استرس زیاد در بارداری، باعث سقط می شود؟
دانشمندان دریافتهاند که خطر سقط جنین در زنانی که سابقه قرار گرفتن در معرض استرس روانشناختی را دارند، بهطور چشمگیری افزایش مییابد.
یکی از مطالعات اخیر نشان میدهد که اگر زنان در دهه ۲۰ سالگی با استرس زیاد مواجه شوند، شانس سقط جنین در ادامه زندگی آنان ۴۲ درصد افزایش پیدا میکند. دانشمندان بریتانیایی و چینی در این مطالعه گسترده، چندین مورد از مطالعات پیشین در همین زمینه را مورد بررسی قرار دادند و وضعیت زنانی که سقط جنین را با سابقه استرس یا بدون سابقه استرس تجربه کردهاند، تحت نظر گرفتند. یافتههای نهایی نشان دادند که خطر سقط جنین در زنانی که سابقه قرار گرفتن در معرض استرس روانشناختی را دارند، بهطور چشمگیری افزایش مییابد. حوادث استرسزا میتوانند شامل چنین مواردی باشند: تجربه تروماهای عاطفی، مشکلات اجتماعی، نگرانیهای مالی، مشکلات در زندگی مشترک، فشار کاری، تغییرات اساسی در شرایط زندگی شخصی و سابقه سقط جنین قبلی. مسئولان این مطالعه معتقدند که استرس روانشناختی و سقط جنین میتوانند با همدیگر مرتبط باشند، چون ترشح هورمونهای استرس میتواند روی بعضی از مواد شیمیایی خاص تاثیر بگذارد که برای رشد جنین در رحم ضروری هستند. دکتر برندا تاد (استاد روانشناسی در دانشگاه لندن و از مسئولان این مطالعه) میگوید: «درحالی که ناهنجاریهای کروموزومی،
علت بسیاری از سقط جنینها در اوایل بارداری هستند، اما نتایج بررسیهای جامع ما نشان میدهند که سطح بالای استرس روانشناختی قبل از بارداری و درحین آن، با سقط جنین مرتبط است. درواقع، یافتههای ما حاکی از آن هستند که این عوامل روانشناختی میتوانند خطر سقط جنین را تقریبا ۴۲ درصد بیشتر کنند». این روانشناس در ادامه میافزاید: «بررسی ما نشان میدهد که نیاز به ارزیابی روانشناختی ساختارمند در اوایل بارداری و در مراقبتهای روزانه، تا چه اندازه اهمیت دارد. ما باید هرچه سریعتر عوامل روانشناختی را شناسایی و در راستای جلوگیری از نتایج ناگوار در دوران بارداری جلوگیری کنیم».
منبع:
سلامتیسم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