۲۱۸۲۶۸

سمعک، انواع سمعک

به گزارش مرکز شنوایی سمعک، سمعک‌ها به دو گروه عمده پشت گوشی و داخل گوشی تقسیم می‌شود. برخلاف تصور بسیاری از افراد که گذاشتن سمعک از منظر دیگران زشت است، نشنیدن بسیار زشت‌تر و بدترو در حقیقت باعث می‌شود که مخاطبین به مشکل شما در همان چند دقیقه اول پی ببرند.

سمعک چیست؟

به گزارش مرکز شنوایی سمعک ، سمعک ها به دو گروه عمده پشت گوشی و داخل گوشی تقسیم می شود. عواملی من جمله سن ، میزان کم شنوایی، اندازه کانال گوش و مهارت های بیمار شنوایی شناس را در انتخاب سمعک کمک می کند. در حقیقت سمعک وسیله ای است که معلولیت شنوایی را می پوشاند و از افت شنوایی ملایم تا عمیق را می تواند پوشش دهی کند. برخلاف تصور بسیاری از افراد که گذاشتن سمعک از منظر دیگران زشت است، نشنیدن بسیار زشت تر و بدترو در حقیقت باعث می شود که مخاطبین به مشکل شما در همان چند دقیقه اول پی ببرند. سمعک از ۳ قسمت اصلی میکروفن، مدار پردازنده و رسیور تشکیل شده البته این ۳ قسمت اصلی است. ریز قطعات سمعک بسیار متنوع و زیاد است.

سمعک، انواع سمعک

 

سمعک پشت گوشی

سمعک دو قسمتی است که پشت گوش قرار می گیرد و قسمت دیگر قالب گوش است که با توجه به اندازه مجرای کانال و فرم آن تهیه می شود. صدا از میکروفن سمعک پشت گوشی گرفته شده و از طریق قالب به مجرای گوش و گوش داخلی هدایت می شود. سمعک پشت گوشی انواع مختلف دارد، که به تفصیل آن ها را توضیح خواهیم داد.

سمعک پشت گوشی کلاسیک

یک قسمت از این سمعک ها در پشت و بالای گوش قرار می گیرد و قسمت دیگر آن که هوک نام دارد، از کنار گوش رد شده و موجب اتصال قالب به سمعک می شود. قالب با سایز های مختلف قالبگیری شده و منتقل کننده صدا به سمعک می باشد. سمعک های پشت گوشی در سه قدرت ملایم، متوسط و قوی وجود دارد. بر اساس میزان کم شنوایی قدرت سمعک تعیین می گردد. بعضی از افراد که از لحاظ گوش میانی دارای عفونت گوشی شدید هستند، مجبورند از سمعک پشت گوشی کلاسیک استفاده کنند. همچنین کودکان و نوزادان با هر میزان کم شنوایی باید از این مدل سمعک ها استفاده کنند. اکثر پزشکان گوش و حلق و بینی به کم شنوایان توصیه سمعک پشت گوشی می کنند. این به این دلیل است که از ابتدا این سمعک ها بیشتر باب بوده اما تشخیص نهایی را شنوایی شناس می دهد. و بر اساس کم شنوایی و توانایی بیمار تشخیص می دهد که آیا می تواند سمعک داخل گوش نیز استفاده کند؟ گاهی اوقات برای یک فرد هم سمعک داخل گوش مناسب است و هم پشت گوشی. در این گونه موارد انتخاب بر عهده بیمار است. سمعک کلاسیک در دو نوع باتری خور و شارژی موجود است.

سمعک، انواع سمعک

 

سمعک پشت گوشی ریک

سمعک ریک با سمعک پشت گوشی کلاسیک کمی متفاوت است. یعنی به جای داشتن هوک و شلنگ، رسیور وجود دارد و به جای اینکه رسیور داخل قاب سمعک باشد، بیرون از آن قرار می گیرد. در نتیجه گرفتن صدا بسیار باکیفیت تر خواهد بود. این مدل سمعک ها تقریبا چند سالی است که وارد حیطه ادیولوژی شده است. بنابراین کلا از کیفیت بالاتری برخوردار است. برخی از کودکانی که والدین حساس و در عین حال مرتب و منظم دارند می توانند از برخی از انواع سمعک ریک استفاده کنند. سمعک ریک در دو نوع شارژی و باتری خور موجود است.

سمعک، انواع سمعک

 

سمعک ریک شارژی

سمعک ریک در دو سایز مینی و معمولی و در دو حالت باتری خور و شارژی موجود است. دفتر ارزیابی شنوایی سمعک برتر نمایندگی فروش سمعک زیمنس می باشد و عرضه کننده انواع سمعک شارژِی و باتری خور ریک است. یک سری از افراد ترجیح می دهند که به جای عوض کردن هفتگی باتری از شارژرها استفاده کنند.

