فروغ البرزی، دبیر هیئت مدیره انجمن متخصصین گوارش افزود: مصرف غذا در ساعات پایانی شب موجب بروز مشکلات گوارشی متعددی میشود. از سوی دیگر، به دلیل شرایط پراسترس زندگی روزمره، بسیاری از افراد غذا را به درستی نمیجوند.
البرزی با تأکید بر اینکه باید حداقل یک وعده غذایی گرم در روز مصرف شود، گفت: ورزش منظم، یوگا و مدیتیشن به آرامش ذهن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند. همچنین، معنویت در افراد مذهبی نقش مهمی در آرامش و سلامت گوارش دارد. حتی فعالیتهای هنری که افراد را از دغدغههای روزمره دور میکند، میتواند در کاهش اختلالاتی نظیر سندرم روده تحریکپذیر مؤثر باشد. متأسفانه اکثر جوانان، خواب کافی و فعالیت بدنی مناسب ندارند و باید برای حفظ سلامت گوارش، سبک زندگی خود را اصلاح کنند.
وی با بیان اینکه افراد بالای ۴۵ سال باید کولونوسکوپی انجام دهند، زیرا سرطان روده یکی از شایعترین سرطانهای گوارشی است، افزود: تشخیص زودهنگام، نقش مؤثری در درمان به موقع این بیماری دارد. همچنین هلیکوباکتر پیلوری، عامل زخم معده، شایعترین عامل قابل پیشگیری سرطان معده است؛ بنابراین افراد مبتلا باید سلامت معده خود را بهطور منظم پایش کنند.
البرزی درباره مصرف بیرویه مکملها گفت: در جوانان، در صورتی که فرد گیاهخوار باشد، مصرف برخی مکملها ضروری است. اما در افراد سالمی که از تنوع غذایی برخوردارند، استفاده از هیچ مکملی توصیه نمیشود. پس از ۶۰ سالگی نیز مصرف برخی مکملها مانند ویتامین B۱۲ و سایر ویتامینها با تجویز پزشک پیشنهاد میشود.
وی، کبد چرب را از شایعترین بیماریهای کبدی دانست و افزود: کبد چرب داروی قطعی ندارد و بیتحرکی و رژیم غذایی ناسالم از عوامل اصلی ایجاد آن هستند. افرادی که قند، شکر و کربوهیدرات زیاد مصرف میکنند، چاق و کم تحرک هستند، در معرض خطر کبد چرب قرار دارند.
البرزی ادامه داد: تنها راه درمان کبد چرب، انجام فعالیت بدنی تند بهمدت حداقل نیم ساعت در روز و کاهش مصرف کربوهیدرات است. مصرف نانهای سبوسدار و کاهش مصرف برنج برای مبتلایان به کبد چرب توصیه میشود.
منبع: مهر