۱۸۴۰۹۴
۱۲۹۸
۱۲۹۸

مراقبت های دوران بارداری، کارهایی که باید پرهیز کنید

مراقبت های بارداری بسیار مهم هستند و چیزهایی وجود دارند که که زنان باردار باید در دوران بارداری در رابطه با آنها احتیاط به خرج بدهند یا از آنها به طور کلی پرهیز کنند.

مراقبت های بارداری بسیار مهم هستند و چیزهایی وجود دارند که که زنان باردار باید در دوران بارداری در رابطه با آنها احتیاط به خرج بدهند یا از آنها به طور کلی پرهیز کنند. در این صفحه می‌توانید تعدادی از محصولات یا فعالیت‌هایی را که باید از آنها در دوران اجتناب کنید یا آنها را با احتیاط استفاده کنید، ‌بشناسید.

۱. طب سوزنی و ماساژ در سه ماهه اول بارداری
در حالی که برخی از درمان‌های مکمل از جمله طب سوزنی و ماساژ در هنگام بارداری بدون خطر هستند، شواهد محدودی وجود دارد که نشان می‌دهند آنها تا چه حد موثر هستند. با این حال هنوز هم زمان‌هایی در دوران بارداری است که این موارد ممکن است ایمن نباشند. به عنوان مثال، شکم شما در سه ماه‌ی اول بارداری نباید ماساژ داده شود.
معمولا هنگام حاملگی، طب سوزنی ایمن در نظر گرفته می‌شود و شما باید به دنبال یک متخصص طب سوزنی واجد شرایط باشید که آموزش لازم را دیده و تجربه‌ی زیادی در مورد زنان باردار دارد. حتما به متخصص طب سوزنی بگویید که باردار هستید زیرا برخی از نقاط طب سوزنی نمی‌توانند در طول بارداری با خیال راحت مورد استفاده قرار بگیرند.
اگر در این فکر هستید که از یک درمان مکمل استفاده ‌کنید، مهم است که پزشک یا ماما را در رابطه با درمان‌های مورد نظرتان در جریان بگذارید. اگر پس از آن تصمیم گرفتید که از یک درمان مکمل استفاده کنید، باید همیشه با یک متخصص واجد شرایط در حیطه‌ی مورد نظرتان مشورت کنید.

مراقبت های بارداری ۲: گربه
توکسوپلاسموز نوعی عفونت شایع است که در بیشتر پرندگان و پستانداران، از جمله انسان رخ می‌دهد. انگلی به نام توکسوپلاسما گاندی را می‌توان در مدفوع گربه یا خاک یا بچه گربه‌ای یافت که با مدفوع آلوده‌ی گربه‌ی دیگر آلوده شده‌است.
خطر ابتلا به توکسوپلاسموز در هنگام بارداری بسیار کم است. در صورت ابتلا به توکسوپلاسموز در مراحل اولیه‌ی بارداری، احتمال بروز سقط جنین بالا می‌رود و می‌تواند باعث نابینایی و آسیب مغزی در یک کودک تولد نیافته شود.
علائم توکسوپلاسموز عبارت است از علائم خفیف آنفولانزا مانند دمای بالا، گلودرد و درد در عضلات. با این حال، در بیش‌تر موارد، توکسوپلاسموز علامتی ایجاد نمی‌کند.
زنان باردار به طور معمول برای توکسوپلاسموز غربالگری نمی‌شوند. بنابراین خیلی مهم است که بدانیم چه‌طور می‌توان از بروز این عفونت پیشگیری کرد.

۳. محصولات بهداشتی شیمیایی
یکی دیگر از فنون مراقبت های بارداری این است که برچسب‌های روی این محصولات را بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچ گونه هشدار ایمنی برای زنان باردار وجود ندارد. اگر روی برچسب یک محصول سمی بودن آن مشخص شده باشد، بهتر است در این دوران از مصرف آن اجتناب کنید. اگر شما از محصولات بهداشتی، چسب، رنگ یا سایر مواد شیمیایی خانگی استفاده می‌کنید، دستورالعمل‌های ایمنی روی برچسب را حتما دنبال کنید. در صورت استفاده از آنها اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی هوای تازه در محیط وجود دارد.
بعضی از دئودورانت‌ها حاوی ماده‌ای به نام نفتالین هستند. قرار گرفتن در معرض مقدار زیادی نفتالین می‌تواند سبب آسیب دیدن سلول‌های خونی شده و یک بیماری به نام کم‌خونی همولیتیک ایجاد کند. برخی از علائم که ممکن است بعد از قرار گرفتن در معرض مقدار زیادی نفتالین رخ دهند، عبارتند از: خستگی، از دست دادن اشتها، تهوع، استفراغ و اسهال. نوزادان تازه متولد شده به خصوص در صورتی که در معرض نفتالین باشند، در معرض خطر آسیب دیدن سلول‌های خونی هستند.

مراقبت های بارداری ۴: تمرینات ورزشی سنگین
این عالی است که در هنگام بارداری فعال باشید و متناسب بمانید، اما در ابتدا با ماما یا پزشک‌تان مشورت کنید تا مطمئن شوید که هیچ مشکلی در رابطه با سلامتی شما وجود ندارد. اگر هیچ مشکلی وجود نداشت، در بیش‌تر روزهای هفته ۳۰ دقیقه تمرین متوسط، مانند پیاده‌روی یا شنا داشته باشید.
ورزش منظم می‌تواند:
- به شما کمک کند وزن مناسب بدن‌تان را حفظ کنید
- به شما کمک کند که ریلکس باشید
- به شما کمک ‌کند که قوی و متناسب بمانید - برای این‌که در دوران بارداری قوی بمانید، و وضع حمل خوبی داشته باشید و پس از زایمان نیز قوای بدنی مناسبی داشته باشید
- به کاهش ناراحتی‌هایی مانند درد پشت و واریس که برخی زنان باردار را تحت تاثیر قرار می‌دهد، کمک می‌کند.

۵. برنزه کردن بدن با لوسیون و اسپری
لوسیون‌ها و اسپری‌های برنزه‌کننده‌ی بدن یک جایگزین محبوب و ایمن برای گذراندن وقت در خورشید برای برنزه شدن است.
ماده‌ی فعال موجود در محصولات برنزه‌کننده دی‌هیدروکسی‌ استون (DHA) است. این ماده غیرسمی است که با سلول‌ها در لایه‌های خارجی پوست واکنش می‌دهد و یک رنگدانه‌ی قهوه‌ای به نام ملانوییدین تولید می‌کند. سلول‌های پوستی بیرونی مرده‌اند و در هنگام این‌که پوست خود را تازه می‌کند، می‌ریزند و از بین می‌روند. به همین دلیل است که باید برای حفظ رنگ دوباره این ماده را استعمال کنیم. DHA فراتر از لایه‌ی بیرونی پوست نمی‌رود و از این رو جذب بدن نمی‌شود.
گرچه هیچ خطر مشخصی در رابطه با استفاده از لوسیون‌های بزنزه‌کننده‌ی پوست وجود ندارد، اما گاهی اوقات ممکن است باعث بروز واکنش آلرژیک شوند. به همین دلیل، توصیه می‌شود که در طول بارداری از این محصولات استفاده نکنید، چرا که تغییرات در سطح هورمون‌ها ممکن است باعث حساس‌تر شدن پوست شوند. اگر از محصولات برنزه‌کننده‌ی پوست استفاده می‌کنید، دست کم یادتان باشد که حتما ابتدا محصول را در یک قسمت کوچکی از پوست‌تان بررسی کنید تا معلوم شود که واکنشی نشان خواهید داد یا خیر.
اگرچه برخی از محصولات برنزه‌کننده‌ی پوست شامل فاکتور حفاظتی در برابر نور خورشید هستند، اما SPF (عامل حفاظت از خورشید) آنها معمولا بسیار کم است. افزایش حساسیت پوست هنگامی که باردار هستید، می‌تواند به این معنی باشد که احتمال بروز سوختگی پوست در شما بالاتر است، بنابراین از یک کرم محافظتی (حداقل ۱۵) استفاده کنید و تا جایی که ممکن است دور از نور خورشید بمانید.
قرص‌های برنزه‌کننده حاوی مقادیر بالایی از بتاکاروتن و / یا یک ماده‌ی شیمیایی به نام کانتاگزانتین هستند و با عوارض جانبی خطرناکی، از جمله آسیب دیدن چشم و کبد، ارتباط داده شده‌اند. تزریقات حاوی ملانوتان برای برنز کردن پوست تأیید نشده‌اند و به عنوان یک داروی تجویزشده طبقه‌بندی شده‌اند. هر دوی این محصولات برنزه‌کننده نباید توسط کسی استفاده شود.

