۲۴۶۱۳۰

آیا نسل جوان دچار پیری زودرس است؟!

آیا نسل جوان دچار پیری زودرس است؟!

بررسی‌ها نشان داده است، جوانان دنیای مدرن امروزی، سریع‌ و زودتر از جوانان گذشته پیر شده و احتمال ابتلای آنها به بیماری‌های مختلف، همچون انواع سرطان‌ها هم افزایش یافته است. اما علت چیست؟

 محققان در بررسی سن بیولوژیکی نسل جوان امروز به این نتیجه رسیدند آنها در معرض پیری زودرس هستند و از نظر بیولوژیکی‌ سریع‌تر پیر می‌شوند و این به معنای خطر بیشتر قرار گرفتن در معرض بیماری‌هایی است که معمولا در سنین بالاتر به سراغ انسان می‌آید.

تفاوت سن تقویمی و سن بیولوژیکی

سن تقویمی به تعداد سال‌هایی که از تولدمان گذشته اشاره دارد اما سن بیولوژیکی، براساس آسیب‌های انباشت‌شده در بدن و تغییرات فیزیولوژیکی و از دست دادن کارآیی‌هایی که جسم‌مان در طول زمان تجربه می‌کند محاسبه می‌شود.

سن بیولوژیکی تحت تاثیر عوامل مختلفی چون مصرف سیگار یا استرس به‌سرعت افزایش یابد. در ضمن سن بیولوژیکی زنان هم با بارداری سرعت بیشتری می‌گیرد. اما بارداری یا اضطراب، پدیده‌های جدیدی نیستند و نسل‌های گذشته هم این موارد را تجربه کرده‌اند، اما جوانان نسل امروز بنابر دلایل مختلف زودتر پیر می‌شوند.

اثر منفی سرعت پیری روی سلامتی

محققان دانشگاه تحقیقاتی خصوصی واشنگتن واقع در سنت‌لوئیس در انجمن تحقیقات سرطان آمریکا، فرضیه‌ای را مطرح کردند مبنی براینکه افزایش بیماران مبتلا به سرطان در افراد جوان تا ۵۵ ساله، به افزیش سن بیولوژیکی آنها مرتبط است.

این گروه محقق، اطلاعات زیست‌پزشکی حدود ۵۰۰ هزار نفر از داوطلبان آزمایش را که در بانک زیستی بریتانیا نگهداری می‌شد بررسی کردند و البته تمرکز خود را روی ۱۴۸هزار و ۷۲۴ نفر که در سنین ۳۷ تا ۵۴ ساله بودند گذاشتند.

محققان این دانشگاه، سن بیولوژیکی هر یک از داوطلبان را با بررسی ۹ زیست‌نشانگر موجود در خون، از جمله، مقدار گلوکز، وسعت تولید گلبول‌های قرمز و مقدار گلبول‌های سفید تعیین کردند. سرعت پیری بیولوژیکی افرادی که پس از سال ۱۹۶۵ به‌ دنیا آمده بودند، ۱۷درصد بیشتر از افرادی بود که بین سال‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۵۴ به دنیا آمده بودند.

یین کائو، محقق اصلی این تحقیق و استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت‌لوئیس، می‌گوید: در این بررسی تاثیری بسیار واضح روی سرعت پیری نسل حاضر مشاهده کردیم.

IMG_20250213_103533

عوامل موثر در پیری زودرس سن بیولوژیکی نسل حاضر

متخصصان عواملی چون سبک زندگی، تغذیه، استرس‌های روانی، تغییرات محیطی و تاثیرات فناوری و زندگی دیجیتال را در پیری زودرس نسل جوان می‌دانند.

* اضطراب: اضطراب و فشارهای روانی زندگی روزمره مانند رقابت‌های شغلی، تحصیلی و مشکلات اجتماعی بر سلامت جسمی و روانی افراد تاثیر می‌گذارد.

* تغذیه نامناسب: رژیم غذایی سرشار از مواد فرآوری‌شده، قند و چربی‌های اشباع‌شده و همینطور کمبود انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی موجب پیری زودرس می‌شود.

* زندگی دیجیتال و کم‌تحرکی: استفاده بیش از حد از دستگاه‌های دیجیتال و کم‌تحرکی اثرات منفی روی سلامت عمومی بدن داشته و موجب پیری زودرس می‌شود.

* آلودگی محیطی: افزایش آلودگی هوا و قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های شیمیایی اثراتی منفی روی پوست، سیستم تنفسی و سلامت عمومی داشته و روند پیری را تسریع می‌بخشد.

منبع: خبرآنلاین

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند