۵۳۳۲۰
۹۷۷۵۳
۹۷۷۵۳

توصیه های ماه آخر بارداری را جدی بگیرید

آخرین ماه بارداری دشوار است. احتمالا احساس بزرگ شدن بیش از حد می‌کنید. این چند راهکار به شما کمک می کنند تا ماه آخر بارداری را بهتر سپری کنید.

آخرین ماه بارداری سخت و دشوار است. احتمالا احساس بزرگ شدن بیش از حد، ناراحتی و شاید هم کمی بی طاقتی می کنید. زمان به کندی سپری می شود.
درد روز به روز بیشتر می شود. به سختی می توان برنامه ریزی خاصی انجام داد و بی صبرانه منتظر ملاقات با نوزادتان هستید. بعد از دو تجربه بارداری، اعتراف می کنم که دفعه سوم به مراتب راحت تر است. این چند راهکار به شما کمک می کنند تا ماه آخر بارداری را بهتر سپری کنید.
توصیه های ماه آخر بارداری را جدی بگیرید
۱.تا جایی که می توانید از خواب خود لذت ببرید. این البته برای خانم هایی است که می توانند واقعا بخوابند. من آرزو داشتم که می توانم از خوابیدن لذت ببرم ولی این طور نیست. صادقانه بگویم. هر مدل خوابی بهتر از اصلا نخوابیدن است. تا وقتی که می توانید، راحت بخوابید.
۲. از خواندن وبلاگها دوری کنید. به خصوص اگر آخر ماه قرار است وضع حمل کنید. این چیزها فقط آزار دهنده هستند. خواندن علائمی که دیگر خانمهایی که نزدیک به وضع حمل خود هستند، دارند هیچ فایده ای ندارد. ممکن است شما هیچکدام از آن علائم را نداشته باشید و با خواندن آن چیزها نگران شوید.
۳.تا جای ممکن ریلکس کنید. پاهایتان را بالا نگه دارید و کاملا آرام باشید. تا جایی که می توانید از این لحظه لذت ببرید.
۴. برنامه ریزی برای زمان زایمان کار خوبی است که می توانید انجام دهید. حتی اگر فقط در مورد اینکه می خواهید زایمان شما چطور باشد فکر کنید هم خوب است.
اما خودتان را هم برای زمانیکه همه چیز طبق خواسته شما پیش نرفت آماده کنید. شاید هم همه چیز مطابق خواسته شما پیش برود که البته عالی خواهد بود. اما اگر اوضاع آن طور که می خواستید پیش نرفت، بهتر است ذهنتان را باز نگه داشته و آماده هر اتفاقی باشید.
۵.خیلی به علائم و نشانه ها توجه نکنید. البته این کار خیلی سختی است. اگر احساس می کنید از چیزی مطمئن نیستید با پزشک خود تماس بگیرید. ولی در مورد هر نشانه و علامتی وسواس و حساسیت به خرج ندهید.
۶. چند غذای فریزری درست کنید. این بهترین ماه برای پر کردن فریزر از غذاهایی که درست کرده اید و تمیز کردن خانه است. البته به خودتان فشار زیاد نیاورید و استراحت لازم داشته باشید.
۷. منتظر اتفاقهای غیر منتظره باشید. شاید کیسه آب شما پاره شود. شاید دردهای شکم شروع شوند. شاید خارج از خانه بروید و درد زایمان آغاز شود.
شاید به سزارین احتیاج پیدا کنید. اتفاق های زیادی می توانند تغییراتی در وضع حمل شما ایجاد کنند. البته شاید هم کمی هیجان انگیز باشند. هر دو بارداری قبلی من با اتفاق های غیرمنتظره ای همراه بوده و همیشه آرزو داشتم که کمی بهتر با آن شرایط کنار آمده بودم.
۸.خودتان را با بقیه مقایسه نکنید. همه راجع به خانمی که کیسه آب او در سی و هشت ماهگی پاره شده و غیره شنیده ایم. مقایسه کردن خودتان با بقیه و علائم و نشانه های موجود در بارداری دیگران کمکی به شما نمی کند.
بارداری شما متعلق به خود شماست و قصه هر فرد با دیگری فرق دارد. این خیلی منحصر به فرد و خاص خواهد بود. حالا جزئیات آن هر چیزی باشد.
۹. خودتان را مشغول نگه دارید ولی خیلی سرتان شلوغ نشود. وقتی پسر اولم را باردار بودم، ده روز قبل از روز زایمانم سرکار نرفتم و در آن چند روز هیچ کاری برای انجام دادن نداشتم. البته زایمانم ۱۹ روز بعد اتفاق افتاد. آن روزها خیلی طولانی به نظر رسیدند.
باید برنامه ای برای خودم می چیدم که سرگرم شوم و خودم را مشغول نگه دارم. مثلا می توانستم خانه تمیز کنم و غذاهای اضافی برای فریزر درست کنم و با دوستانم بیرون بروم و برنامه خرید کردن با آنها بگذارم و اتاق بچه را کامل و آماده کنم. البته در انجام این کارها زیاده روی نکنید. هر موقع لازم بود استراحت کنید.
۱۰. موعد زایمان خود را تخمینی در نظر بگیرید. اگر آن روز گذشت، موردی نیست. موعد زایمان شما فقط یک تخمین زمانی است. هر موقع بچه شما آماده بیرون آمدن باشد، آن لحظه از راه می رسد.