مراقبت های بارداری ۶: مواد غذایی نامطمین
بعضی از مواد غذایی وجود دارند که در زمان بارداری نباید آنها را بخورید زیرا ممکن است شما را بیمار کنند یا به نوزادتان آسیب برسانند.یکی دیگر از فنون مراقبت های بارداری این است که اطمینان حاصل کنید که شما حقایق مهم را در مورد مواد غذایی که باید در دوران حاملگی از آنها اجتناب کنید می‌دانید یا مراقبت‌های لازم را حتما در نظر دارید. بهترین مواد غذایی برای دوران بارداری موارد تازه هستند یا آن‌هایی که به تازگی آماده شده‌اند.

۷. نوشیدنی های الکلی
هیچ سطح ایمنی در رابطه با الکل وجود ندارد که شما بتوانید در دوران بارداری آن را مصرف کنید. خواه در حال برنامه‌ریزی برای بارداری باشید، خواه درحال‌حاضر باردار هستید یا به فرزندتان شیر می‌دهید، عدم مصرف الکل، امن‌ترین گزینه است چرا که الکل می‌تواند به فرزندتان آسیب برساند.

مراقبت های بارداری ۸: رنگ مو
اکثر تحقیقات، هرچند محدود، نشان می‌دهند که در هنگام بارداری، رنگ کردن موها خطری ندارد. البته برخی مطالعات نشان داده‌اند که دوزهای بسیار بالای مواد شیمیایی در رنگ مو ممکن است باعث بروز آسیب شود. با این حال، این دوزها در مقایسه با میزان بسیار کم مواد شیمیایی که یک زن در زمان رنگ‌ کردن موهای‌اش در معرض آن قرار می‌گیرد، بسیار عظیم است.
بسیاری از زنان تصمیم می‌گیرند تا ۱۲ هفته‌ی اول بارداری برای رنگ کردن موهای‌شان انتظار بکشند، چرا که در این زمان خطر مواد شیمیایی برای آسیب رساندن به نوزاد بسیار پایین است.
اگر خودتان موهای‌تان را رنگ کنید، ممکن است خطر آن را با رعایت موارد زیر تا حد زیادی کاهش بدهید:
- دست‌کش بپوشید
- اجازه بدهید رنگ در کم‌ترین زمان ممکن روی سرتان بماند
- کارتان را در اناقی انجام بدهید که دارای تهویه‌ی مناسب است
رنگ کردن مو به این ترتیب که رنگ تنها بر روی تارهای مو قرار بگیرد نیز میزان خطر را کاهش می‌دهد. مواد شیمیایی مورد استفاده تنها توسط تارهای مو جذب می‌شوند، نه به وسیله پوست کف سر و جریان خون.
- رنگ‌های گیاهی خالص و نیمه دائمی، مانند حنا، یک جایگزین بدون خطر هستند.
به یاد داشته باشید که حاملگی می‌تواند وضعیت طبیعی مو را تحت تاثیر قرار دهد، به عنوان مثال، موهای شما ممکن است:
- واکنش متفاوتی نسبت به رنگ مو نشان بدهد
- میزان جذب آن کم‌تر یا بیش‌تر شود، مو فرتر یا غیرقابل پیش‌بینی شود.
همیشه ایده‌ی خوبی است که رنگ مو یا دارویی را که قرار است برای موها به کار ببرید، ابتدا روی حجم بسیار کمی از موها را امتحان کنید. برای مشاوره با آرایشگرتان صحبت کنید.
رنگ کردن مو در زمانی که نوزاد شیرخوار دارید
اطلاعات مربوط به درمان مو در هنگام شیر دادن به نوزاد محدود است. با این حال، احتمال بسیار کمی وجود دارد که مقدار قابل‌توجهی از مواد شیمیایی مورد استفاده در رنگ مو از طریق شیر مادر به فرزندتان منتقل شود. چنین تاثیری به این دلیل است که مقدار بسیار کمی وارد جریان خون شما خواهد شد. با این‌ حال در گذشته، بسیاری از زنان در هنگام شیر دادن به نوزاد ار محصولات مو استفاده کرده‌اند و هیچ گونه نتایج منفی را شاهد نبوده‌اند.

۹. قرار گرفتن در معرض انواع رنگ ها
خطر آسیب دیدن نوزادتان در اثر رنگ‌های مدرن خانگی بسیار کم است. اما معلوم نیست دقیقا میزان این خطر تا چه حد پایین است. به این دلیل که اندازه‌گیری مواد و مواد شیمیایی که بدن شما در طول فعالیت‌هایی مانند رنگ کردن جذب می‌کند بسیار دشوار است.
تحقیقات بسیار کمی در مورد اثرات بوی رنگ روی نوزادان به دنیا نیامده انجام شده‌است. با این حال، مطالعات کمی که انجام شده‌اند، نشان می‌دهند که خطر بسیار کم است.
خانه‌های بازسازی‌شده می‌توانند مواجهه‌ی شما را با سرب افزایش دهند. رنگ ناخوشایند حاوی سرب می‌تواند سرب را در هوا و اطراف خانه پخش کند. مهم است که زنان و کودکان باردار در هنگام بازسازی‌هایی که رنگ حاوی سرب نیز در آنها استفاده می‌شود، از فضا دور بمانند.
هر ریسک کوچکی برای کودک شما در سه ماهه‌ی اول بارداری در بیش‌ترین حد ممکن است به این دلیل که اندام‌های کودک‌تان در سه ماهه‌ی اول شروع به رشد می‌کنند. هر گونه دود یا مواد شیمیایی مضر در این مرحله می‌تواند کودک شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
بنابراین، یکی دیگر از فنون مراقبت های بارداری این است که از رنگ‌آمیزی و تزئین خانه دست کم تا هفته‌ی ۱۴ بارداری خودداری کنید.

مراقبت های بارداری ۱۰: سونا یا جکوزی
تحقیقات کمی در مورد استفاده از سونا، جکوزی و امکانات مشابه آن در دوران بارداری وجود دارد. با این حال، توصیه می‌شود به خاطر گرم شدن بیش از حد، کم شدن آب بدن و احتمال غش کردن، از آنها اجتناب کنید.
در دوران بارداری احتمالا بیش‌تر از همیشه احساس گرما خواهید کرد. این احساس گرما به خاطر تغییرات هورمونی و افزایش میزان خون‌رسانی به پوست است. این تغییرات هورمونی همچنین اغلب باعث می‌شوند زنان باردار احساس بی‌حالی زیاد کنند.
بنابراین، ممکن است بخواهید از فعالیت‌هایی که موجب می‌شوند بیش‌تر گرم‌تان شود، اجتناب کنید.
اگر بیش از حد گرم‌تان شود، جریان خون بیش‌تری به پوست شما نزدیک می‌شود تا بدن شما را با عرق کردن خنک کند. این بدان معنا است که جریان خون کم‌تر به اندام‌های داخلی شما از جمله مغز وارد می‌شود. اگر این اتفاق بیفتد، مغز شما ممکن است خون کافی و در نتیجه اکسیژن کافی دریافت نکند. این امر باعث می‌شود احساس خستگی کنید.
هنگامی که شما باردار هستید، تغییرات هورمونی در بدن شما ممکن است موجب احساس خستگی بیش‌تر شود. ممکن است بخواهید از شرایطی که می‌توانند سبب شوند که بیش از حد دچار گرما شوید، مانند نشستن در جکوزی یا سونا اجتناب کنید.
هنگامی که از سونا، جکوزی، وان آب گرم، حمام بخار و اتاق بخار استفاده می‌کنید، بدن شما نمی‌تواند حرارت را به طور موثر از طریق عرق از دست بدهد. بنابراین دمای بدن شما افزایش می‌یابد. این احتمال وجود دارد که افزایش قابل‌ملاحظه‌ی دمای بدن‌تان بر رشد نوزادتان به ویژه در ۱۲ هفته‌ی اول بارداری تاثیر بگذارد.
هنگام بلند شدن از وان آب داغ یا زمانی که می‌خواهید سریع بایستید، حسابی مراقب خودتان باشید چرا که در این شرایط هم ممکن است احساس ضعف کنید و از حال بروید.

۱۱. سولاریوم
زنان باردار اغلب متوجه می‌شوند که پوست‌شان حساس‌تر از حد معمول است. در صورت استفاده از سولاریوم هنگام بارداری، ممکن است پوست شما بیش از همیشه در معرض سوختگی قرار بگیرد.
سولاریوم‌ها اشعه‌ی ماوراء بنفش (UV) بیرون می‌دهند، همان تابش مضری که در نور خورشید نیز یافت می‌شود. برنزه کردن پوست بدن با استفاده از یک سولاریوم بی‌خطرتر از برنزه شدن در نور خورشید نیست. در بعضی موارد، استفاده از سولاریوم حتی می‌تواند مضرتر باشد. بسیاری از سولاریوم‌ها دوز بیش‌تری از اشعه‌ی UV را در مقایسه با خورشید وسط روز مدیترانه‌ای می‌دهند.
قرار گرفتن طولانی ‌مدت در معرض اشعه‌ی ماوراء بنفش خطر ابتلا به سرطان پوست را از جمله ملانومای بدخیم، جدی‌ترین نوع سرطان پوست، افزایش می‌دهد.
اشعه­‌ی ماوراء بنفش می‌تواند پوست شما را بسوزاند و سرعت پیر شدن آن را افزایش بدهد. این اشعه همچنین می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند سوزش و حساسیت پوست، التهاب ملتحمه یا آب مروارید شود، به خصوص اگر عینک محافظتی به چشم‌تان نزنید.

مراقبت های بارداری ۱۲: اشعه ایکس
در صورت امکان، در هنگام بارداری باید از اشعه‌ی ایکس دوری کنید. متخصص مراقبت‌های بهداشتی شما ارزیابی می‌کند که آیا درمان شما می‌تواند تا زمان به دنیا آمدن کودک‌تان به تعویق بیفتد یا خیر. به عنوان مثال، آنها ارزیابی می‌کنند که آیا مزایای درمانی بر خطرات کم اشعه‌ی ایکس برتری دارد یا نه. آنها همچنین می‌توانند استفاده از روش‌های تصویربرداری دیگری مانند سونوگرافی را توصیه کنند.
خطر اشعه‌ی ایکس با مرحله‌ی بارداری و دوزی که به کودک می‌رسد، مرتبط است. خطر نقص‌های زایمان و مشکلات جسمی و ذهنی بسیار ناچیز است.
با این حال، قرار گرفتن مکرر در معرض تابش می‌تواند به سلول‌های بدن آسیب برساند، و همین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. به همین دلیل است که دوز تابش در اشعه‌ی ایکس همیشه کم‌ترین مقدار ممکن است. خطر بسیار کمی وجود دارد که کودک در شکم مادر در معرض اشعه‌ی ایکس که می‌تواند باعث ایجاد سرطان در دوران کودکی او شود، قرار بگیرد.

۱۳. اشعه ایکس دندانی
یکی دیگر از فنون مراقبت های بارداری این است که اطمینان حاصل کنید که دندانپزشک شما می‌داند که باردار هستید. اگر به یک اشعه ایکس دندانی نیاز دارید، معمولا دندانپزشک شما صبر می‌کند تا کودک‌تان به دنیا بیاید، حتی با وجو د این‌که در بیشتر موارد اشعه‌ی ایکس دندانی روی شکم یا ناحیه‌ی لگن تاثیری نمی‌گذارد.

۱۴. سایر آزمایشات رادیولوژی
اگر باردار هستید یا ممکن است باردار شوید لازم است که به متخصص یا پزشک‌تان بگویید، زیرا بعضی از روش‌ها می‌توانند بر جنین (نوزاد متولد نشده) تاثیر بگذارند. پزشک یا متخصص شما را برای انجام یک روش رادیولوژی مناسب راهنمایی خواهد کرد اگر برای شما خطری نداشته باشد. همچنین اگر باردار هستید یا حدس می‌زنید که ممکن است باردارد باشید، باید بیمارستان یا مسئول رادیولوژی را زمانی که قرار ملاقات دارید و کارکنان قرار است این فرآیند را روی شما انجام بدهند، در جریان بگذارید.
شیر دادن به کودک‌تان
اگر به کودک‌تان شیر می‌دهید، بسیار مهم است که این موضوع را به متخصص یا پزشک‌تان بگویید. بعضی از روش‌ها می‌توانند یک ماده‌ی رادیواکتیو را به داخل رگ‌تان تزریق کنند که چند روز طول می‌کشد تا از طریق ادرار از بدن خارج شود. هرچند مقدار بسیار کمی از مواد رادیواکتیو که در بدن شما است می‌تواند از طریق شیر به فرزندتان منتقل شود. پزشک یا متخصص و کارکنان جایی که قرار است این روش درمانی را انجام بدهید، دستورالعمل‌های خاصی را به شما می‌دهند، مثلا بایدبرای مدت کوتاهی پس از اسکن، شیر سینه‌تان را بدوشید و دور بریزید تا کودک شما بی‌دلیل در معرض مواد رادیواکتیو و خطر ناشی از آن قرار نگیرد.
منبع: بازده

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.