انگشت در بینی کودک، چگونگی ترک این عادت
انگشت در بینی کردن کودکان،اغلب برای آزاد کردن خود از نگرانی و اضطراب و آرام شدن است.
در این مقاله میخواهیم راه حل هایی مبنی بر ترک عادت انگشت در بینی کودکان صحبت کنیم.مسئله ای که در نگاه اول یک مشکل کوچ است اما مشکل آن زمانی اوج میگیرد که فرزند شما در جمع مهمانی یا دوستان انگشت در بینی میکند.
سوال:
خجالت میکشم که در این مورد صحبت کنم،اما این عادت بسیار آزار دهنده است.فرزندم انگشتش را در بینی اش فرو میکند.حتی نمیخواهم بگویم با محتویات بینی اش چه میکند.نمیتوانم چنین کاری را تحمل کنم و دلم میخواهد به او بگویم آن چیزها باید در خود بینی بمانند!
فکرکنید!
انگشت در بینی کردن کودکان،اغلب برای آزاد کردن خود از نگرانی و اضطراب و آرام شدن است. از آنجا که بینی،همیشه در دسترس است (مرا ببخشید) انگشت در بینی کردن کودک عادتی است که به صورت اعتیاد در می آید.
راه حل ها:
خب لازم است راه حل هایی ارائه دهیم تا روشی باشد برای ترک عادت انگشت در بینی کودکان. حال به آنها میپردازیم.
1- غر زدن یا سرزنش کردن فرزندتان مانع از تکرار این عادت نخواهد شد،ولی مایه خجالت او میشود.با او صحبت کنید و توجهش را به این عادت جلب کنید.شاید از اینکه به چه میزان این کار را انجام میدهد،آگاه نباشد.دلایلی را که دوست دارید این کارش را متوقف کند،برایش توضیح دهید.
از او بخواهید وقتی انگشتش را در بینی میکند،در آیینه به خودش نگاه کند و ببیند چقدر آزاردهنده به نظر می آید. درمورد یک یادآوری آرام و ظریف باهم توافق کنید تا با استفاده از آن از او بخواهید کارش را متوقف کند. (مانند زدن ضربه ای آرام بروی بازویش،دادن دستمال کاغذی به او و یا استفاده از کلمه ای رمز).
2-دقت کنید در چه اوقاتی بیشتر این عادت را بروز میدهد.مثلا وقتی که در خودرو نشسته است،در حال خواندن کتاب و یا تماشای تلویزیون.در این اوقات،شیئی به او بدهید تا دستهایش با آن مشغول باشند مانند یک رشته گردنبند مهره دار،تسبیح،عروسک خیمه شب بازی و یا یه تیکه سنگ صاف.
3- با صحبتی آرام در مورد این عادت،از او بخواهید با شما همکاری کند.وقتی موافقت کرد که تلاش خود را بکند،تشویق شما و استفاده از یادآوری های آرام و مستمر،بسیار نتیجه بخش تر از غر زدن یا خجالت زده کردن است.از یک تلنگر ناخودآگاه برای کمک به فرزندتان استفاده کنید. از او بخواهید دستش را چلوی بینی اش ببرد.
بعد،بگوید ((نه)) و به سرعت دستهایش را در پشت سرش درهم گره کند.این کار را 10 بار تکرار کند و طی چند بار به همین صورت عمل کند.با شگفتی خواهید دید که پس از مدتی تمرین،این تلنگر بدون آنکه فرزندتان متوجه باشد،خود همانند عادتی جایگزین عادت بد قبلی میشود.
4- برای ترک این عادت،جایزه ای در نظر بگیرید. در مورد مدتی خاص و تغییر رفتاری خاص باهم توافق کنید. یکی از روش های رایج این است که صبح یک روز به فرزندتان 10 اسکناس یا سکه (با توجه به سن او) بدهید و به او بگویید هربار که او را در حالی که انگشتش را در بینی فرو کرده است ببینید،یکی از اسکناس ها (یا سکه ها) را از او خواهید گرفت.شب،میتواند هر چند اسکناس که برایش باقی مانده است،نزد خود نگه دارد.
عوارض دست تو دماغ کردن:
سوال این است که آیا دست تو دماغ کردن عوارضی دارد؟ باید گفت بله طبیعتا عوارض دارد و باعث انتقال بیماری ها میشود اما درصورتی که تعداد انجام اینکار زیاد شود…
اما طبق آخرین تحقیقات باید گفت که معمولا کودکان و. بزرگسالان به طور معمول در روز ۴ بار دستشان را در دماغ خود میکنند و حتی مخاط آنرا میخورند. اگر در این حد باشد و ۴ الی ۵ بار اینکار را میکند میتوان گفت طبیعی است اما اگر تعدادش از این بیشتر شود مبتلا به بیماری ((ینوتیلکسومانیا)) است و به درمان نیاز دارد.
ضرر خوردن دماغ:
یک محقق از کشور کانادا بعد تحقیقاتش به این نتیجه رسید که خوردن مخاط بینی سیستم ایمنی بدن را در مقابل میکروب و باکتری ها تقویت میکند حتی یجورایی میتوان گفت برای سلامت بدن حتی میتواند خوب هم باشد.
خب شما هم مثل من یک مقداری داستان برایتان پیچیده شده و نمیدانید بلاخره اینکار خوب است یا خیر. میتوان از سخنان بالا اینطور نتیجه گرفت که انجام اینکار در طول روز برای کودکان اگر بین 4 الی 5 بار بود نه تنها مضر نیست بلکه مفید هم است. اما اگر بیشتر شد نه تنها باعث ضرر بلکه یک نوع بیماری محسوب میشود.
منبع:
کودکان ما
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