آیا زایمان طبیعی بعد از عمل بینی مشکل ساز است؟
هر گونه جراحی که نیاز به بیهوشی عمومی داشته باشد، برای زنان باردار ممنوع است. با این حال، اگر زنی قبل از بارداری عمل رینوپلاستی انجام داده باشد چطور؟ در این مقاله میخواهیم با ارتباط بین بارداری و جراحی بینی آشنا شویم و ببینیم آیا زایمان طبیعی بعد از عمل بینی مشکل ساز است یا خیر.
یکی از رایجترین سوالاتی که خانمها در مراجعه به متخصصین جراحی بینی میپرسند، ارتباط بین بارداری و رینوپلاستی است. هر نوع جراحی که تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد، برای خانمهای باردار ممنوع است، زیرا بیهوشی و جراحی تاثیر بدی روی جنین میگذارد. اما زایمان طبیعی بعد از عمل بینی چطور؟ آیا در این زمینه نیز محدودیتی وجود دارد؟ با ما همراه باشید تا جواب سوالات خود را بگیرید.
بیشتر بخوانید: تزریق بوتاکس قبل از عمل بینی مشکلی ایجاد میکند؟
آیا زایمان طبیعی بعد از عمل جراحی بینی امکان پذیره؟
به طور کلی، زایمان طبیعی بعد از عمل جراحی بینی هیچ مشکل خاصی ایجاد نمیکند، اما شرط مهمش این است که زایمان طبیعی حداقل حدود ۶ ماه تا یک سال بعد از رینوپلاستی انجام شود. برای روشنتر شدن ماجرا بگذارید مرحله به مرحله پیش برویم و توصیههای لازم در مرحله را به شما یادآوری کنیم:
بیشتر بخوانید: علت چرب شدن پوست بینی بعد از جراحی چیست؟ / مشکلات پوستی بعد عمل بینی
بارداری قبل از جراحی بینی
روند بهبودی بینی زمان زیادی میبرد. بنابراین خانمهایی که قصد باردار شدن دارند، باید قبل از اقدام، از تمام شدن دوران نقاهت خود اطمینان حاصل کنند.
دوره نقاهت رینوپلاستی در افراد مختلف از یک تا دو ماه متفاوت است. اکثر جراحان زیبایی بینی معتقدند که پس از بهبود زخمها و سفت شدن غضروفها، یعنی حدود یک ماه پس از رینوپلاستی، میتوان برای بچه دار شدن اقدام کرد.
مهم این است که صبر داشته باشید و مخصوصاً وقتی باردار هستید، برای تکمیل نتایج جراحی بینی یا تسریع روند بهبودی خود داروی خاصی مصرف نکنید.
بیشتر بخوانید: ورزش بعد از عمل بینی، ۵ ورزش مجاز و غیرمجاز بعد از جراحی
بعد از جراحی رینوپلاستی مدتی منتظر بمانید تا تورم بینی شما برطرف شود.
توصیه ما این است که بعد از جراحی رینوپلاستی منتظر بمانید تا تورم بینی شما برطرف شود و فرم جدید بینی شما شکل بگیرد. گاهی اوقات افراد از نتایج عمل بینی خود راضی نیستند، ولی تعجیل آنها در بچه دار شدن باعث میشود شانس عمل دوباره را از خود بگیرند و مجبور باشند فرم ناخواسته بینی خود را تحمل کنند.
تورم ناشی از بارداری باعث احتقان بینی نیز میشود. بنابراین زنانی که رینوپلاستی انجام دادهاند ممکن است با تورم داخل بینی به مشکلات تنفسی بیشتری برخورد کنند.
بدن زنان در طول بارداری تغییرات زیادی را پشت سر میگذارد. تغییرات بیولوژیکی این دوران در ظاهر یا ساختار بینی تغییر ایجاد میکند که بعضی از آنها عبارتند از:
- تورم بینی
- ضخیم شدن مخاط بینی
- احتقان در بافتهای بینی
- احتقان در حفرههای سینوسی
همه اینها میتوانند برای بینی تازه عمل کرده شما مشکل ایجاد کنند. پس مخصوصاً اگر نگران زایمان طبیعی بعد از عمل بینی خود هستید، حداقل ۶ ماه قبل از اقدام به بارداری صبر کنید.
