۱۵۱۸۵۴
۳۶۲۴
۳۶۲۴

بارداری در سن سی و پنج سالگی، خطرات

سن فقط یک عدد است! اما زمانی که صحبت از بارداری و به دنیا آوردن نوزادی سالم می‌شود، سن می‌تواند فاکتوری کلیدی باشد.

بارها و بارها این جمله را شنیده‌ایم: سن فقط یک عدد است! اما زمانی که صحبت از بارداری و به دنیا آوردن نوزادی سالم می‌شود، سن می‌تواند فاکتوری کلیدی باشد. مطمئن باشید همه‌ی بانوانی که در سلامت کامل به سر می‌برند، حتی در دهه‌ی چهلم زندگی خود نیز می‌توانند زایمان خوبی را پست سر گذاشته و فرزندی سالم به دنیا بیاورند.
اما این گفته به این معنا نیست که می‌توانید بدون فکر و مقدمه‌چینی‌های لازم، دوران بارداری را بگذرانید. برای پشت سر گذاشتن حاملگی بی‌خطر و تضمین سلامت فرزند خود باید در طول بارداری قواعد خاصی را دنبال کنید.

چطور می‌توان سلامت نوزاد را تضمین کرد؟

چک آپ های مرتب و مشاوره
زمانی که احساس می‌کنید برای بارداری آماده هستید و تصمیم به این کار می‌گیرید، باید قبل از اقدام برای بارداری مقدماتی را پشت سر بگذارید. حتماً قبل از بارداری به پزشک مراجعه کرد و آزمایش کامل بدهید. همچنین با وی به گفت‌وگو بنشینید تا مطمئن شوید که از لحاظ روحی برای انجام این کار آماده هستید.

مراقبت‌های قبل از زایمان مرتب
هشت هفته‌ی ابتدای بارداری برای کودک بسیار مهم هستند. تحت مراقبت‌های قبل از زایمان قرار گرفتن برای زن باردار و جنین وی بسیار مهم هستند.
این مراقبت‌ها برای زنان بارداری که بالای ۳۵ سال سن دارند بسیار مفید و البته ضروری است. به عنوان مثال سن بالا می‌تواند خطر ابتلا به دیابت بارداری و مسمومیت حاملگی (پره اکلامیسی) را افزایش دهد.
مسمومیت حاملگی مشکلی است که باعث بالا رفتن فشارخون و تخلیه شدن پروتئین توسط ادرار می‌شود. در طول مراقبت‌های دوران بارداری پزشک علائم حاملگی شما و همچنین فشارخون و میزان قند و پروتئین موجود در ادرار شما خانم باردار را اندازه‌گیری می‌کند.
همچنین میزان قند خون نیز باید اندازه‌گیری شود. به این صورت می‌توان از مشکلاتی که احتمال اتفاق آن‌ها وجود دارد جلوگیری کرد.

آزمایش‌های مخصوص به زنان بالای ۳۵ سال را هم در نظر بگیرید
دکتر ممکن است آزمایش‌های مخصوصی را پیشنهاد دهد که صرفاً برای خانم‌های بالای ۳۵ سال استفاده می‌شوند. این آزمایش‌ها خطر متولد شدن نوزاد با مشکلات مادرزادی را بررسی می‌کنند. قبل از اقدام برای بارداری حتماً نظر پزشک خود را در مورد این آزمایش‌ها بپرسید و کاری که می‌گوید را انجام دهید.

ویتامین‌های بارداری فراموش نشوند
همه‌ی زنان باردار باید به‌صورت روزانه ویتامین‌هایی مصرف کنند که حداقل داری ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید باشد. خوردن روزانه‌ی فولیک اسید در سه ماه اول بارداری می‌تواند از جنین در مقابل مشکلات مغزی و ستون فقرات محافظت کن. همچنین برای بانوان بالای ۳۵ سال که تصمیم به بارداری گرفته‌اند نیز بسیار مفید است.
اما شاید گاهی اوقات تنها ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید کافی نباشد. بانوان با توجه به مشکلات و جواب آزمایش‌هایشان باید میزان متفاوتی فولیک اسید مصرف کنند. پس در این مورد از پزشک خود حتماً مشورت بخواهید.

