دلایل سخت بیدار شدن از خواب، خودتان را سرزنش نکنید
افرادی زیادی هستند که صبحها با بیدار شدن از خواب مشکل دارند. به همین دلیل هم در این مقاله به دلایل سخت بیدار شدن از خواب میپردازیم.
افرادی زیادی هستند که صبحها با بیدار شدن از خواب مشکل دارند. به همین دلیل هم در این مقاله به دلایل سخت بیدار شدن از خواب میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
- سخت بیدار شدن از خواب
- دلایل سخت بیدار شدن از خواب، ۸ دلیل اصلی
- کیفیت خواب پایین
- شرایط سلامت روان
- دیر به رختخواب رفتن
- نوشیدن کافئین
- دیر ورزش کردن
- مصرف برخی داروها
- سن
- اختلالات خواب
- آیا سخت بیدار شدن از خواب، طبیعی است؟
- چگونه صبح ها به موقع بیدار شویم؟
- یک برنامه خواب روتین تنظیم کنید
- اجازه دهید نور وارد شود
- صورت خود را بشویید
- از خاموش کردن آلارم ساعت یا گوشی خودداری کنید
- قهوه یا چای بنوشید
- صبحانه سالم مصرف کنید
- چرت بزنید
- خلاصه
سخت بیدار شدن از خواب
آیا هر روز صبح با بیدار شدن از خواب مشکل دارید؟ هر روز تصمیم میگیرید که فردا زودتر از خواب بیدار شوید، اما این فردا هرگز از راه نمیرسد. هر صبح، بارها آلارم گوشی یا ساعت رو میزیتان را خاموش میکنید و در نهایت، ظهر از خواب بیدار میشوید. خب، شما تنها نیستید. افراد زیادی این مشکل را دارند. شاید فکر میکنید تنبل، یا بیارادهاید، اما ممکن است مشکل فقط تنبلی محض نباشد. شاید دیر بیدار شدن از خواب، نشانهای از خاموش بودن ساعت بیولوژیکی شما است. در این مقاله، 8 دلیل را برایتان نام میبریم که ممکن است دلایل سخت بیدار شدن از خواب باشد.
دلایل سخت بیدار شدن از خواب، ۸ دلیل اصلی
مهمترین دلایل سخت بیدار شدن از خواب عبارتند از:
۱- کیفیت خواب پایین
یکی از دلایل سخت بیدار شدن از خواب، کیفیت پایین خواب است. ممکن است همسرتان خروپف کند و شما به صدا حساس باشید، بنابراین بارها از خواب بیدار میشوید. شاید دمای اتاقتان نامطلوب است، یا در طول شب بارها به دستشویی میروید، همه اینها باعث میشود خوابی با کیفیت پایین داشته باشید و احساس شادابی و هوشیاری در صبح را برای شما دشوار کند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با متخصصان روانشناسی
۲- شرایط سلامت روان
اضطراب، استرس و افسردگی میتواند باعث بیحالی و خوابآلودگی شود که ممکن است به خوابآلودگی بیش از حد در صبح منجر شود.
۳- دیر به رختخواب رفتن
وقتی دیر میخوابید یعنی زمان خواب خود را به 4 تا 6 ساعت محدود میکنید، بنابراین جای تعجب نیست که بدنتان به شما میگوید کمی بیشتر در رختخواب بمانید. خواب کافی ممکن است به این معنی باشد که لازم است شب زودتر بخوابید.
۴- نوشیدن کافئین
مصرف کافئین در اواخر روز یا عصر میتواند کیفیت خواب شما را مختل کند. حتی اگر در تمام طول شب خواب باشید، چرخههای خواب با وجود کافئین در سیستم شما کاملا یکسان عمل نمیکند و باعث فعالتر شدن مغز شما میشود.
بیشتر بخوانید: قهوه با مغز چه میکند؟ فِرِش و شاداب
۵- دیر ورزش کردن
آیا شما هم عادت دارید شبها و کمی قبل از ساعت خواب، ورزش کنید؟ خب، وقتی خیلی نزدیک به زمان خواب ورزش میکنید، ورزش میتواند ضربان قلب و متابولیسم شما را بالا ببرد و ممکن است برای داشتن خواب با کیفیت، زمان زیادی بیدار باشید.
۶- مصرف برخی داروها
داروهای آلرژی مانند آنتیهیستامینها و مهارکنندههای «لوکوترین» میتوانند باعث خوابآلودگی شوند و بیدار شدن در صبح را با دشواری مواجه کنند.
۷- سن
الگوی خواب با افزایش سن تغییر میکند. بسیاری از افراد متوجه میشوند که با افزایش سن، به سختی میتوانند بخوابند و در خواب بمانند. این دو مشکل میتواند به کیفیت خواب ضعیف و خستگی مفرط در صبح منجر شود.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص داخلی
۸- اختلالات خواب
جدای از عوامل سبک زندگی، ممکن است شما به مشکلاتی مانند بیخوابی، آپنه خواب، «نارکولپسی»، سندرم پای بیقرار یا سایر اختلال خواب دچار باشید. بهتر است با یک پزشک درباره این مشکل صحبت کنید.
