هومن ابراهیمی، روانشناس با بیان اینکه آثار طلاق بر روح و روان افراد یکسان نیست، گفت: گاهی برخی افراد بعد از جدایی به آرامش خاصی دست پیدا میکنند، اما برخی دیگر به طلاق به عنوان شکست و ناتوانی مینگرند؛ که در این صورت از نظر روحی ضربههای شدیدی میبینند .
وی اظهار داشت: زن و مرد برای موفقیت در زندگی زناشویی باید مهارتهایی نظیر مهارتهای ارتباطی، مهارتهای حل مسئله و مهارتهای جنسیتی را فرا بگیرند .
این روانشناس افزود: بعد از جدایی، احساس متفاوت بودن نسبت به دیگران، به فرد دست میدهد؛ در این صورت طلاق را برای خود امر منفی و به نوعی شکست تلقی میکند؛ اما جدایی گاهی میتواند به عنوان تولدی دوباره برای وی باشد .
ابراهیمی اظهار داشت: آثار طلاق بر روح و روان هر فرد متفاوت است و بستگی به نوع تفکر وی دارد .
این روانشناس ادامه داد: اگر فرد جدایی را عامل ناتوانی و شکست بداند بعد از طلاق زندگی خوبی نخواهد داشت اما اگر فکر او این باشد که خود را حفظ کنم و زندگی آیندهام را بهبود بخشم در روحیه فرد تأثیر مثبت خواهد داشت .
وی بیان داشت: اگر زن و مرد در شرایط مسالمتآمیزی از یکدیگر جدا شوند برای کودکان شرایط بهتری است اما اگر آنها از کودکان بهعنوان اهرم فشار بر دیگری استفاده کنند مسلماً آسیببیشتری بر بچهها وارد میشود .
ابراهیمی تصریح کرد: تحقیقات نشان داده است بچههایی که در خانوادههای آشفته زندگی میکنند از یکدیگر هم طلاق نگرفتهاند از نظر روحی آسیب بیشتری نسبت به بچههای طلاق به آنها وارد میشود، به دلیل اینکه آنها همیشه شاهد درگیریهای والدین خود هستند .
وی در پایان در خصوص آثار طلاق بر دختران و پسران گفت: دختر و پسر اگر زیر سن بلوغ باشند یکسان از آثار طلاق بهره میگیرند، اما آثار طلاق بعد از سنین بلوغ بر دختران بیشتر از پسران.