۱۷۵۳۱۰
۱۵۰۱
۱۵۰۱

بیماری لوپوس در بارداری، خطرناکه؟

لوپوس یک بیماری التهابی مزمن است که در آن سیستم ایمنی بدن شما به بافت ها و اندام های بدن خودتان حمله می کند.

لوپوس یک بیماری التهابی مزمن است که در آن سیستم ایمنی بدن شما به بافت ها و اندام های بدن خودتان حمله می کند. التهاب ناشی از لوپوس می تواند روی بخش های مختلفی از بدن شما از جمله، مفاصل، پوست، کلیه ها، سلول های خون، مغز، قلب و ریه ها تاثیر بگذارد.

علایم بیماری لوپوس
- خستگی و تب
- درد، سفتی و یا ورم مفاصل
- راش (اختلال پوستی) پروانه ای شکلی که گونه ها و پل دماغ را می پوشاند.
- ضایعاتی پوستی که با قرار گرفتن در معرض آفتاب یا به وجود می آیند و یا بدتر می شوند.
انگشتان دست و پا به علت سرما و یا قرار گرفتن در معرض یک اتفاق استرس زا سفید و یا آبی می شوند (پدیده ی رینود - Raynaud)
- تنگی نفس
- درد قفسه ی سینه
- خشکی چشم ها
- سردرد، گیجی و یا از دست دادن حافظه

درمان بیماری لوپوس
درمانی برای SLE وجود ندارد. هدف از درمان کنترل علایم شدید که شامل قلب، ریه ها، کلیه ها و سایر اندام ها می شود که اغلب نیاز به درمان توسط متخصصان آن رشته دارد. برای انواع خفیف این بیماری ممکن است از NSAIDها مانند ( ایبوپروفن ) استفاده شود. کرم های کورتیکواستروئیدی که برای خارش پوست استفاده می شود. داروی antimalaria ( هیدروکسی کلروکین ) و با دوز پایین کورتیکواستروئید برای نشانه های پوست و ورم مفاصل استفاده می شود.
درمان لوپوس شدید تر ممکن است شامل کورتیکواستروئیدها با دوز بالا یا داروهایی که پاسخ سیستم ایمنی را کاهش دهد داروهای سیتوتوکسیک ( داروهای بلوک کننده رشد سلول ها ) استفاده می شود. عوارض جانبی این داروها می تواند شدید باشد بنابراین شما نیاز است که تحت کنترل پزشک باشید.
Belimumab (Benlysta داروی جدید مورد تایید غذا و داروی آمریکا است که در افراد مبتلا به نفریت لوپوس شدید و لوپوس عصبی که به داروهای دیگر جواب نداده اند استفاده می شود این دارو دارای عوارض ( تهوع، استفراغ، اسهال، تب، سرفه، سردرد میگرنی، گرفتگی بینی یا آبریزش، مشکلاتی در خواب، عفونت دستگاه ادراری، افسردگی، گلو درد، درد معده، کاهش تعداد گلبولهای سفید خون و درد در پا و بازو ) می باشد.
اگر شما لوپوس دارید لباس های محافظ بپوشید از عینک آفتابی و کرمهای ضد آفتاب برای حرکت در برابر خورشید استفاده کنید. مراقبت های پیشگیری قلبی داشته باشید.
آزمایش برای نازک شدن استخوان ( استئوپروز ) انجام دهید.

