۲۰۳۹۵۶
۱۳۸۸
۱۳۸۸

خوردن اموکسی سیلین در بارداری ضرر دارد؟

دوران بارداری در کنار شیرینی های انتظاری که برای مادر دارد و در کنار تغییراتی که برای مادر ایجاد می شود بایدها و نبایدهایی هم دارد.

دوران بارداری در کنار شیرینی های انتظاری که برای مادر دارد و در کنار تغییراتی که برای مادر ایجاد می شود بایدها و نبایدهایی هم دارد که باید توسط مادر حتما رعایت شود تا سلامت خود و جنینش را تضمین کند.یکی از داروهایی که مصرفش در دوران بارداری خالی از ضرر نیست، آموکسی سیلین می باشد و سوالی است که برای بسیاری از خانم های باردار پیش می آید "آموکسی سیلین در بارداری ضرر دارد" می باشد .آموکسی سیلین یک نوع آنتی بیوتیک است که برای برطرف کردن انواع عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد.برای برطرف کردن عفونت های گلو ، گوش میانی ، مجاری ادراری و عفونت های ریوی و عفونت های دیگر از آموکسی سیلین استفاده می شود.مصرف آموکسی سیلین در دوران بارداری در میان مادران رواج دارد و معمولا آسیبی به مادر وارد نمی کند .در دوران بارداری برای رفع عفونت های باکتریایی باید سریعا اقدام کرد زیرا در صورتی که عفونتی به طور جدی درمان نشود مشکلات بسیار زیادی برای جنین و مادر می تواند ایجاد کند پس بهتر است حتما در دوران بارداری عفونت ها را جبران کرد.
بدن جنین و دیگر اعضاء او تا هفته 12 ام بارداری شکل می گیرد و گاهی مصرف برخی داروها بر روی رشد جنین تاثیر منفی می گذارد. بر اساس شش تحقیقات انجام شده بر روی 16000 جنین و کودک ثابت شده است که آموکسی سیلین هیچ تاثیر منفی ای بر روی رشد و سلامت جنین نمی گذارد. و در حال حاضر هیچ ادعایی مبنی بر تاثیر سوء آموکسی سیلین در طول بارداری بر روی مادر و جنین در دسترس نیست و لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود.
آموکسی سیلین در بارداری، از نظر ایمنی در رده B قرار دارد. بدین معنی که مطالعات انجام شده بر روی حیوانات، اثرات نامطلوبی بر جنین نشان نداده است، اما داده‌های انسانی در دسترس نیستند.در این مقاله سعی شده به طور کامل در مورد آموکسی سیلین و عوارض و فواید آن در دوران بارداری صحبت شده با ما در ادامه ی مقاله همراه باشید.

آموکسی سیلین چیست؟
آموکسی سیلین یک نوع آنتی بیوتیک می باشد که برای مقابله با باکتری ها تجویز می شود و برای درمان انواع عفونت ها تجویز می شود.عفونت های موجود در گلو ، لوزه ، پنومونی ، عفونت گوش ، بینی ، گلو و پوست ، سوزاک و دستگاه اداری را می توان از طریق ۀموکسی سیلین کنترل کرد و از بین برد.
قبل از مصرف اموکسی سیلین باید بدانید اگر به سفالوسپورین ها cephalosporin، مانند آمنی سف Omnicef، سفزیل Cefzil، سفتین Ceftin و کفلکس Keflex حساسیت دارید حتما باید با پزشک مشورت کنید.
همچنین در صورتی که به بیماری هایی مانند آسم ، بیماری کبدی و یا کلیه ای دچار هستید و یا نوعی اختلال در خونریزی دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.

رده بندی آموکسی سیلین از لحاظ ایمنی مصرف در بارداری
سازمان غذا و داروی آمریکا داروها را از لحاظ ایمنی به پنج دسته تقسیم کرده است.این ایمنی برای دوران بارداری بررسی شده است.این دسته بندی ها به صورت A,B,C,D و X می باشد .در زیر به این دسته بندی ها پرداخته ایم و جایگاه دارویی مانند آموکسی سیلین مشخص شده است.
گروه A: مطالعات انسانی کنترل شده هیچ خطر بالقوه‌ای برای جنین در حال رشد نشان نداده است.
گروه B: مطالعات حیوانی هیچ گونه خطری را نشان نداده‌اند، اما مطالعات انسانی در دسترس نیستند، یا مطالعه‌های حیوانی برخی اثرات نامطلوب بر جنین را نشان داده است، اما مطالعات انسانی هیچ گونه خطری برای جنین در هر سه ماهه بارداری مشاهده نکرده‌اند.
گروه C: مطالعات حیوانی اثر نامطلوبی بر روی جنین نشان داده است، اما مطالعات انسانی در دسترس نیست. اما مزایای بالقوه دارو ممکن است موجب تجویز آن در دوران بارداری شود.
گروه D: مطالعات نشان داده‌اند که مصرف این دارو‌ها خطراتی را برای جنین ایجاد می‌کند، اما هنوز هم می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.
گروه X: موجب بروز ناهنجاری‌های جنینی در حیوانات و انسان‌ها می‌شوند. استفاده از این دارو‌ها در دوران بارداری توصیه نمی‌شود، زیرا خطرات جبران ناپذیری به دنبال دارد.
آموکسی سیلین در رده B دارو‌ها قرار دارد.

