۲۳۷۲۷۳
۵۶۶۸۶
۵۶۶۸۶

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

در این مقاله، ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی و راه‌های غلبه بر تنبلی را به شما معرفی می‌کنیم.

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

در این مقاله، 5 کتاب عالی برای درمان تنبلی و راه‌های غلبه بر تنبلی را به شما معرفی می‌کنیم.

چگونه بر تنبلی غلبه کنیم؟

اگر می‌پرسید که چطور می‌توانید بر تنبلی خود غلبه کنید، باید بگویم که جوابتان آنقدرها کوتاه و مختصر نیست. در حالی که برخی از افراد ممکن است بیشتر از دیگران مستعد تنبلی باشند، حتی افرادی که بهره‌وری بالایی دارند هم ممکن است گاهی اوقات در انجام کارها با تنبلی مواجه شوند. در این مقاله، ابتدا راهکارهای عملی غلبه بر تنبلی را نام می‌بریم، سپس 5 کتاب عالی برای درمان تنلیل را به شما معرفی می‌کنیم. البته همان‌طور که می‌دانید خواندن کتاب به تنهایی نمی‌تواند موثر باشد ، پس ابتدا راهکارها را امتحان کنید.

بهترین کار این است که اهدافی کوچک‌تر و دست‌یافتنی‌تر برای خود تعیین کنید تا به شما فشار وارد نشود.

چطور بر تنبلی غلبه کنیم؟

این راهکارها را امتحان کنید:

1- اهدافتان را مدیریت کنید

تعیین اهداف غیر واقعی و انجام کارهای بیش از حد می‌تواند منجر به فرسودگی‌هایی شود که یکی از آن‌ها فرسودگی شغلی است. فرسودگی شغلی باعث خستگی، از دست دادن علاقه و انگیزه و اشتیاق به از زیر کار در رفتن می‌شود.
بهترین کار این است که اهدافی کوچک‌تر و دست‌یافتنی‌تر برای خود تعیین کنید تا به شما فشار وارد نشود.

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

2- از خودتان انتظار نداشته باشید که کامل باشید

کمال‌گرایی روز به روز در حال افزایش است و عوارض روانی دارد. افزایش کمال‌گرایی باعث می‌شود افراد بیش از حد، از خود و دیگران انتقاد کنند. همچنین منجر به افزایش افسردگی و اضطراب می‌شود.

اینکه به خودتان بگویید فردی تنبل هستید، نوعی خودگویی منفی است. با تمرین خودگویی مثبت می‌توانید صدای درونی منفی خود را متوقف کنید.

3- به جای سرزنش کردن، درباره عملکردتان مثبت بیندیشید

حرف‌های منفی که در ذهنتان بار خودتان می‌کنید می‌تواند باعث تلاش‌هایی شود که ناکام می‌مانند. اینکه به خودتان بگویید فردی تنبل هستید، نوعی خودگویی منفی است. با تمرین خودگویی مثبت می‌توانید صدای درونی منفی خود را متوقف کنید. به جای اینکه بگویید: «هیچ راهی وجود ندارد که بتوانم این کار را انجام دهم»، بگویید: «تمام تلاشم را می‌کنم تا این اتفاق بیفتد.»

4- یک برنامه عملی ایجاد کنید تا بی انگیزگی را از بین ببرید

برنامه‌ریزی برای اینکه چطور باید کاری را انجام دهید، می‌تواند رسیدن به آن را آسان‌تر کند. در این برنامه مشخص کنید که چقدر زمان ، تلاش و عوامل دیگر برای رسیدن به هدفتان مورد نیاز است، واقع‌بین باشید . داشتن یک برنامه، می‌تواند باعث اعتماد به نفس شود.

بیشتر بخوانید: معرفی کتاب برای مادران، خوب های خواندنی را بشناسید

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

5- از نقاط قوت خود برای درمان بی حوصلگی استفاده کنید

هنگام تعیین اهداف یا آماده شدن برای انجام یک کار، ابتدا به نقاط قوت خود فکر کنید . سعی کنید این نقاط مثبت را در جنبه‌های مختلف به کار ببرید تا به شما در انجام کارها کمک کند.