عوارض بیماری لوپوس
کلیه ها. لوپوس می تواند آسیب هایی جدی به کلیه ها وارد کند. نارسایی کلیه یکی از علل اصلی مرگ و میر در افراد مبتلا به لوپوس است. علائم و نشانه های مشکلات کلیوی ممکن است شامل احساس خارش عمومی، درد قفسه ی سینه، تهوع، استفراغ و ورم پا (edema) باشد. مغز. اگر بیماری لوپوس روی مغز تاثیر بگذارد، ممکن است شما با سردرد، سرگیجه، تغییرات رفتاری، توهم و حتی سکته ی مغزی و یا تشنج مواجه شوید. بسیاری از مبتلایان به لوپوس با مشکلات حافظه رو به رو می شوند و ممکن است در بیان افکارشان مشکل داشته باشند.
خون و عروق خونی. لوپوس ممکن است به مشکلات خونی از جمله کم خونی، افزایش خطر ابتلا به خونریزی و یا لخته شدن خون منجر شود. ریه ها. بیماری لوپوس احتمال بروز التهاب در پوشش داخلی قفسه ی سینه (پلورزی - pleurisy) را افزایش می دهد. این اختلال می تواند باعث تنفس دردناک شود. قلب. لوپوس می تواند باعث التهاب ماهیچه های قلب، شریان ها و یا غشای قلب (پریکاردیت- pericarditis) شود. همچنین خطر ابتلا به بیماری ها و حمله ی قلبی را افزایش می دهد.

بارداری در بیماری لوپوس
زنان باردار مبتلا به SLE در معرض خطر هستند. این بارداری نیاز به نظارت تعاملی به طور کلی توسط یک روماتولوژیست ماهر همراه با یک متخصص زنان در حاملگی های پر خطر می باشد. زنان مبتلا به SLE که باردار هستند در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان نیاز به مراقبت نزدیک دارند که شامل نظارت بر جنین توسط پزشک متخصص زایمان در دوران بارداری و بعد از بارداری می باشد. در این زنان خطر ابتلا به سقط جنین ( سقط ) افزایش می یابد و ممکن است SLE در دوران بارداری شعله ور شود. حضور آنتی بادی های فسفولیپید مانند ( آنتی بادی های کاردیولیپین یا ضد انعقاد ) در خون می تواند زنان را در معرض خطر سقط جنین قرار دهد.
آنتی بادی های کاردیولیپین با گرایش به لخته شدن خون در ارتباط است. زنان مبتلا به SLE که آنتی بادی های کاردیولیپین یا ضد انعقاد لوپوس دارند ممکن است در دوران بارداری برای جلوگیری از سقط جنین از داروهای رقیق کننده خون ( آسپرین با یا بدون هپارین ) استفاده شود سایر درمان های گزارش شده استفاده از گاماگلوبولین وریدی برای زنانی که سابقه سقط جنین زودرس داشته اند می باشد زنان بارداری که یک رویداد لخته شدن خون قبلی داشته اند ممکن است با ادامه مصرف داروهای رقیق کننده خون برای شش تا ۱۲ هفته در طول و بعد از بارداری، خطر ابتلا به لخته شدن خون در ارتباط با حاملگی را کاهش دهد. Plaquenil در حال حاضر مشخص شده است برای استفاده در درمان SLE در دوران بارداری بی خطر است کورتیکواستروئیدها مانند پردنیزولون، هم با خیال راحت برای لوپوس در دوران بارداری استفاده می شود.

حقایقی درباره بیماری لوپوس
- 90 درصد مبتلایان به لوپوس را زنان تشکیل می دهند.
- این بیماری بین سنین ۱۵ تا ۴۵ سال شایع تر است.
- هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد؛ ولی می توان علایم را با دارو کنترل کرد.
- استفاده از ضد آفتاب، کلاه و دستکش در روزهای آفتابی برای بیماران ضروری است.
- استفاده از دستکش گرم در سرما برای بیماران ضروری است.
- این بیماری کاملا غیر قابل پیش بینی است و در آمریکا بیش از ۱.۵ میلیون نفر به آن مبتلا هستند.
- نوع خفیف بیماری می تواند با دارو کنترل شود؛ بدون اینکه کیفیت زندگی تحت تاثیر قرار گیرد.
- نوع شدید بیماری می تواند سبب خانه نشینی و ناتوانی در انجام امور روزمره شود.
متخصصان به زنان توصیه می کنند که در صورت مشاهده علایم، حتما به پزشک داخلی یا عفونی مراجعه کنند تا قبل از گسترش بیماری، علایم کنترل شود. در صورت درمان به موقع، می توان با لوپوس به طور مسالمت آمیز زندگی کرد.
منبع: روزگار

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.