آموکسی سیلین در بارداری ضرر دارد؟
با توجه به تعریفی که از سازمان غذا و دارو برای آسیب رسانی داروها ارائه شده می توان متوجه شد که مصرف داروهای گروه B در دوران بارداری هیج آسیبی وارد نمی کند .دسته ی آخر هم داروهای گروه E و D هستند که مصرفشان در دوران بارداری بسیار آسیب زا هستند.
آموکسی سیلین در واقع یک آمینو پنی سیلین از خانواده بتالاکتام با طیف متوسط است. آموکسی سیلین یک آنتی بیوتیک باکتری کش است که با جلوگیری از ارتباط بین زنجیره های پلی مری پپتیدو گلایکان دیواره سلولی باکتری، از سنتز دیواره سلولی باکتری جلوگیری می نماید. آموکسی سیلین در حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد از راه دستگاه گوارش جذب می شود و اثر آن ۳۰ دقیقه بعد از مصرف شروع شده و در عرض دو ساعت به حداکثر می رسد. متابولیسم آموکسی سیلین در کبد و دفع آن از راه کلیه است.
بسیاری از منابع پزشکی بیان می کنند که استفاده از آموکسی سیلین ها موجب افزایش خطر سقط جنین و یا نقص های مادر زادی نمی شود اما باز هم بهتر است که در مصرف آموکسی سیلین احتیاط شود و حتما با پزشک قبل از مصرف مشورت شود.
همانطئر که گفتیم مصرف آموکسی سیلین برای رفع نوعی از عفونت های باکتریایی بسیار عوارض کمتری نسبت به بیماری های باکتریایی دارد. علاوه بر این، طبق گفته متخصصان، مقدار بسیار کمی از دارو به شیر مادر منتقل می‌شود، در نتیجه تاثیر نامطلوبی بر روی نوزادان نخواهد داشت.

عوارض جانبی مصرف آموکسی سیلین در بارداری
مصرف آموکسی سیلین برای برخی از افراد ممکن است حالاتی را ایجاد کند .برخی بیماران این حالات را گزارش داده اند.
-برخی بیماران با مصرف آموکسی سیلین دچار اسهال آبدار یا خونی شدند.
-همچنین برخی زردی را تجربه کردند.
-برخی بیماران دچار عوارض شدیدتری مانند تشنج شدند.
-و همچنین دچار اضطراب و استرس شده بودند.
-همچنین افزایش خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری واکنش‌های آلرژیک مانند مشکل تنفسی، که ممکن است همراه با خارش پوست، قرمزی و کهیر باشد.

سوال رایج
هفته ۱۴ بارداری هستم و دچار سرماخوردگی بسیار شدیدی شده ام .پزشکم برای درمان آموکسی سیلین و سرماخوردگی بزرگسالان تجویز کرده است آیا این دارو برای جنینم ضرر دارد؟
پاسخ پزشک متخصص به این سوال :
داروها ۵ دسته اند و دسته ی گروه A کم خطرترین نوع داروها می باشند و آموکسی سیلین و دیفین هیدرامین از نوع دسته ی B هستند. بدین معنی که مطالعات انجام شده بر روی حیوانات، اثرات نامطلوبی بر جنین نشان نداده است، اما داده‌های انسانی در دسترس نیستند. اما ویتامین های گروهA و D از نوع دسته ی دوم هستند که باید با احتیاط بیشتری آن ها را مصرف کرد.

موارد منع مصرف آموکسی سیلین
در صورتی که به آنتی بیوتیک ها و یا یکی از خانواده های آنتی بیوتیک ها حساسیت دارید حتما با پزشک خود برای مصرف آن ها مشورت کنید.آموکسی سیلین جزیی از گرون پنی سیلین ها و جزیی از آنتی بیوتیک ها می باشد.از دیگر آنتی بیوتیک‌هایی که متعلق به خانواده پنی سیلین هستند، عبارتند از:
سفالو سپورین
آمپی سیلین
دیکلو کساسیلین
اکسا سیلین
فلوکلوکساسیلین
پنی سیلین G
پنی سیلین وی
خانم های باردار توجه داشته باشند که نباید بدون تجویز پزشک آموکسی سیلین مصرف کنند مخصوصا اگر بیماری خاصی مانند بیماری های زیر راداشته باشند:
آسم (بیماری آسم )
بیماری‌های کلیوی و کبدی
سابقه اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک‌ها
منونوکلئوز
تب زرد
هر نوع آلرژی، از جمله آلرژی به مواد معدنی موجود در داروها

