علائم سرطان پستانی، ابتلا از چه سنی؟
یکی از مشکلات مهم بهداشتی در بانوان، سرطان سینه است و مطالعات ثابت کرده که مبتلایان به این بیماری در ایران ۱۰ سال جوانتر از مبتلایان خارجی هستند.
یک کارشناس گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، لزوم توجه به امر غربالگری به عنوان اقدامی تاثیرگذار در شناسایی بیماران مبتلا به سرطان سینه را مورد تاکید قرار داد.
سمیرا طراوتمنش گفت: یکی از مشکلات مهم بهداشتی در بانوان، سرطان سینه است و مطالعات ثابت کرده که مبتلایان به این بیماری در ایران 10 سال جوانتر از مبتلایان خارجی هستند.
وی با بیان اینکه شیوع ابتلا به این بیماری در بانوان ایرانی بین سنین 40 تا 50 سالگی است، اهمیت تشخیص زودرس بیماری در کاهش مرگ و میر ناشی از این سرطان را متذکر شد و گفت: تشخیص زودرس سرطان پستان با استفاده از ماموگرافی، آزمایشهای کلینیکی و خودآزمایی پستان انجام میشود و نقش حیاتی در کاهش مرگ و میر و ناتوانی ناشی از سرطان دارد.
طراوتمنش افزود: معاینه ماهانه بالینی پستان در حال حاضر به عنوان یک گزینه برای زنان بالای 20 سال توصیه میشود، اگر چه این روش به عنوان یک روش غربالگری تا حدودی بحث برانگیز بهشمار میرود، تحقیقات نشان داده که این روش در تشخیص زودرس و کاهش مرگ و میر بسیار موثر بوده است.
این کارشناس بهداشت عمومی ادامه داد: براساس مطالعهای که سال 2008 میلادی در ایران انجام شد، 18.4 درصد موارد سرطان پستان در مرحله یک، 36.8 در مرحله دو، 27.2 درصد موارد در مرحله سه و 17.7 درصد موارد نیز در مرحله چهارم ابتلا به بیماری، برای غربالگری مراجعه میکنند.
بنابر روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، طراوتمنش گفت: علیرغم وجود آزمون غربالگری در ایران حدود 70 درصد بانوان مبتلا به این بیماری بهدلیل تشخیص دیرهنگام بیماری، جان خود را از دست میدهند. بنابراین حساسسازی گروه هدف در این زمینه بسیار ضروری است.
منبع:
ایسنا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