بیشتر بخوانید: عفونت بعد از عمل بینی و راه های جلوگیری از عفونت بعد از جراحی بینی
آیا بارداری بعد از جراحی بینی خطرناک است؟
خیر، در صورت وجود فاصله زمانی مناسب بین جراحی بینی و بارداری هیچ خطری وجود ندارد و زایمان طبیعی بعد از عمل بینی نیز مشکل ساز نخواهد بود.
بعد از رینوپلاستی باید دندان روی جگر بگذارید تا زخمها ترمیم شوند، تورم بینی کاهش پیدا کند و ساختار بینی نیز کامل شکل بگیرد. تمام اینها حداقل ۶ ماه زمان میبرد، اما در اصل، جراحی بینی یک سال پس از بارداری مجاز است.
بیشتر بخوانید: عمل بینی باز/ جراحی بینی به روش باز چگونه صورت میگیرد؟
رینوپلاستی در بارداری
جراحی بینی در دوران بارداری توصیه نمیشود.
جراحی بینی در دوران بارداری توصیه نمیشود، زیرا این جراحی نیاز به بیهوشی عمومی دارد و ممکن است برای جنین داخل رحم خطرناک باشد. علاوه بر این، برای تسکین درد و جلوگیری از عفونت بعد از جراحی، داروها و قرصهایی به شما تجویز میشوند که احتمالاً تاثیر بدی روی جنین میگذارند.
بنابراین، برای جلوگیری از این مسائل، اکثر پزشکان قبل از انجام جراحی بینی برای زنان متاهل آزمایش بارداری تجویز میکنند تا در صورت مثبت بودن آزمایش، جراحی را منتفی کنند.
با این حال، در بعضی موارد استثنا که خانم باردار ممکن است به دلیل انحراف تیغه بینی مشکلات تنفسی داشته باشد، جراحی زیبایی بینی به تشخیص متخصص انجام میشود.
بیشتر بخوانید: عوارض عمل بینی عروسکی یا فانتزی چیست؟
رینوپلاستی بعد از بارداری
بعد از زایمان، چند ماهی زمان لازم است تا شما از نظر جسمی و روحی برای جراحی بینی آماده شوید. با این حال، در دوران شیردهی باید احتیاط کنید تا به نوزاد آسیبی نرسد، زیرا ممکن است داروهای تجویز شده توسط پزشک یا داروهای بیهوشی تا ۱۲ ساعت در شیر مادر باقی بمانند و به نوزاد انتقال پیدا کنند.
علاوه بر این، استرس و اضطراب جراحی نیز میتواند از طریق شیر مادر به کودک منتقل شود. پس شرط احتیاط این است که برای عمل بینی بیشتر صبر کنید و عجولانه تصمیم نگیرید.
بیشتر بخوانید: آیا پریود شدن بعد از عمل بینی باعث افزایش ورم میشود یا خیر؟
جراحی بینی و دوران شیردهی
کودک در دوران شیردهی به اندازه دوران جنینی به مادر وابسته است و همانطور که گفتیم، از آن جایی که نوزاد مستقیماً از شیر مادر تغذیه میشود، مادر باید مراقب باشد و بداند که بیشتر غذایی که مصرف میکند وارد شیر میشود و مستقیماً روی نوزاد تأثیر میگذارد.
بعد از رینوپلاستی، ناچار میشوید که برای جلوگیری از عفونت، درد و موارد دیگر مدتی دارو مصرف کنید. به همین دلیل، بهتر است جراحی بینی را به بعد از پایان شیردهی خود موکول کنید.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره مراقبت های بعد از عمل بینی
کلام آخر
بارداری تورم را در سراسر بدن به خصوص در صورت افزایش میدهد. بنابراین، تورم بینی شما بعد از رینوپلاستی، وقتی باردار هستید، دیرتر برطرف میشود. البته نیازی به نگرانی نیست، زیرا پس از بارداری، پف بینی از بین میرود و فرم اصلی آن مشخص میشود. اگر تصمیم به بارداری دارید، حداقل ۶ ماه تا یک سال بعد از عمل بینی خود صبر کنید. در واقع، زایمان طبیعی بعد از عمل بینی با گذشت این فاصله موردی ندارد و مشکل خاصی ایجاد نمیکند.
برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصصین پوست، مو و زیبایی، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