6- حواستان به موفقیت‌هایتان باشد

وقتی یک موفقیت به دست می‌آورید، خودتان را تشویق کنید . این کار می‌تواند به شما انگیزه بدهد. تمام دستاوردهای خود را، چه در محل کار و چه در خانه، یادداشت کنید. این راه عالی، اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد.

۷- در صورت نیاز، کمک بخواهید

شاید شما هم مثل بسیاری از مردم بر این باورید که درخواست کمک نشانه ضعف است، اما کمک نخواستن می‌تواند شما را برای شکست آماده کند . درخواست کمک شانس موفقیت را افزایش می‌دهد و کمک می‌کند با افرادی که می‌توانند شما را تشویق کنند، ارتباط برقرار کنید.

بیشتر بخوانید: تست ادینبورگ، به شما می گوید که افسردگی دارید یا نه

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

8- از حواس پرتی و اهمال کاری اجتناب کنید

همه ما حواس‌پرتی‌های خاص خودمان را داریم که وقتی نمی‌خواهیم کاری را انجام دهیم به آن‌ها روی می‌آوریم. راه‌هایی بیابید که حواس‌پرتی‌هایتان را کمتر کند.

9- کارهای خسته‌کننده را به کارهای سرگرم‌کننده تبدیل کنید

همه ما تمایل داریم از کارهایی که به نظرمان کسل‌کننده یا خسته‌کننده هستند، اجتناب کنیم. کارهایی مانند تمیز کردن حمام هرگز سرگرم‌کننده نیستند، اما می‌توانیم آن‌ها را لذت‌بخش‌تر کنید. گوش دادن به موسیقی یا پادکست را هنگام انجام این کارها امتحان کنید.

10- به خودتان پاداش بدهید

انجام دادن کارها به خودی خود یک پاداش است، اما برخی از افراد توسط پاداش‌های بیرونی بیشتر تشویق می‌شوند. این پاداش‌ها را پیدا کنید و به خودتان پاداش بدهید.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با متخصصان روانشناسی

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

افراد تنبل چطور باید تنبلی را شکست بدهند؟ سبک زندگی سالم

برخی تغییرات سالم می‌تواند به شما انرژی بیشتری بدهد. وقتی انرژی‌تان زیاد بشود می‌توانید بر تنبلی غلبه کنید.

1- غذاهای سرشار از پروتئین بخورید

برخی از غذاها مانند غذاهای سرشار از پروتئین، انرژی شما را افزایش می‌دهند و قند خونتان را ثابت نگه می‌دارند تا کمتر احساس تنبلی کنید.

  • ماست یونانی
  • انواع بادام
  • تخم‌مرغ

2- از مصرف غذاهای شیرین و پرچرب خودداری کنید

از غذاهایی که انرژی شما را تخلیه می‌کنند، دوری کنید. این غذاها دیر هضم هستند یا باعث افزایش قند خون می‌شوند:

  • غذاها و نوشیدنی‌های حاوی قند بالا
  • کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند نان سفید و پاستا
  • غذاهای سرخ‌شده و فست فود

    بیشتر بخوانید: غذاهای مضر صبحانه، اجتناب کنید

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

3- ورزش کنید

ورزش راهی مطمئن برای رهایی از تنبلی است. فقط چند دقیقه ورزش می‌تواند سطح انرژی شما را افزایش دهد، خلق و خویتان را بهبود ببخشد و اضطراب، استرس و افسردگی را کاهش دهد. برای مبارزه با احساس تنبلی، یک پیاده‌روی کوتاه یا دوچرخه‌سواری کنید.

4- خوب بخوابید و استراحت کنید

پرهیز از تماشای صفحه‌های نمایش (مثل لپ‌تاپ، تلویزیون و تلفن همراه) درست قبل از خواب، می‌تواند باعث بهبود خواب شما شود. سعی کنید هر شب هفت تا نه ساعت بخوابید.

5- استرس را مدیریت کنید

استرس می‌تواند انرژی شما را تخلیه کند، بنابراین از نظر ذهنی و جسمی بیش از حد خسته می‌شوید و نمی‌توانید کاری انجام دهید.

