۱۸۶۲۸۷
۳۸۹۴۷
۳۸۹۴۷

خوردن پای مرغ در بارداری، چه خواصی داره؟

خواص پای مرغ در بارداری به دلیل حضور مواد ارزشمندی مانند کلسیم، منیزیم و کلاژن موجب تضمین سلامت جنین و مادر می‌شود.

خواص پای مرغ در بارداری به دلیل حضور مواد ارزشمندی مانند کلسیم، منیزیم و کلاژن موجب تضمین سلامت جنین و مادر می‌شود. تشکیل استخوان در جنین، تقویت و آمادگی مادر برای زایمان، کاهش خطر زایمان زودرس، مبارزه با بی‌خوابی و افسردگی از مهمترین خواص پای مرغ در بارداری است.
پای مرغ، حاوی پروتئین‌های مانند کلاژن و مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم است. این مواد، در دوران بارداری بسیار ضروری هستند. در ادامه به شرح خواص پای مرغ در بارداری و مواد موجود در آن می‌پردازیم.

خواص پای مرغ در بارداری
۱. پروتئین کلاژن
یکی از خواص پای مرغ در بارداری، داشتن پروتئینی به نام کلاژن است. کلاژن اصلی‌ترین پروتئین در بدن انسان است که از زنجیره سه پروتئین که به صورت مارپیچی به هم متصل هستند تشکیل شده است. این ساختار منحصر به فرد باعث خاصیت ارتجاعی در آن می‌شود. تقریبا ۳۳ درصد پروتئین‌های بدن کلاژن هستند. این پروتئین از بافت و اندام‌های بدن حمایت کرده و باعث اتصال آن‌ها به استخوان می‌شود. در حقیقت استخوان‌ها نیز ترکیبی از کلاژن و مواد معدنی از قبیل کلسیم و فسفر هستند. نقش کلاژن در بافت‌ها، مشابه نقش فولاد در ساختمان‌ها است که باعث شکل دهی و حفظ ساختار کلی آن بافت می‌شود. از این رو مصرف پای مرغ در دوران بارداری مفید است و باعث تقویت بدن و آمادگی آن برای زایمان می‌شود.
۲. کلسیم
یکی دیگر از مواد معدنی موجود در پای مرغ، کلسیم است. این ماده معدنی در دوران بارداری بسیار ضروری است، زیرا جنین برای تامین نیاز‌های رشد خود به کلسیم نیاز دارد و اگر این نیاز از طریق غذای که مادر مصرف می‌کند، تامین نشود، جنین کلسیم مورد نیاز خود را از استخوان‌های مادر می‌گیرد و در درازمدت مادر دچار پوکی استخوان می‌شود. به همین دلیل، مصرف پای مرغ تاثیر زیادی در کاهش ابتلا به پوکی استخوان در دوران بارداری دارد. باید توجه داشت که حتی بعد از تولد کودک یا پایان دوره شیردهی نیز مادر به کلسیم نیاز دارد. بدن انسان به مواد معدنی نیازمند است تا به پوکی استخوان مبتلا نشود.
۳. منیزم
پای مرغ حاوی مقدار زیادی منیزیم است. این ماده یکی از عناصر اصلی برای سلامت بدن، به خصوص در دوران بارداری است. در ادامه به شرح فواید پای مرغ که ناشی از وجود منیزیم در آن است، می‌پردازیم.
۴. جذب کلسیم و تنظیم فشار خون
منیزیم موجود در پای مرغ، در جذب کلسیم بدن کمک می‌کند. از سوی دیگر، کلسیم همانند منیزم در دوران بارداری ضروری است. بسیاری از خانم‌هایی که به فشار خون بسیار بالا مبتلا هستند، مسمومیت بارداری را تجربه می‌کنند و مسمومیت بارداری با خطرات جدی برای مادر و جنین همراه است. منیزیم، نقش کلیدی در تنظیم فشار خون طبیعی در دوران بارداری دارد. به همین دلیل مصرف پای مرغ در دوران بارداری، به دلیل داشتن منیزم، در تنظیم فشار خون موثر است. از دیگر خواص پای مرغ به واسطه داشتن منیزم، تسکین عوارض یائسگی و سندرم درد‌های پیش از قاعدگی (PMS) در زنان است.
۵. کاهش خطر زایمان زودرس
فقر منیزیم در دوران بارداری علاوه بر گرفتگی‌های شدید عضلانی و یبوست دائم می‌تواند منجر به تحریک پذیری شدید رحم شده و با ایجاد انقباضات شدید رحمی خطر زایمان زود رس را افزایش دهد. به همین دلیل مصرف پای مرغ به دلیل داشتن منیزیم، در کاهش خطر زایمان زودرس تاثیر گذار است. سنتز پروتئین، کاهش اسپاسم‌های برونشیتی (تنگی مجاری تنفسی) در شش‌ها و بهبود عملکرد غده پاراتیروئید از دیگر خواص پای مرغ است که به سلامتی خانم‌ها در دوران بارداری کمک می‌کند.
۶. بهبود سلامت کلی مادر باردار
منیزیم موجود در پای مرغ، قابلیت دسترسی زیستی به ویتامین B۶ و کلسترول را افزایش می‌دهد، عملکرد ماهیچه‌ها را بهبود می‌بخشد و از پوکی استخوان، بی‌خوابی، یبوست، سکته‌های قلبی، فشارخون بالا، میگرن، سنگ‌های کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می‌کند. پای مرغ به دلیل داشتن منیزیم، تاثیر زیادی در درمان میگرن، بی‌خوابی و افسردگی در دوران بارداری دارد. همچنین ثابت شده است منیزیم اشکال شدید اختلالات روانی، چون حملات پاتیک (ترس شدید و بیمارگونه)، استرس، اضطراب و آشفتگی‌های افراطی را درمان می‌کند.