توصیه های ماه آخر بارداری را جدی بگیرید
مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
یکی از مشکلات رنج آور بارداری همچون سوزش معده و تنگی نفس که اکثر مادران باردار آن را تجربه می کنند در ماه نهم بارداری و هفته اول آن به دلیل پایین آمدن جنین برطرف می شود.
از جمله تغییرات بدن مادر در هفته سی و هفتم بارداری عبارت اند از:
براکستون هیکس یا درد های کاذب یکی از مشکلات شایعی است که مادران باردار دچار آن می شوند.اگر درده های کاذب ک شما در این دوران دچار آن می شوید به طور منظم اتفاق نیوفتد می بایست به پزشک خود مراجعه نمایید.
مخاطی که این هفته در دهانه رحم تشکیل می شود پلاگ موکوسی نام دارد و برای محافظت از جنین ایجاد شده که در هنگام زایمان ممکن است به صورت خون خاذج شده و یا حتی فرد قبل از زایمان این مخاط را به صورت لکه مشاهده نماید.
تغییر هورمون هایی که در این هفته اتفاق می افتد موجب بروز اسهال در مادران باردار خواهد شد.
پاره شدن کیسه آب یکی اتفاقات زایمان می باشد که پس از 12 ساعت جنین به دنیا خواهد آمد.

وضعیت جنین در ماه نهم (هفته سی و هفتم بارداری)
- حرکت آرام اما زیاد جنین در این هفته یکی از خصوصیت حرکتی جنین به شمار می آید.
- جنین تا آخرین لحظه زندگی در شکم مادر در حال رشد می باشد.
- قد جنین در این هفته ۴۸٫۶ سانتیمتر می باشد
- وزن جنین شما حدود ۲۸۵۹ گرم می باشد.

هفته سی و هشتم (ماه نهم بارداری)
با نزدیک شدن به زمان زایمان سعی کنید تمامی علائم زایمان را به خوبی شناسایی کرده و با اطلاع و رعایت از باید ها و نباید های قبل زایمان، زایمانی راحت را تجربه خواهید کرد. تغیراتی که بدن در هفته سی و هشتم بارداری به آن دچار می شود به شرح زیر است:
- ترشحات واژن در این هفته امری طبیعی است اما اگر این ترشحات با بو، سوزش و تب همراه باشد امری غیر طبیعی به شمار می آید و می بایست به پزشک مراجعه شود.
- انقباضات به صورت منظم و مدت زمان سی ثانیه یکی دیگر از دلایلی است که این هفته پس از مبتلا شدن به آن می بایست به پشک مراجعه نمایید.
- از جمله درد های طبیعی که در این هفته به سراغتان می آید درد در کشاله ران و پشت ساق پای مادران باردار می باشد.

وضعیت جنین در هفته سی و هشتم (ماه نهم بارداری)
- کاهش سرعت افزایش وزن جنین در این هفته به بعد رخ خواهد داد.
- مغز و ریه های از جمله اندام هایی هستند که تا آخرین لحظه در حال رشد می باشند.
- وزن جنین شما در این هفته حدود ۳۰۸۳ گرم می باشد.
- قد جنین در این هفته حدود ۴۹٫۸ سانتیمتر می باشد.