چگونه می‌توان ریسک بارداری را برای خود مادر کاهش داد؟
فراموش نکنید که مادر نیز باید از خودش در برابر مشکلات دیگر مراقبت کند. اگر بدن مادر سالم و بدون مشکل خاصی باشد، احتمال ابتلای وی به دیابت بارداری و فشارخون کاهش می‌یابد. البته این موضوع با سلامت جنین نیز در ارتباط است. چرا که هر چه مادر سالم‌تر باشد، نوزاد سالم‌تری نیز به دنیا خواهد آورد.

به‌صورت مرتب با پزشک خود ملاقات داشته باشید
اگر از بیماری‌های مزمنی همچون دیابت یا فشارخون رنج می‌برید، حتماً به‌صورت مرتب با پزشک خود ملاقات کنید. همچنین حتماً به دندان‌پزشک نیز مراجعه کنید. داشتن دندان و لثه‌های سالم باعث کاهش خطر زایمان زودرس و به دنیا آمدن نوزادی با وزن پایین می‌شود.

تغذیه دوران بارداری را جدی بگیرید
خوردن غذاهای گوناگون می‌تواند به شما کمک کند که مواد مغذی که لازم دارید را دریافت کنید. میوه‌ها و سبزیجات زیادی مصرف کنید. همچنین از غلات کامل، لوبیا، گوشت‌های بدون چربی و لبنیات کم‌چرب استفاده کنید.حداقل باید ۴ وعده لبنیات مصرف کنید تا کلسیم مورد بدن خود را تأمین کرده باشید.
همچنین از غذاهایی که حاوی فولیک اسید هستند زیاد استفاده کنید. سبزیجات سبز برگ، لوبیا خشک‌شده، جگر و مرکبات می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند.

به وزن مورد نظر دکتر خود برسید
حتماً در مورد وزن ایده‌آل زایمان خود از پزشکتان سؤال کنید. زایمان در وزن مناسب در آینده باعث رشد خوب نوزاد شده و احتمال بروز زایمان زودرس را کاهش می‌دهد.

ورزش‌های مرتبی داشته باشید
ورزش‌های معمول و روزمره می‌توانند به شما کمک کنند تا در وزن مناسب حاملگی باقی بمانید. همچنین ورزش کردن باعث قدرتمند شدن شما و همچنین کاهش استرس زایمان می‌شود.اگر قبل از بارداری هم ورزش می‌کرده‌اید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید و از او بپرسید که باید چه تغییراتی در ورزش روزمره‌ی خود بدهید.

سیگار کشیدن و نوشیدن مشروبات الکلی را متوقف کنید
استفاده از مشروبات الکلی و سیگار کشیدن در طول بارداری برای کودک شما بسیار مخاطره‌آمیز خواهد بود و می‌تواند باعث به وجود آمدن مشکلات روانی و جسمانی برای وی شود. سیگار نکشیدن می‌تواند ریسک ابتلای مادر به مسمومیت بارداری (پر اکلامیسی) را کاهش دهد.

در مورد داروهایی که می‌خورید هوشیار باشید
اگر داروهای خاصی مصرف می‌کنید، حتماً آن‌ها را با پزشک خود در میان بگذارید. منظورمان از دارو یعنی داروهای تجویزی شده، داروهای بدون نسخه، مکمل‌ها و محصولات آرایشی بهداشتی است.
امیدواریم که با رعایت کردن این نکات بارداری خوب و بدون دردسری را پشت سر بگذارید. اگر بارداری شما برنامه‌ریزی نشده بوده است، به محض مشاهده‌ی علائم بارداری به پزشک مراجعه کنید و تحت نظر وی باشید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.