طرز تهیه سوپ پای مرغ برای دوران بارداری
کلسیمی که از استخوان‌های پای مرغ وارد سوپ می‌شود قابلیت جذب مواد غذایی را در بدن خانم‌های باردار افزایش می‌دهد و سلاح کاملی در مقابل پوکی استخوان یا هر نوع استخوان‌های ضعیف است.
مواد لازم سوپ پای مرغ
-پای مرغ ۱۰ عدد
-هویج ۲ عدد
-پیاز ۱ عدد
-فلفل سبز ۱ عدد
-کرفس ۱ ساقه
-برگ بو ۱ عدد
-نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن به اندازه کافی
-روغن مایع به اندازه کافی

دستور پخت و طرز تهیه
-پای مرغ را می‌توانید به صورت پاک شده از فروشگاه‌ها تهیه کنید. در صورتی که پای مرغ ما پاک شده نبود آنرا با دقت پاک می‌کنیم و درون یک قابلمه می‌ریزیم. ۴ لیوان آب اضافه می‌کنیم و قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم.
-پس از ۱۰ دقیقه پا‌های مرغ را با آب سرد آبکشی می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. در ادامه داخل قابلمه‌ای که برای سوپ در نظر گرفته ایم مقداری روغن مایع می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم. پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و در روغن تفت می‌دهیم.
-پس از اینکه پیاز سبک شد کرفس را خرد می‌کنیم و به قابلمه اضافه می‌کنیم. در ادامه هویج را نیز خرد می‌کنیم و به همراه برگ بود کمی تفت می‌دهیم. در مرحله بعد پا‌های مرغ را به همراه مقداری پودر آویشن، نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می‌کنیم.
-چند لیوان آب داخل قابلمه می‌ریزیم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم سوپ با حرارت ملایم آماده شود. پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا به صورت داغ سرو می‌کنیم.

نکات تهیه سوپ پای مرغ
توجه داشته باشید که سوپ پای مرغ حاوی مقادیر قابل توجهی ژلاتین است و به همین دلیل در صورتی که کمی سرد شود مانند ژله سفت می‌شود و قابل مصرف نیست. به همین جهت این سوپ را باید به صورت داغ سرو کنید.

هشدار در مصرف پای مرغ
پوست پنجه مرغ ممکن است حاوی ترکیبات آلوده باشد یا احتمال دارد صاحب مرغداری برای پیشگیری از بروز انواع بیماری‌ها در مرغ‌ها به آن‌ها آنتی‌بیوتیک تزریق کرده باشد یا به آن‌ها هورمونی داده باشد که همه این‌ها وارد پوست و تمام امعا و احشای مرغ می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که قبل از خرید پای مرغ از سالم بودن آن مطمئن شوید و قبل از پخت، آن‌ها را به صورت دقیق و به روش صحیح پاک کنید.

منبع: ستاره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.