سمعک، انواع سمعک

سمعک، انواع سمعک

سمعک داخل گوشی

سمعک داخل گوشی در گذشته با سایز های مختلف ساخته می شد. اما اکنون با آمدن سمعک های ریک، سمعک داخل گوشی خیلی بزرگ منقرض شدند. سمعک داخل گوشی در دو نوع آماده و قالبگیری موجود است. برخی از مراکز شنوایی عادت به تجویز سمعک های آماده دارند و برخی بیشتر از سمعک های قالبگیری استفاده می کنند. تجویز هر کدام از آن ها هیچ تاثیری بر کیفیت شنوایی ندارد و کاملا سلیقه ای است. همچنین بر اساس موجودی شرکت ها می تواند انتخاب شود. سمعک های داخل گوشی خیلی ریز IIC نام دارند که اصطلاحا به سمعک های نامریی معروف است. سمعک های IIC زمانی قابل انجام است که افت شنوایی شخص خیلی زیاد نباشد همچنین گوش ترشحات مایع مانند نداشته باشد. کمی بزرگتر از سمعک CIC سمعک CIC است. سمعک CIC می تواند کمی قوی تر ساخته شود.

سمعک، انواع سمعک

سمعک هوشمند

سمعک هایی که در 20 سال و 30 سال پیش وجود داشت همگی از نوع آنالوگ و دیجیتال بودند. سمعک هوشمند نسبت به سمعک های دیجیتال کیفیت صدای بالاتری دارد و در محیط های مختلف صدا طبیعی تر است. همچنین همهمه یا صداهای بلند آسیب کمتری به مناطق شنوایی می زند. سمعک های هوشمند در نوع داخل گوشی و پشت گوشی موجود است. بعد از سمعک های هوشمند باز هم کیفیت سمعک ها بهتر شد و سمعک های فراهوشمند به بازار آمد.

سمعک، انواع سمعک سمعک، انواع سمعک

سمعک فراهوشمند

اصطلاح فراهوشمند به خاطر درک بهتر گفتار و میکروفن های دایرکشنال سمعک است که گفتار را در تمام جهات می توانند ردیابی کنند. همچنین دو سمعک باهم ارتباط وایرلس یا e2e دارند و همین موضوع می تواند درک شنوایی را 10 تا 25 درصد بالا ببرد. سمعک فراهوشمند تقریبا از سمعک های ساخت 2016 برنامه ریزی شد و سمعک های ساخت قدیم تر، هوشمند می باشد.

همچنین در سمعک فراهوشمند سنسور های مختلفی وجود دارد مانند سنسور محافظ باد برای اینکه صدای باد، گفتار را پوشش ندهد. سنسور آکوستیکی حرکتی برای اینکه حرکت باعث نوسانی بودن یا عدم درک گفتار نشود. سمعک های فراهوشمند در تمامی مدل سمعک ها موجود است. همچنین برای لفرادی که درک شنوایی خوبی از صدا ندارند و همچنان با سمعک مشکل دارند یکسری قطعات اضافه و کوچک ساخته شده که می توان به وسیله آن ها کیفیت صدا را باز هم بهتر کرد. به این قطعات اکسسوری سمعک می گویند. این اکسسوری ها بدین صورت است که اصولا از طریق بلوتوث با سمعک کانکت می شود و آن گاه می توان دورتر از سمعک قرار داد و با فاصله قرار داد مثلا در اکسسوری تلویزیون آن را نزدیک تلویزیون قرار می دهیم اما به وسیله بلوتوث با سمعک ارتباط برقرار می کند و صدای تلویزیون از داخل خود قالب سمعک و درون مجرای گوش، به گوش میرسد. همین امر باعث می شود که درک شنوایی بالاتر رود. اکسسوری موبایل بدین حالت است که آن را در کیف یا کشوی میز یا در جیب خود می گذارید و اندازه آن تقریبا کوچکتر از قوطی کبریت است. و با بلوتوث می توانید صدای موبایل را و یا موسیقی را از داخل سمعک مانند هندزفری بشنوید. بایدبدانید که این اکسسوری ها در صورتی مورد نیاز است که موبایل شما به غیر از اپل باشد.

در تمامی سمعک هوشمند و سمعک فراهوشمند اپلیکیشن هایی وجود دارد برای تنظیمات ولوم در محیط های مختلف مانند محیط خلوت، محیط شلوغ، موسیقی، تلویزیون، کنسرت، تلفن، قدم زدن برنامه وزوز و... که نیازی به بلوتوث و یا اینترنت برای بکار گیری آن ها نیست. با توجه به رقابت شرکت های بزرگ که سمعک اصولا عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیشتر کیفیت و سال ساخت سمعک است.

سمعک، انواع سمعک

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند