۱۸۳۲۷۰
۱۸۰۷
۱۸۰۷

خوردن هویج در دوران بارداری، خواص آن

هویج فقط غذای خرگوش‌ها نیست و رنگ‌شان هم فقط نارنجی نیست بلکه به رنگ‌های سفید، زرد، قرمز و حتی ارغوانی هم موجود است.

هویج فقط غذای خرگوش‌ها نیست و رنگ‌شان هم فقط نارنجی نیست بلکه به رنگ‌های سفید، زرد، قرمز و حتی ارغوانی هم موجود است. هویج دارای مواد غذایی خوب مانند ویتامین A ویتامین ، فیبر و ویتامین K است که آن را یک گیاه زودهضم و سالم نموده و می‌توان آن را در برنامه غذایی خود وارد کرد.

هویج در یک نگاه
- مقدار مصرف: یک فنجان (128 گرم)
- کلسیم: 4%
- کالری: 52
- ویتامین A: 700%
- چربی اشباع شده: صفر
- ویتامین C: 13%
- پروتئین: 1 گرم
- آهن: 2%
- فیبر: 1 گرم

بینایی بهتر
خوردن هویج برای چشم ها خوب است چون دارای بتاکاروتن (یک ماده غذایی نارنجی رنگ) بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. کمبود ویتامین A باعث ضعف قوه بینایی خصوصا در شب می‌گردد و خوردن هویج بیشتر یا دیگر سبزیجات سرشار از ویتامین A می تواند به حفظ قوه بینایی کمک کند. در یک فنجان هویج خام تقریبا ۷۰۰% (۲۰۰۰۰ واحد بین المللی) مقدار ویتامین A مورد نیاز روزانه شما وجود دارد. وقتی باردار هستید این ویتامین دارای اهمیت مضاعف است خصوصا در سه ماهه دوم بارداری که چشم‌های کودک شما دارند نمو می‌کنند.

واقعیت اثبات شده
اسیدهای چرب امگا 6 باعث می شوند، پوست شما نرم و انعطاف‌پذیر شود.

آیا یک چیز خوب را زیاد بخوریم؟
حتی اگر هویج را دوست دارید، نباید آن را زیاد بخورید. خوردن مقدار زیاد هویج ممکن است برای شما و کودک‌تان خوب نباشد. خوردن هویج زیاد می‌توانند باعث نارنجی شدن پوست شما بشود که نام آن هیپرکروتمنیا (hyprecarotenemia) (زیادی مواد هویج در بدن انسان) است. خوشبختانه خطر ابتلاء به این شکل کم است چون برای ابتلاء به چنین مشکلی باید حداقل ۲۰ میلی گرم بتاکارون در روز (تقریبا ۳ هویج ۲۴ سانتی متری) بخورید. ما همه می دانیم آن‌هایی که هویج را دوست دارند هم این قدر هویج نمی‌خورند؟

هویج
ممکن است شنیده باشید مصرف زیاد ویتامین A می توانند به علائم مسموم کننده و همین عیب‌های مادرزادی منجر شود. دلیلش این است که ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی بوده و می‌تواند در بافت‌ها انباشته شود ولی باید به خاطر داشته باشیم که دو نوع مختلف ویتامین A هست: رتینول (retinol) و بتاکاروتن (beta-carotene). رتینول در غذاهای حیوانی یافت می شود. هویج و دیگر منابع ویتامین A گیاهی دارای بتاکاروتن هستند. بتاکاروتن در بدن تبدیل به رتینول می‌شود که قابل استفاده بدن است ولی این تبدیل کار خیلی هویج به حد مسموم کنندگی ویتامین A نمی‌رسد پس هر چه می‌توانید هویج بخورید که هیچ ضرری اغلب مولتی ویتامین‌ها از جمله ویتامین‌های دوران بارداری دارای کمتر از 5000 واحد بین المللی رتینول هستند که خیلی کمتر از 10000 واحد بین المللی مورد نیاز روزانه شما است.
بنابراین ترکیب یک برنامه غذایی سالم که دارای غذاهایی مانند هویج که دارای ویتامین A است با یک ویتامین دوره بارداری جای نگرانی نیست ولی در نظر داشته باشید خوب است برچسب مکمل ویتامین را بخوانید تا بیش از 5000 واحد بین‌المللی ویتامین A نداشته باشد و این دلیل خوب دیگری است بر این که ویتامین اضافی مصرف نکنید. اگر فکر می‌کنید ممکن است ویتامین یا مواد معدنی بخصوصی را به اندازه کافی مصرف نکرده اید با متخصص زنان مشورت کنید.

غذاهای خوشمزه
اهمیت زیاد هویج در این است که خوردنش آسان است. اگر هویج ارگانیک بخرید (بدون استفاده از مواد شیمیایی) نیازی به پوست کندن ندارد. هویج خام را قاچ کرده و به عنوان یک غذای سرپایی بخورید. با رنده کردن هویج روی سالاد خود به آن زیبایی دهید. هویج پخته را سر سفره در کنار غذاهای آ‌ب‌پز، سوپ و کباب تاوه‌ای بریزید.
آن را در کنار سیب زمینی، شلغم و لبو پخته یا آن که آن را به عنوان «کاری» سبزی‌جات مصرف کنید، هویح کوچک یا بزرگ از نظر مواد فرقی ندارند. در روزهایی که کار زیاد دارید چند هویج را در ماست یا حموس فرو برده و همراه با خود به سر کار برده و به عنوان یک غذای سرپایی مصرف کنید.
مطلب دیگری که باید بگوییم این است که تنوئید و ویتامین A موجود در هویح وقتی با کمی روغن مصرف شوند، بیشتر قابل مصرف بدن شما می‌گردند و نکته دیگر این که جون هویح دیر خراب می‌شود، می‌توان آن را حداقل یک هفته در یخچال نگهداری کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.