آیا سخت بیدار شدن از خواب، طبیعی است؟
اگر شما هم میپرسید که سخت بیدار شدن از خواب طبیعی است، یا نه، باید بگوییم که فقط یک پزشک میتواند این موضوع را تشخیص دهد. احساس گیجی در صبح میتواند بر هر کسی تاثیر بگذارد و معمولا موقتی است.
چگونه صبح ها به موقع بیدار شویم؟
شاید سبک زندگی شما طوری است که میخواهید تا یازده- دوازده صبح خواب باشید. خب، این موضوع به خودتان ربط دارد، اما اگر میخواهید صبحها به موقع از خواب بیدار شوید، نکات مختلفی برای راحتتر بیدار شدن و داشتن خواب با کیفیتتر وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
یک برنامه خواب روتین تنظیم کنید
بخشی از بهداشت خواب خوب، خوابیدن و بیدار شدن در یک زمان مشخص در شبانهروز است که میتواند به راحتتر بیدار شدن و احساس سرزندگی در صبحها کمک کند. از بیشتر خوابیدن در تعطیلات آخر هفته خودداری کنید چون تغییر در برنامه خواب میتواند زود بیدار شدن در طول هفته را دشوارتر کند.
بیشتر بخوانید: برندهای معروف سرویس خواب ایرانی کداماند؟
اجازه دهید نور وارد شود
نور روز به تنظیم ریتمهای شبانهروزی کمک میکند، بنابراین دریافت نور خورشید در اوایل صبح میتواند به بدن کمک کند در طول روز هوشیارتر باشد. در صورت عدم امکان دریافت نور طبیعی، قرار گرفتن در معرض نورهای روشن در داخل خانه نیز موثر هستند.
صورت خود را بشویید
تحقیقات نشان میدهد افرادی که پس از بیدار شدن از خواب صورت خود را میشویند احساس هوشیاری بیشتری دارند. بنابراین شما هم این روش را امتحان کنید بلکه در بیدار شدن از خواب موثر باشد.
از خاموش کردن آلارم ساعت یا گوشی خودداری کنید
اگر چه تحقیقات محدودی در مورد تاثیرات فشار دادن دکمه «اسنوز» گوشی محدود است، اما نتایج برخی مطالعات نشان میدهد که به تعویق انداختن ساعت بیدار شدن، اینرسی خواب را افزایش میدهد که در نهایت بیدار شدن را دشوارتر میکند.
بیشتر بخوانید: علت بی خوابی در اوایل بارداری
قهوه یا چای بنوشید
مشخص شده که مصرف کافئین در اول صبح به غلبه بر اثرات اینرسی خواب کمک میکند. کافئین گیرندههای آدنوزین را مسدود و به شما کمک میکند تا از خواب بیدار شوید.
صبحانه سالم مصرف کنید
خوردن صبحانه، راهی عالی برای داشتن انرژی بیشتر در صبح است. مطالعات نشان میدهد که مصرف صبحانه سرشار از کربوهیدرات میتواند بسیار مفید باشد.
چرت بزنید
چرت زدن در طول روز میتواند به بهبود هوشیاری شما کمک کند و اگر خوابآلودگی شما به دلیل کمبود خواب باشد، ممکن است چرت زدن به شما کمک کند تا باانرژی بمانید. با این حال، به این موضوع توجه کنید که نزدیک به ساعات شب یا طولانیمدت چرت نزنید چون میتواند خواب شب را مختل کند.
اگر خوابآلودگی شما به دلیل کمبود خواب باشد، ممکن است چرت زدن به شما کمک کند تا باانرژی بمانید.
اگر تغییرات سبک زندگی، کمکی نکرده که صبحها به موقع از خواب بیدار شوید، ممکن است پزشک بتواند حمایت و درمانهای پزشکی را ارائه دهد. مثلا مصرف ملاتونین ممکن است به تنظیم ریتم شبانهروزی شما کمک کند. داروهای خاص میتوانند به درمان اختلالات خواب مانند «پرخوابی ایدیوپاتیک» کمک کنند. با این حال، مهم است که به پزشکتان اطلاع بدهید چه مکملها و داروهایی را مصرف میکنید.
بیشتر بخوانید: غذاهای مضر صبحانه، اجتناب کنید
خلاصه
ورزش در اواخر شب، کیفیت پایین خواب، شرایط سلامت روان، دیر به رختخواب رفتن، سن و اختلالات خواب، از دلایل سخت بیدار شدن از خواب هستند که با ایجاد یک روتین خواب منظم، مصرف صبحانه سالم، نوشیدن قهوه یا چای در اول صبح و شستن صورتتان میتواند کمک کند که با این مشکل مقابله کنید.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