بیشتر بخوانید: ورزش با دیوار، چند حرکت جدید یاد بگیرید

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ ممکن است؟

همان‌طور که خودتان هم می‌دانید صرفا مطالعه یک کتاب نمی‌تواند عادت تنبلی را از بین ببرد، اما به شما راهکارهایی را نشان می‌دهد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید بر تنبلی غلبه کنید.

1- کتاب قدرت عادت

اولین کتابی که می‌خواهیم به شما معرفی کنیم، کتابی از «چارلز داهیگ» به نام «قدرت عادت» است. این کتاب، چرخه شکل‌گیری عادت‌ها را توضیح می‌دهد و کمک می‌کند با درک چگونگی شکل‌گیری عادت‌ها، راهکارهای مناسبی برای خودتان انتخاب کنید. نویسنده کتاب «قدرت عادت» می‌خواهد به مخاطب خود بگوید تنبلی یک عادت منفی است که در طول زمان شکل گرفته است و برای خلاص شدن از شر این عادت باید بتوانید عادت‌های روزانه خود را بشناسید.

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

۲- باشگاه ۵ صبحی ها

کتاب «باشگاه ۵ صبحی ها»، کتابی است برای آن گروه از افرادی که بیدار شدن در صبح‌ها برایشان سخت است و می‌خواهند سحرخیزی را به یکی از عادت‌های خوبشان تبدیل کنند. «رابین شارما» در این کتاب، فواید سحرخیزی را در قالب داستان بیان کرده است. داستان زندگی دو غریبه که با یک بی‌خانمان میلیاردر آشنا می‌شوند و توصیه‌هایی درباره سحرخیزی و تاثیری که صبح در موفقیت آدم‌ها دارد، دریافت می‌کنند.

کتاب «چرا کارها را پشت گوش می‌اندازیم» می‌تواند به شما کمک کند تا با علت تنبلی‌ها و بی‌انگیزگی‌هایتان آشنا شوید. بهترین راه مقابله با تنبلی، شناختن عوامل آن است.

۳- بهانه ها را کنار بگذارید

«برایان تریسی» در فصل‌های مختلف کتاب «بهانه ها را کنار بگذارید» به یک جنبه از زندگی انسان می‌پردازد که تاثیر مستقیمی بر انگیزه و هدفمندی و در نتیجه غلبه بر تنبلی دارد.

۴- چرا کارها را پشت گوش می اندازیم

کتاب «چرا کارها را پشت گوش می‌اندازیم» می‌تواند به شما کمک کند تا با علت تنبلی‌ها و بی‌انگیزگی‌هایتان آشنا شوید. بهترین راه مقابله با تنبلی، شناختن عوامل آن است . ممکن است با شناسایی این دلایل، بتوانید بر تنبلی غلبه کنید. «نیلز سالزگبر» نویسنده کتاب، خودش هم درگیر تنبلی بوده، اما سرانجام توانسته این تنبلی را کنار بگذارد و درباره راه‌هایی که توانسته پیدا کند، کتابی بنویسد.

بیشتر بخوانید: عجیب ترین ورزش های جهان، به حق چیزهای نشنیده!

چطور تنبلی را با کتاب درمان کنیم؟ / ۵ کتاب عالی برای درمان تنبلی

5- آبلوموف

«ایوان گنچارف» در رمان «آبلوموف» می‌خواهد بر زندگی اشرافی قرن نوزدهم روسیه، نقد کند، اما به جای آن تمام روز روی کاناپه لم می‌دهد و هیچ کار دیگری نمی‌کند. تنبلی او تا حدی پیش می‌رود که حتی جوراب‌هایش را هم خدمتکارش به پاهایش می‌کند. اصطلاح « آبلوموفیسم » از همین تنبلی و خمودگی «آبلوموف» به وجود آمده که به معنی سستی، خمودگی و خستگی بیمارگونه است.

خلاصه

مثبت‌اندیشی، درخواست کمک، در نظر گرفتن پاداش برای انجام کارها، خواب خوب و تغذیه سالم ، برخی از راهکارهای مقابله با تنبلی هستند که در این مقاله به آن‌ها پرداختیم. علاوه بر این می‌توانید کتاب‌هایی را که گفتیم تهیه کنید و به کمک کتاب‌ها راه‌هایی برای غلبه بر تنبلی پیدا کنید.

برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: healthline

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.