مدیتیشن برای آرامش، چگونه مدیتیشن کنیم؟
مدیتیشن برای آرامش ذهن و شادی، یکی از روشهای بسیار مفید و نتیجهبخش است که بسیاری از افراد در سراسر دنیا به آن روی آوردهاند و همواره از نتایج مفید آن بهره میبرند.
مدیتیشن برای آرامش، یک تمرین ساده برای همه است که میتواند استرس را کاهش داده و آرامش و شادی ذهن را افزایش دهد. یادگیری نحوه مدیتیشن ساده است و مزایا و نتایج مفید آن در مدت زمان اندکی پس از شروع مدیتیشن، قابل مشاهده است. در ادامه این مطلب، نکات اساسی را در رابطه با مدیتیشن ارائه خواهیم داد تا با مسیر دستیابی به آرامش، پذیرش و شادی بیشتر آماده شوید. پس یک نفس عمیق بکشید و آماده یادگیری شوید!
در این مطلب میخوانید:
- مدیتیشن چیست و چرا باید یاد بگیریم؟
- تمرینات مدیتیشن برای آرامش
- چقدر باید مدیتیشن کنیم؟
- بهترین مدیتیشن برای آرامش اعصاب
- انواع مدیتیشن، کدامیک مناسبتر است؟
این مطلب را بخوانید: فواید مدیتیشن در بارداری، جادو می کنه!
مدیتیشن چیست و چرا باید یاد بگیریم؟
مدیتیشن راهی برای استراحت عمیق و در عین حال هوشیار و آگاهانه است، در واقع مهارتی برای آرام کردن ذهن و برقراری ارتباط با شادی درونی است.
مدیتیشن راهی برای استراحت عمیق و در عین حال هوشیار و آگاهانه است.
وقتی مدیتیشن میکنیم، مزایای وسیع و طولانی مدتی را به زندگی خود تزریق میکنیم که برای انجام آن شما نیازی به لوازم خاص و گران قیمتی ندارید.
مهمترین ابزارهایی که میتوانید با خود در تمرین مدیتیشن همراه داشته باشید، کمی صبر، کمی مهربانی برای خود و مکانی راحت برای نشستن است.
در اینجا پنج دلیل برای مدیتیشن آورده شده است:
- آگاهی پیدا کردن از دردهای جسمی و روحی
- کاهش استرس
- کاهش فشار خون
- بهبود روابط عمومی
- بهبود تمرکز
- کاهش آشفتگی ذهنی
تمرینات مدیتیشن برای آرامش
مدیتیشن کاری است که همه میتوانند بدون محدودیت سن، جنس و... انجام دهند. در ادامه چگونگی انجام تمرینات مدیتیشن برای آرامش را خواهیم گفت.
مدیتیشن سادهتر و سختتر از آن چیزی است که اکثر مردم فکر میکنند. اگر قادر به نفس کشیدن هستید، پس میتوانید مدیتیشن کنید. برای انجام آن کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. بنشینید
مکانی را برای نشستن پیدا کنید که برای شما آرام و راحت باشد.
۲. محدودیت زمانی تعیین کنید
اگر به تازگی شروع کردهاید، زمان کوتاهی مانند پنج یا ده دقیقه میتواند کمککننده باشد.
این مطلب را بخوانید: یوگا در دوران بارداری، فواید
۳. به بدن خود توجه کنید
میتوانید روی صندلی بنشینید و پاهایتان را روی زمین بگذارید، میتوانید به صورت چهار زانو یا دو زانو بنشید، همگی مناسب هستند. فقط مطمئن شوید که ثابت هستید و در موقعیتی قرار دارید که می توانید مدتی در آن بمانید.
۴. تنفس خود را احساس کنید
هنگام دم و بازدم، تنفس خود را دنبال کنید . میتوانید حین انجام این کار چشمان خود را ببندید یا باز نگه دارید.
۵. توجه کنید که چه زمانی ذهن شما سرگردان شده است
توجه شما به موارد دیگر ناگزیر سرگردان خواهد شد. وقتی متوجه میشوید که ذهن شما سرگردان شده است، دوباره سعی کنید که توجهتان را به تنفس خود بازگردانید.
خودتان را قضاوت نکنید یا بر محتوای افکاری که در آن گم شدهاید وسواس نداشته باشید.
