۲۴۸۳۴۱

ورزش سبک بیشترین فایده را برای عملکرد مغز دارد

ورزش سبک بیشترین فایده را برای عملکرد مغز دارد

یک مطالعه در دانشگاه استرالیای جنوبی نشان داده است که تاثیر ورزش بر عملکرد مغز فوق‌العاده است.

طبق این مطالعه هر نوع ورزشی حتی یوگا و پیاده‌روی هم می‌تواند عملکرد مغز و حافظه را در افراد با هر سنی به میزان چشمگیری بهبود بخشد. البته در کودکان و نوجوانان بیشترین بهبود در حافظه مشاهده شد و افراد مبتلا به اختلال کم‌توجهی‌ــ‌بیش‌فعالی (ADHD) هم بهبود در تمرکز و تصمیم‌گیری را گزارش کردند. فعالیت‌هایی مانند یوگا و بازی‌های ویدیویی تعاملی بیشترین مزایای شناختی را نشان دادند.

متخصصان در بزرگ‌ترین و جامع‌ترین مطالعه به روش مرور چتری (جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل نتایج مطالعات متعدد) تاکنون دریافتند که ورزش منظم هم در افراد سالم و هم در مبتلایان به بیماری‌ها، اختلالات یا مشکلات پزشکی خاص نیازمند درمان و مراقبت، باعث بهبود عملکرد شناختی عمومی، حافظه و عملکرد اجرایی شد و ورزش به‌عنوان یک فعالیت ضروری و موثر می‌تواند به بهبود و حفظ سلامت شناختی کمک کند.

لینک هدیه

IMG_20250408_142819

این تحقیق با ترکیب یافته‌های ۱۳۳ تحلیل نظام‌مند شامل ۲۷۲۴ آزمایش تصادفی کنترل‌شده با ۲۵۸ هزار و ۲۷۹ شرکت‌کننده به این نتایج رسید:

هم اکنون دیگران می خوانند

ــ ورزش با شدت کم تا متوسط بیشترین فایده را برای عملکرد مغز و حافظه دارد.

ــ در کودکان و نوجوانان بیشترین بهبود در حافظه دیده شد، در حالی که افراد مبتلا به اختلال کم‌توجهی‌ــ‌بیش‌فعالی بیشترین پیشرفت را در عملکرد اجرایی نشان دادند.

ــ یوگا و بازی‌های ورزشی الکترونیکی (exergames) بیشترین فواید شناختی را دارند.

به گفته دکتر «بن سینگ»، سرپرست پژوهش از دانشگاه استرالیای جنوبی، ورزش بر سلامت جسمی اثر عمیقی دارد، اما می‌دانیم که به عملکرد مغز نیز کمک می‌کند. آنچه این مطالعه تایید می‌کند این است که حتی ورزش با شدت کم‌ مانند یوگا یا پیاده‌روی هم می‌تواند عملکرد شناختی مغز را بهبود بخشد و این برای افراد در تمام سنین و با انواع توانایی‌ها در دسترس است.

او می‌افزاید: جالب‌تر اینکه ما دریافتیم این فواید به‌سرعت‌ــ ظرف یک تا سه ماه اول‌ــ نمایان می‌شوند که نشان می‌دهد حتی فعالیت‌های کوتاه می‌توانند تفاوت زیادی ایجاد کنند. همچنین موید این موضوع است که امتحان کردن فعالیت‌های جدید می‌تواند در فعال نگه داشتن مغز نقش مهمی داشته باشد.

دکتر سینگ اضافه می‌کند: برای کودکان و نوجوانان، ورزش به‌ویژه برای تقویت حافظه مفید بود، در حالی که برای افراد مبتلا به ای‌دی‌اچ‌دی به بهبود تمرکز، کاهش تکانه‌ها و تقویت عملکرد اجرایی کمک کرد.

به گزارش ایندیپندنت، همچنین پروفسور «کارول ماهر»، پژوهشگر ارشد در این باره می‌گوید ورزش باید به‌عنوان یک راهبرد برای تقویت سلامت شناختی در تمام سنین و سطوح آمادگی جسمانی تشویق شود زیرا زوال عقل و بیماری‌های نورودژنراتیو یا تخریب‌کننده سلول‌های عصبی مانند آلزایمر به نگرانی‌های روبه‌رشد در جهان تبدیل شده‌اند؛ وضعیتی که نیاز فوری به شناسایی راهبردهای موثر برای حفظ و ارتقای عملکرد شناختی در طول زندگی را برجسته می‌کند.

پروفسور ماهر می‌گوید: این مطالعه شواهد قوی ارائه می‌دهد مبنی بر اینکه ورزش باید در محیط‌های بهداشتی و آموزشی به‌عنوان یک راهکار برای ارتقای سلامت شناختی گنجانده شود. اینکه می‌دانیم حتی کمی ورزش کردن هم می‌تواند حافظه و عملکرد مغز را بهبود بخشد، فرصتی روشن برای گنجاندن ورزش در دستورالعمل‌های بالینی و بهداشت عمومی فراهم می‌آورد.

منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.