۲۰۶۲۴۹
۶۲۳
۶۲۳

پول دادن به کودک، یک تربیت مالی است؟

واقعیت این است که هر انسانی که لقب پدر و مادر را به خود می گیرد، تمام تلاش خود را می کند که برای کودکش چیزی کم نگذارد.

واقعیت این است که هر انسانی که لقب پدر و مادر را به خود می گیرد، تمام تلاش خود را می کند که برای کودکش چیزی کم نگذارد. حوزه سلامت کودک که جای خود دارد، گاهی بسیاری از پدر و مادرها میزان زیادی از درآمد ماهانه خود را نیز صرف مسائل آموزشی کودک شان می کنند که در آینده بتواند سری در میان سرها بلند کند و به موفقیت برسد. در این بین دقت و توجه به بحث های تربیتی بیشتر از هر چیز دیگری مهم است.
تربیت مالی مانند هر حوزه تربیتی دارای اولویت توجه است. در همین هفته نامه مباحث زیادی را درباره روان شناسی و تربیت کودک بیان کرده ایم که در آن به اهمیت تربیت مالی کودک پرداخته ایم. در این نوشتار قصد بازگو کردن دوباره آن ها را نداریم. اما چیزی که باعث شد دوباره درباره این مبانی با شما سر صحبت را باز کنیم دغدغه به جای یکی از مخاطبان بود که احساس می کرد کودکان به واسطه دریافت مزد از والدین برای انجام کارها پولکی بار می آیند. این پیام را می توانید در آخرین صفحه و در قالب حرف های مردم بخوانید.
در این مجال نتایج مصاحبه ای کوتاه با خانم مریم گل محمدی، روان شناس در حوزه کودک را می خوانید.
انجام وظایف خانه یکی از مهم ترین روش هایی است که می توانیم به وسیله آن کودکان را مسئولیت پذیر و کاری بار بیاوریم. کارهای منزل دارای چند ویژگی هستند که مهم ترین آن ها تکراری و مداوم بودن آن هاست. یعنی انجام این کارها یک بار برای همیشه نیست! و هر روز ظرف های کثیفی در سینک هستند که شما باید آن ها را بشویید یا این که پلاستیک های زباله هر شب باید بیرون از خانه بروند... همین تکرار باعث می شود که بچه ها در انجام مسئولیت های شان هم مهارت لازم را به دست بیاورند و هم در بعد روان شناسی صبور بار بیایند. اما این که این کار را با گرفتن دستمزد برای کودکان و نوجوانان شیرین تر کنیم نیز مشکلی ندارد. اول از همه این که زمانی که به ابعاد مهم تربیتی کمک کودکان در خانه بدانیم متوجه می شویم که دادن تشویقی برای انجام بیشتر و بهتر مسئولیت ها اصلا بد نیست. در گام دوم باید در نظر داشته باشیم که همه کارها دارای ارزش هستند. گاهی ارزش ها عیان هستند مانند پولی که در ازای تعمیر کولر منزل می دهید اما بعضی از خدمات دارای ارزش نهان هستند، مانند تمام کار های خانه که چون در قالب خانگی انجام می شود پول و دستمزدی برایش تعریف نشده است و این در حالی است که اگر همان کارها را در قالب خدمات بیرون از خانه ببینید، متوجه می شوید که هر کار در خانه تا چقدر پس انداز
در بر دارد. پول دادن به فرزندان در ازای کارهای کوچک خانه اولین نتیجه ای که دارد این است که کودکان ارزش کارهای کدبانوی خانه را می فهمند و این موضوع در تحکیم روابط خانوادگی نیز تا حد زیادی موثر است. این موضوع بسیار روشن است که کودکان امروز ما زن و شوهر های آینده هستند. اگر فرزندان از همان دوران کودکی در کنار محاسبه ارزشی فداکاری ها در خانه به یک محاسبه مالی کار های خانه نیز بپردازند، ریشه بسیاری از تحقیر ها و توقعات بی جا در زندگی مشترک آینده شان خشکیده می شود. نکته دیگر در بحث کارهای تابستانی کودک این است که اگر والدین واقعا نگران پولکی شدن فرزند شان هستند می توانند مشاغلی که کودک شان واقعا از آن نفرت دارد مانند بردن زباله ها یا نگهداری از یک حیوان خانگی را فقط با مشوق های مالی و بقیه وظایف کودکان شان را فقط با مشوق های کلامی حمایت کنند.
در گام بعدی خانواده ها می توانند انجام وظایف خانه را به عنوان پله ابتدای آشنایی کودک با کار و دستمزد قرار دهند و همین موضوع را نیز به فرزندان خود یادآور شوند و در گام های بعدی که بچه ها به مهارت لازم دست یافتند و توانستند برای بیرون از خانه هم آن کار را انجام دهند ( مثل باغبانی) آن ها را به گرفتن دستمزد تشویق کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.