اموکسی سیلین در دوران بارداری ضرر دارد
اکثر داروها بر روی جنین در حال رشد اثر می گذارد و این تاثیر گذاری در ماه های مختلف متفاوت است .داروهایی که مادر در دوران بارداری مصرف می کند از طریق جفت به جنین منتقل می شوند.برخی داروها به طور مستقیم اثر خود را می گذارد و مستقیما رشد جنین را دچار اختلال و جنین را دچار آسیب می کند و برخی دیگر از داروها به طور غیر مستقیم با محدود کردن تبادل اکسیژن در رگ های خونی جفت ، انتقال مواد مغذی بین جنین و مادر را مختل می کند همچنین برخی دارو‌ها نیز باعث انقباض عضلات رحم می‌شوند که خون رسانی به جنین را کاهش می‌دهد.. اثرات دارو‌های مختلف بر روی جنین بستگی به مرحله رشد او، دوز دارو و طول مدت مصرف دارو دارد. جنین در بازه زمانی ۱۷ تا ۵۷ روز پس از باروری، بیشتر در معرض بروز نقص‌های مادرزادی قرار دارد، زیرا در این دوره زمانی اندام‌های اصلی او رشد می‌کنند.

اموکسی سیلین در دوران بارداری ضرر دارد
توجه داشته باشید که در دوران بارداری مصرف هرگونه دارو باید زیر نظر پزشک استفاده شود.مصرف آموکسی سیا=لین در دوران بارداری عوارضی را برای مادر ایجاد نمی کند و توصیه می شود حتما در صورت وجود بیماری های باکتریایی به پزشک مراجعه شود .رفع نکردن مشکلات عفونتی در دوران بارداری می تواند بسیار مضر و آسیب رسان باشد و مصرف آموکسی سیلین قطعا خطر و عوارض بسیار کمتری از عفونت دارد.
میزان دوز مصرفی آموکسی سیلین در دوران بارداری بسیار مهم است و این مهم را پزشک تشخیص می دهد .تشخیص براساس نیاز بدن به میزان آموکسی سیلین صورت می گیرد.
در صورتی که در گذشته سابقه مصرف هر گونه دارویی را داشته‌اید و یا اکنون دارو مصرف می‌کنید، توصیه می‌کنیم در مورد ادامه مصرف یا مقدار مصرف آن‌ها با پزشک خود صحبت کنید تا شما را راهنمایی کند.

تاثیر آموکسی سیلین بر کودک
در حال حاضر هیج مدرک علمی معتبری مبنی بر تاثیر منفی آموکسی سیلین بر کودکان وجود ندارد. طی تحقیقاتی که روی ۱۶۰۰۰ کودک انجام شده خطری ابن کودکان را به علت مصرف آموکسی سیلین تهدید نکرده است. . یافته‌های ۲ تحقیق دیگر حاکی از وجود احتمالی ارتباط میان مصرف آموکسی سیلین در اوایل بارداری و تولد نوزادانی با شکاف لب و یا شکاف کام بود اما نتایج دو تحقیق انجام شده بعد، این احتمال را رد کرده است؛ بنابراین مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

توصیه هایی در مصرف آموکسی سیلین
۱.در صورتی که از نوع مایع آن برای خودتان یا کودکتان استفاده کنید ممکن است لکه های روی دندانتان مشاهده کنید .لکه هایی زرد رنگ که معمولا با مسواک زدن از بین می روند و بعد از تمام شدن دوره ی درمان کاملا از بین می روند .
2.برخی افراد با مصرف آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین ها دچار خارش و سوزش در دهان یا واژن می شوند .
۳.خانم ها در صورتی که از قرص های جلوگیری از بارداری همزمان با دوره ی درمانی آموکسی سیلین استفاده می کنید، در صورت ابتلا به هر بیماری که همراه با اسهال و استفراغ که بیشتر از ۲۴ ساعت طول بکشد باشد، لازم است از یک روش دیگر پیشگیری از بارداری(مانند کاندوم) جهت احتیاط همراه با قرص ضدبارداری استفاده نمایید.
4.در مورد دوره ی درمان حتما با پزشک مشورت کنید زیرا دوره ی درمان معمولا بیشتر از 14 روز نمی باشد.

آیا آموکسی سیلین در دوره شیردهی برای نوزاد ضرر دارد؟
آموکسی سیلین هم مانند همه ی داروهای دیگر در دوران شیردهی به شیر مادر منتقل می شود و با مصرف شیرمادر توسط کودک عوارض آن به کودک منتقل می شود.
انجمن متخصصان اطفال در آمریکا طی تحقیقاتی به این نتیجه رسیده اند که مصرف آموکسی سیلین در دوران شیردهی برای نوزاد ضرری ندارد و می توان آن را در دوران شیردهی مصرف کرد.
اما با این حال عوارضی برای نوزاد دارد وعوارض جانبی آموکسی سیلین در کودکان شیرده موارد زیر می تواند باشد:
اسهال
مدفوع خونی
خواب آلودگی دائمی
کولیک بیش از حد
اگر این علائم را در کودک خود مشاهده کردید بهتر است هر چه سریع تر او را نزد پزشک ببرید.

چگونه میتوانیم عوارض جانبی آموکسی سیلین را در کودکان شیر خوار کاهش دهیم؟
بیش از حد آموکسی سیلین را مصرف نکنید
برای احتیاط بیشتر قبل از مصرف دارو به کودک خود شیر بدهید و سپس مصرف کنید.
از شیر خشک استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.