از جراحی بیمار یک سوتین مخصوص را طبق صلاحدید جراح به مدت چند هفته میپوشد.
پس از عمل وجود کمی درد کبودی وتورم در محل جراحی عادی میباشد . روی زخمها پانسمان چسبی قرار داده میشود و روز هفتم فرد پانسمان را برداشته دوش گرفته و تا روز دهم پانسمان را ادامه میدهد. بخیه ها جذبی هستند و نیاز به برداشتن ندارند. درن معمولا بیست و چهار ساعت بعد برداشته میشود.
استراحت به مدت سه روز تا یک هفته در منزل کافیست . تا دو ماه حرکات بازو باید محدود شود . پیاده روی اشکالی ندارد ولی انجام حرکات ورزشی کامل تا چند ماه باید محدود شود.
جای عمل که ابتدا قرمز است بتدریج محو میشود . بیمار روز دهم وبیست ویکم ,دو ماه و شش ماه و یکسال بعد از جراحی مجددا ویزیت خواهد شد.
عوارض جراحی
عوارض زودرس مثل عفونت و خونریزی بسیار نادر است . بیشترین عارضه که بیمار را نگران میکند ایجاد اسکار بد شکل در محل برش جراحی است که اگر دستورات پزشک رعایت شود به حداقل ممکن میرسد. گاهی جهت اصلاح اسکارها به روتوش با جراحی یا لیزر نیاز میشود. افراد بد زخم و پوست های کلوئید ساز عمدتا قابل پیش بینی نیستند و بطور کامل و قطعی قابل درمان نیستند .
بعلت تورم در محل عمل بیحسی در هاله سینه میتواند تا چند ماه ادامه داشته باشد ولی بیحسی دائمی بسیار نادر است.
شیردهی در اغلب روشها حفظ میشود ولی تضمینی برای شیردهی موثر وجود ندارد.یکی از شایعترین عوارض ورم سینه ها است که گاهی ماهها وقت لازم است تا برطرف شود.مختصری عدم تقارن از نظر اندازه و شکل ظاهری سینه ها عادی میباشد
چه انتظاری از این عمل داریم
نتیحه این عمل ایجاد سینه هایی سفت تر و بالا کشیده تر میباشد.بسته به روش جراحی برای نهایی شدن فرم سینه ها گاهی تا یکسال بایستی صبر کرد.انجام هر گونه روتوش یا دستکاری مجدد سینه ها یک سال بعد امکانپذیر است.
منبع:
پزشکان بدون مرز
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