۶. با ذهن سرگردان خود مهربان باشید
خودتان را قضاوت نکنید یا بر محتوای افکاری که در آن گم شدهاید وسواس نداشته باشید. فقط به آرامی تلاش کنید که تمرکز خود را برگردانید.
۷. به آرامی خارج شوید
وقتی احساس آمادگی کردید، چشمان خود را حرکت دهید و اگر چشمانتان را بسته بودید، به آرامی باز کنید. لحظهای وقت بگذارید و به هر صدایی در محیط توجه کنید. آگاه باشید که بدن شما در حال حاضر چه احساسی دارد، به افکار و احساسات خود توجه کنید.
به همین راحتی شما مدیتیشن انجام دادید! چالش برانگیزترین قسمت مدیتیشن برای آرامش، دقیقا همین شرایط است که افکار شما منحرف میشوند و شما سعی میکنید تا به آرامی و با مهربانی دوباره بازگردید.
چقدر باید مدیتیشن کنیم؟
انجام مدیتیشن برای آرامش زمانی مؤثر است که به صورت منظم انجام شود.
انجام مدیتیشن برای آرامش، پیچیدهتر از آنچه که در بالا توضیح دادیم نیست. به همین سادگی است ولی میتواند چالش برانگیز و در عین حال بسیار قدرتمند و ارزشمند باشد.
نکته اصلی این است که متعهد شوید هر روز این کار را انجام دهید حتی اگر به مدت پنج دقیقه باشد. زیرا انجام مدیتیشن برای آرامش زمانی مؤثر است که به صورت منظم انجام شود.
این مطلب را بخوانید: چگونگی مدیتیشن در دوران بارداری
شارون سالزبرگ ، مدرس مدیتیشن میگوید: «یکی از معلمان مدیتیشن من گفت که مهمترین لحظه در تمرین مدیتیشن شما این است که برای انجام آن بنشینید. زیرا همان لحظه است که با خود میگویید به تغییر اعتقاد دارید، به مراقبت از خود اعتقاد دارید و آن را به عمل تبدیل میکنید. شما نه تنها از نظر ذهنی برای ارزشی مانند ذهنآگاهی یا مهربانی اهمیت قائل هستید، بلکه واقعاً آن را به مرحله اجرا میرسانید.»
بهترین مدیتیشن برای آرامش اعصاب
برخی از تکنیکهای مدیتیشن برای آرامش، تقریباً در هر جامعهای در سراسر جهان استفاده میشود. انجام مدیتیشن میتواند ما را به کشف حس آرامش و هماهنگی درونی سوق دهد و میتواند به ما در مقابله با فشارهای زندگی روزمره کمک کند.
مدیتیشن یک راه بسیار اساسی و مؤثر برای از بین بردن استرس و در عین حال ارتقاء خودآگاهی است. همانطور که دلایل مختلفی برای مدیتیشن افراد وجود دارد، انواع مختلف مدیتیشن نیز وجود دارد. دانستن در مورد آنها میتواند به ما کمک کند که بدانیم کدامیک برای ما مناسب است.
این مطلب را بخوانید: مدیتیشن در دوران بارداری، ده فایده که نمیدانید
انواع مدیتیشن، کدامیک مناسبتر است؟
اگرچه روش صحیح یا غلطی برای مدیتیشن وجود ندارد اما مهم است که نوعی را انتخاب کنید که نیازهای شما را برآورده کند و با روحیات شما متناسب باشد.
به طور کلی ۹ نوع تمرین مدیتیشن محبوب وجود دارد:
۱- مدیتیشن ذهن آگاهی
مدیتیشن ذهن آگاهی محبوبترین تکنیک مدیتیشن در غرب است. در مدیتیشن ذهن آگاهی، به افکار خود در هنگام عبور از ذهن توجه میکنید اما آنها را قضاوت نمیکنید یا درگیر آنها نمیشوید و سپس از آنها گذر میکنید. این مدیتیشن تمرکز را با آگاهی ترکیب میکند.
۲- مدیتیشن معنوی
مدیتیشن معنوی در ادیان شرقی مانند هندوئیسم استفاده میشود و شبیه به دعا و نیایش است. از این جهت که شما به دنبال ارتباط عمیقتری با خدا یا جهان خود هستید. مراقبه معنوی را میتوان در خانه یا محل عبادت انجام داد و برای افرادی مفید است که به دنبال رشد معنوی هستند.
