۱۳۱۳۳۳
۲۶۶۷
۲۶۶۷

ماموگرافی چگونه انجام میشه؟

ماموگرافی نوعی عکس رادیوگرافی است که به پزشک اجازه می دهد داخل بافت پستان را ببیند.

ماموگرافی نوعی عکس رادیوگرافی است که به پزشک اجازه می‌دهد داخل بافت پستان را ببیند. ماموگرافی هیچ عارضه‌ای ندارد و به تشخیص زود هنگام سرطان‌های پستان و در نتیجه درمان کامل بیماری کمک موثری کرده است.میزان اشعه در این نوع رادیولوژی بسیار پایین است.
ماموگرافی به دو منظور استفاده می‌شود:
1- تشخیص ماهیت توده‌های موجود در پستان که توسط فرد یا پزشک کشف شده است.
۲- تشخیص زود هنگام سرطان‌های پستان‌ها در زمانی که هنوز توسط فرد یا پزشک قابل لمس یا تشخیص نیست.ماموگرافی با تشخیص زود هنگام سرطان‌های پستان به درمان موفق‌تر آن کمک می‌کند.

دستورات قبل از انجام ماموگرافی:
1- ناحیه زیر بغل و پستان باید شسته شود.
2- هیچ گونه عطر، ادکلن ، اسپری، کرم یا لوسیونی در ناحیه تنه فوقانی نباید استفاده شود. چون ممکن است منجر به تشخیص غلط شود.
3- قبل از ماموگرافی از فرد خواسته می‌شود کلیه جواهرات و لباس تنه فوقانی را در بیاورد.
4-در طول ماموگرافی جهت اشعه توسط کارشناس مربوطه و وضعیت قرار گیری پستان در دستگاه مورد نظر ممکن است چند بار عوض شود. این کار باعث می‌شود، عکس مناسب از تمامی بخش‌های پستان گرفته شود.
5 در طول رادیوگرافی پستان در بین دو صفحه صاف قرار داده می شود. علت این است که:
·تمام بافت پستان به خوبی قابل رویت باشد
· حداقل اشعه به بافت پستان برسد.
۶- ماموگرافی روند دردناکی نیست. ولی ممکن است برای افرادی که پستان های حساس دارند، کمی ناراحت کننده باشد. لذا در این افراد بهتر است در هفته اول بعد از قاعدگی این رادیوگرافی انجام شود.
۷- کارشناس در زمانی که عکس تهیه می‌شود، ممکن است اتاق را ترک کند.
۸- ماموگرافی دو پستان روی هم نیم تا یک ساعت وقت می‌برد.
۹- بعد از انجام رادیوگرافی لازم است بیمار مدتی در محل بماند تا رادیولوژیست خوب بودن تصویر را تایید کند. بعضی مواقع ممکن است رادیوگرافی مجدد لازم شود.
جواب ماموگرافی:
1- ماموگرافی طبیعی: به این معنی است که علامت واضحی برای وجود سرطان پستان در زمان انجام ماموگرافی وجود نداشته است.
۲- ماموگرافی غیرطبیعی: همیشه دلیلی بر سرطان پستان نیست. خیلی از انواع کیست و تغییرات خوش‌خیم دیگر پستان ممکن است در ماموگرافی مشاهده شوند.

ماموگرافی دوره‌ای:
به منظور تشخیص توده‌های کوچک پستان که در معاینه توسط پزشک یا خود فرد قابل تشخیص نیستند، ماموگرافی دوره‌ای توصیه می‌شود . در صورت نداشتن هیچ علامتی اولین ماموگرافی در سن 40 سالگی توصیه می‌شود. پس از آن تا 49 سالگی انجام هر دو سال یک بار و پس از آن سالانه یک بار توصیه می‌شود.در افراد با سابقه فامیلی سرطان ممکن است انجام ماموگرافی زودتر توصیه شود.

محدودیت‌های ماموگرافی
۱- زنان باردار نباید ماموگرافی شوند. لذا در صورت شک به حاملگی باید پزشک و رادیولوژیست را مطلع کنید.
2- ماموگرافی ممکن است بعضی مواقع توده سرطانی را تشخیص ندهد. به خصوص در زنان جوان‌تر این احتمال بیشتر است، چون پستان های بافت نرم‌تری دارند.
۳- ممکن است بر عکس ماموگرافی غیر طبیعی به نظر برسد ولی فرد مشکلی نداشته باشد. در آن صورت ممکن است اقدامات دیگری برای تشخیص بهتر لازم شود.ماموگرافی به زنان کمک کرده است تا سرطان‌های پستان یک تا دو سال قبل از این که آنقدر بزرگش شوند که توسط معاینه کشف شوند تشخیص داده شوند.هر چقدر سرطان پستان زودتر تشخیص داده شود به همان میزان شانس موفقیت و ریشه کنی سرطان و درمان کامل بیماری بیشتر می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.