خوردن بادام در بارداری، فواید و تاثیرات جانبی
بادام همیشه منبع خوبی از مواد مغذی و انرژی بوده است. بادام برای کودکان تنقلات است و برای بزرگسالانی که مراقب وزن خود هستند میان وعده محسوب میشود.
بادام همیشه منبع خوبی از مواد مغذی و انرژی بوده است. بادام برای کودکان تنقلات است و برای بزرگسالانی که مراقب وزن خود هستند میان وعده محسوب میشود. بادام سرشار از کربوهیدرات، پروتئین، چربی، منیزیم و چیزهای دیگر است. برای همین است که بادام بخش مهمی از صبحانه خانههای هندی محسوب میشود. بادام را میتوان بصورت خام یا بوداده مصرف کرد. بادام همچنین به صورت آرد، کره، روغن و شیر وجود دارد. فارغ از اینکه چطور آنرا مصرف میکنید، بادام به بدن شما مقدار مناسبی مواد مغذی میرساند.
فواید خوردن بادام در بارداری
اگر طرفدار آجیل ها و مغز ها باشید، یکی از انواع مناسب آن در دوران بارداری برای شما و جنین بادام شیرین است. خوردن این دانه سرشار از مواد مغذی فواید زیادی برای شما و جنینتان دارد که در ادامه به برخی اشاره می کنیم:
1- اسید فولیک از نقص سیستم عصبی جلوگیری میکند
بادام خام یا خیسانده بهترین منبع اسید فولیک است که به میزان زیادی به رشد مغز و سیستم عصبی جنین کمک میکند. اسید فولیک برای جلوگیری از نقص لوله عصبی جنین نیز ضروری است. در دوران بارداری برای برآورده کردن نیازهای جنین روزانه به ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک احتیاج دارید.
2- متابولیسم را تقویت میکند
نوزادانی که از مادران چاق یا دیابتی متولد میشوند احتمال بیشتری دارد که دچار چاقی یا مسائل متابولیک شوند. بادام منبع سالمی از کربوهیدراتها و چربیهای رژیمی است که به متابولیسم و کاهش التهاب، استرس اکسیداتیو و تعادل قند خون کمک میکند.
3- از اضافه وزن زیاد جلوگیری میکند
بارداری به خاطر ویار باعث اضافه وزن میشود و گاهی کنترل وزن دشوار است. بادام شما را برای مدت زیادی سیر نگه میدارد و از این رو خطر اضافه وزن غیرضروری را کاهش میدهد.
در تحقیقی که روی ۲۰ مادر چاق که بارداری پرخطری داشتند انجام شد، به این نتیجه رسیدند که مصرف ۵۶ گرم بادام در هر روز، با کاهش هورمون گرسنگی گرلین ایجاد سیری میکند و هورمون کاهش اشتهای لپتین را افزایش میدهد. این مشاهده دریافت که بادام نقش مهمی در ایجاد سیری، کاهش اشتهاء و تسهیل اضافهشدن سالم وزن ایفاء میکند.
۴- تامین آهن
حدود ۲۸ گرم بادام حاوی ۱.۱ میلیگرم آهن است که حدود ۶ درصد از نیاز روزانه را تامین میکند. از آنجا که نیاز به آهن در دوران بارداری، خصوصا در سهماهه اول زیاد میشود، آن را میتوانید با مصرف روزانه بادام تامین کنید.
۵- از جنین در مقابل آلرژیها در آینده محافظت میکند
بنا بر یک تحقیق، مصرف بادام در دوران بارداری از جنین شما در مقابل آلرژیها در طول زندگی او محافظت میکند. از این رو میتوانید مقدار متعادلی از مغزها مانند بادام و بادامزمینی را برای کاهش احتمال آلرژی در کودکان مصرف کنید.
مصرف زیاد مغزها با آسم در کودکان نسبت عکس دارد، چراکه مغزها حاوی ویتامین E و روی هستند که هر دو از کودکان در مقابل آسم محافظت میکنند.
6- پروتئین بنیه را قوی میکند
بادام حاوی مقدار زیادی پروتئین است که قدرت و بنیه لازم برای زایمان را تامین میکند. پروتئین همچنین به رشد سالم جنین کمک میکند و وزن مادر را متناسب نگه میدارد.
7- تسهیل گوارش با فیبر
سرشار بودن از فیبر میتواند به تسهیل گوارش و تنظیم اجابت مزاج کمک کند. آنها همچنین به درمان مشکلات یبوست که در دوران بارداری بسیار شایع است کمک میکنند.
8- کلسیم استخوانها را تقویت میکند
۲۸ گرم بادام حدود ۷۵ میلگرم کلسیم دارد و به کاهش خطر پره اکلامپسی و تشکیل استخوان در جنین کمک میکند.
بیایید نگاهی به ارزش غذایی بادام بیندازیم.