3- مدیتیشن متمرکز
مدیتیشن متمرکز شامل تمرکز با استفاده از هر یک از حواس پنجگانه است. به عنوان مثال، میتوانید روی عاملی درونی مانند تنفس خود تمرکز کنید یا می توانید تأثیرات بیرونی را برای تمرکز حواس خود بهکار بگیرید.
این تمرین برای افرادی که نیاز به تمرکز بیشتری در زندگی خود دارند بسیار ایدهآل است.
این تمرین ممکن است از نظر تئوری ساده باشد اما برای مبتدیان دشوار است که تمرکز خود را بیشتر از چند دقیقه حفظ کنند.
اگر ذهن شما سرگردان است، مهم است که به تمرین برگردید و دوباره تمرکز کنید.
همانطور که از نامش پیداست، این تمرین برای افرادی که نیاز به تمرکز بیشتری در زندگی خود دارند بسیار ایدهآل است.
4- مدیتیشن حرکتی
اگرچه اکثر مردم وقتی نام مدیتیشن حرکتی را میشنوند به یوگا فکر میکنند اما در واقع شکلی فعال از مدیتیشن برای آرامش است که در آن حرکات، شما را راهنمایی میکنند.
۵- مدیتیشن مانترا
در مدیتیشن مانترا از صدای تکراری برای پاکسازی ذهن استفاده میشود که میتواند یک کلمه، عبارت یا صدا باشد، مانند Om معروف.
مهم نیست که صداها با صدای بلند یا بیصدا ادا شوند، این کار به شما این امکان را میدهد که سطوح عمیقتری از آگاهی را تجربه کنید.
6- مدیتیشن متعالی
مدیتیشن متعالی یک نوع مدیتیشن محبوب است و بر اساس تمرکز روی یک مانترا در سکوت است. این مانتراها به صورت شخصی و مخصوص هر فرد خواهند بود.
7- مدیتیشن آرامش پیشرونده
مدیتیشن آرامش پیشرونده که به عنوان مدیتیشن اسکن بدن نیز شناخته میشود، عملی است که با هدف کاهش تنش در بدن و ایجاد آرامش انجام میشود.
این نوع مدیتیشن اغلب برای از بین بردن استرس و آرامش قبل از خواب استفاده میشود.
۸- مدیتیشن مهربانی
مدیتیشن مهربانی برای تقویت احساس شفقت، مهربانی و پذیرش نسبت به خود و دیگران انجام میشود.
از آنجایی که این نوع مدیتیشن برای ترویج دلسوزی و مهربانی در نظر گرفته شده است، ممکن است برای افرادی که احساس خشم یا کینه دارند ایده آل باشد.
این مطلب را بخوانید: افزایش میل زناشویی، تاثیر معجزه آسای مدیتیشن
9- مدیتیشن تجسمی
مدیتیشن تجسمی یک تکنیک متمرکز بر افزایش احساس آرامش با تجسم صحنهها یا تصاویر مثبت است.
با این تمرین مهم است که صحنه را به وضوح تصور کنید و از هر پنج حس برای افزودن جزئیات بیشتر تا حد امکان استفاده کنید.
لازم به ذکر است که همه سبکهای مدیتیشن برای آرامش، مناسب همه افراد نیست. این شیوهها نیاز به مهارتها و ذهنیتهای متفاوتی دارند. شما باید نوعی را انتخاب کنید که با آن احساس راحتی میکنید.
مدیتیشن ذهن آگاهی، مدیتیشن معنوی، مدیتیشن متمرکز، مدیتیشن حرکتی، مدیتیشن مانترا، مدیتیشن متعالی، مدیتیشن آرامش پیشرونده، مدیتیشن مهربانی و مدیتیشن تجسمی، از انواع مدیتیشن هستند که بسته به مهارتهایتان میتوانید هر کدام از آنها را انتخاب کنید.
اگر نیاز به مراجعه به یک روانشناس باتجربه دارید، میتوانید از روانشناسان خبره و حرفهای در کلینیک روانشناسی نی نی بان کمک بگیرید.
مطالب پیشنهادی
بهترین سونوگرافی تهران
لابیاپلاستی چیست و چه مراقبتهایی دارد؟
درمان ناباروری در مردان، وقتی هیچ اسپرمی ندارند!
بهترین دکتر جراح بینی در تهران
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