هر ۱۰۰ گرم بادام خام حاوی مواد زیر است:
- انرژی: ۵۷۹ کیلوکالری
- پروتئین: ۲۱.۱۵ گرم
- کربوهیدرات: ۲۱.۵۵ گرم
- فیبر: ۱۲.۵ گرم
- قند: ۴.۳۵ گرم
- کلسیم: ۲۶۹ میلیگرم
- آهن: ۳.۷۱ میلیگرم
- منیزیم: ۲۷۰ میلیگرم
- فسفر: ۴۸۱ میلیگرم
- سدیم: ۱ میلیگرم
- روی: ۳.۱۲ میلیگرم
- تیامین: ۰.۲۰۵ میلیگرم
- نیاسین: ۳.۶۱۸ میلیگرم
- ریبوفلاوین: ۱.۱۳۸ میلیگرم
- ویتامین B6: ۰.۱۳۷ میلیگرم
- اسید فولیک: ۴۴ میکروگرم
- ویتامین E: ۲۵.۶۳ میلیگرم
فواید و ارزش غذایی بادام به اندازه کافی متقاعد کننده است که آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. با این حال، مغزها تنها در حالتی مفید هستند که به مقدار محدود استفاده شوند.
در دوران بارداری چند عدد بادام میتوانید بخورید؟
چه خام چه خیسانده شما میتواند در روز حدود ۲۸ گرم یا یک سوم پیمانه یا حدود ۲۳ عدد بادام مصرف کنید. سعی کنید هر روز صبح بادام خیسانده بخورید. نباید بیشتر از مقدار توصیه شده بادام بخورید، چراکه باعث تاثیرات نامطبوعی مانند اضافه وزن و مشکلات گوارشی میشود.
تاثیرات جانبی خوردن بادام در بارداری
اما همانطور که گفته میشود، زیادهروی در مصرف هر چیزی سالم نیست. این در مورد بادام هم مصداق دارد.
1- زیاده روی میتواند باعث اضافه وزن شود
یکی از تاثیرات جانبی مغزها اضافه وزن است. چراکه بادام کالری قابل توجهی دارد. اگر مقدار کافی کالری نمیسوزانید، مطمئنا چاق خواهید شد چراکه بدن کالری زیادی را به شکل چربی ذخیره میکند. بنابراین بادام را به عنوان بخشی از برنامه غذایی به رژیم روزانه خود بیفزایید. اگر در حال کنترل وزن هستید، اطمینان یابید که بادام بخشی از ۲۰۰۰ کالری مصرفی روزانه شما خواهد بود. اگر میخواهید وزن کم کنید، اجازه بدهید که بادام بخشی از ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ کالری دریافتی روزانه شما باشد.
2- تداخل دارویی
اگر رژیم پر منگنز دارید و بادام مصرف میکنید، این موضوع میتواند موجب تداخل دارویی شود. دلیل آن این است که بادام سرشار از منگنز است. مقدار زیاد منگنز در بدن با ملینها، آنتیبیوتیکها و داروهای خاص فشارخون تداخل میکند. روزانه تنها به ۱.۳ تا ۲.۳ میلیگرم منگنز در رژیم خود احتیاج دارید.
3- مشکلات معدوی و روده ای
زیادهروی در مصرف بادام میتواند منجر به اسهال و نفخ شود چراکه حاوی مقدار زیادی فیبر است. اگر بدن شما به هضم مقدار زیادی فیبر عادت نداشته باشد، میتواند باعث دلدرد شود. از آنجا که هضم مغزها سخت است، منجر به فشار زیادی به شکم میشود. اگر دستگاه گوارش ضعیفی دارید و نسبت به اختلالات گوارشی آسیبپذیر هستید، باید مصرف بادام خود را کنترل کنید. یک روش حل این مسئله نوشیدن مقدار زیادی آب است. اما این را نیز به خاطر داشته باشید که نوشیدن زیاده از حد آب منجر به عدم توازن سدیم در بدن میشود.
4- واکنش آلرژیک
مصرف بیش از حد بادام میتواند سیستم ایمنی شما را تحریک کند و باعث بروز واکنش آلرژیک شود. ممکن است دچار خارش یا در موارد نادر مشکلات تنفسی شوید. خصوصا اگر سابقه آلرژی به مغزها را دارید.
5- تاثیر دریافت بیش از حد ویتامین E
رژیم غذایی غنی از ویتامین E همراه بادام، غلات کامل، تخممرغ، اسفناچ و این قبیل میتواند باعث بروز تاثیرات مضر مانند تاربینی، اسهال و سردرد شود.
از این رو، بهتر است در مفدار خوردن بادام جانب احتیاط را رعایت کنید.
۶- میزان سم در بدن را افزایش میدهد
این یکی از تاثیرات جانبی اصلی مصرف بیش از حد بادام تلخ است. بادام تلخ اسید هیدروسیانیک دارد که منجر به بروز عوارضی مانند کند کردن سیستم عصبی و مشکلات تنفسی میشود که میتواند مرگبار باشد.
۷- وجود باکتری
این تاثیرات جانبی خاص بادام نیست، بلکه مربوط به بخشی از خانواده مغزهاست. بادام نسبت به رشد باکتری آسیبپذیر است. بسته به محل رشد، بادام میتواند در معرض رشد باکتریایی مضر قرار گرفته باشد که میتواند در صورت مصرف بدون تمیزکردن مناسب، منجر به بروز مشکلات سلامتی شود. در واقع فروش بادام خام در بسیاری کشورها ممنوع است.
بنابراین، حالا که تاثیرات جانبی بادام را میدانید، میتوانید تصمیمات آگاهانه بگیرید و سالم و سلامت بمانید. شکی نیست که بادام برای سلامتی خوب است، اما رعایت اعتدال کلید ماجراست. درباره مقدار مصرف مجاز بادام با پزشک خود مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