نبایدهای ماه آخر بارداری
خانم های باردار نباید در ماه های آخر بارداری انجام دهند که این کارها به ترتیب زیر هستند:

۱- دور مسافرت رفتن را خط قرمز بکشید
در ماه آخر توصیه می شود که خانم ها مسافرت نروند و یا در صورت رفتن به مسافرت، ترجیحا به جایی بروند که به محل درمانی نزدیک باشد تا اگر مادر دچار مورد اورژانسی و یا خونریزی شد، فورا به آنجا مراجعه کند و تحت درمان قرار بگیرد.
همچنین اگر خانم های باردار با ماشین شخصی شان به مسافرت می روند، بهتر است جایی بروند که فاصله درمانگاه ها و یا بیمارستان ها در جاده کم باشد.البته ما توصیه می کنیم که مادران باردار تا جایی که امکان دارد به مسافرت نروند حال چه ضروری باشد و چه غیر ضروری.
چون در ماه های آخر بارداری حرکت های زیاد باعث زایمان زودرس می شود و ممکن است جنین و مادر به خطر بیفتد.

۲- پیاده روی فراموش نشود
خانم های بارداری که زایمان طبیعی در پیش دارند باید در ماه آخر، پیاده روی سبک داشته باشند تا احساس کشش و درد عضله نداشته باشند. همچنین ورزش کردن در ماه آخر بارداری مانعی ندارد به شرطی که پرش و جهش در آن نباشد.

۳- فعالیت و کار زیاد ممنوع
خانم ها نباید در ماه آخر بارداری فعالیت و کار سنگین انجام دهند.

توصیه های ماه آخر بارداری را جدی بگیرید
۴- خانم های شاغل کمی به خود استراحت دهند
خانم های شاغل بهتر است در محیط کار زیاد سرپا نباشند و ساعت کاری شان را کم کنند. خانم هایی که کارشان ایجاب می کند پشت میز بنشینند، نباید زیاد در حالت نشسته بمانند و هر ۲ تا ۳ ساعت یکبار باید ۱۰ دقیقه راه بروند.

۵- بدون برنامه ورزش نکنید
خانم های بارداری ک ورزش می کنند باید به یاد داشته باشند فعالیت های ورزشی شان باید با برنامه ریزی باشد. همچنین همه حرکات ورزشی هم برای خانم های باردار مناسب نیستند و در واقع جزو حرکات ممنوعه به شمار می روند.
خانم ها می توانند اطلاعات این حرکات ممنوعه را از مرکز مشاوره بارداری دریافت کنند. اما به صورت کلی حرکات کششی و یا حرکاتی که جهش زیادی ندارند. برای خانم های باردار مناسب ترند.

۶- گرفتگی عضلات را دست کم نگیرید
همچنین گاهی کشش عضله ران و گرفتگی عضله های دیگر ممکن است در ماه آخر بارداری پیش بیاید که در بیشتر موارد طبیعی است و خانم ها نباید نگران باشند.
اما در بعضی موارد ممکن است این گرفتگی ها نشانه کمبود کلسیم باشد که در خانم هایی که دیابت بارداری دارند بیشتر مشاهده می شود. بنابراین متخصصان باید آن را بررسی کنند.

برخی از اتفاقات ماه آخر بارداری
برخی از اتفاقات در ماه آخر بارداری را بررسی می کنیم

۱- کم خوابیدن و خوب نخوابیدن مادر
مادران در ماه آخر بارداری ممکن است به دلیل وزن زیاد اذیت شوند و به دلیل بزرگی شکمشان نتوانند راحت بخوابند که این اتفاقات کاملا طبیعی است. بنابراین باید غذاهایی با حجم کمتر و در وعده های بیشتر بخورند.
علاوه بر آن باید حداقل ۲ ساعت فاصله بین شام تا خوابشان باشد و در زمان خواب هم چند بالش زیرسرشان بگذارند.

۲- کم شدن حرکت جنین
کم شدن حرکت جنین در ماه آخر می تواند به دلیل کم شدن آب دور جنین باشد. در واقع از شدت و اندازه حرکت ممکن است کم شود اما از تعداد حرکات جنین نباید کم شود.

۳- دردهای لگنی و شکمی
در ماه آخر ممکن است رحم به سمت پایین کشیده شود و باعث دردهای لگنی و شکمی شود.

۴- تکرر ادرار و یبوست
از آن جایی که سر جنین به مثانه مادر فشار وارد می کند، ممکن است مادر دچار تکرار ادرار شود و همچنین یبوست در این ماه شدت پیدا می کند.
برای پیشگیری از یبوست ، مادران باید غذاهای فیبردار بخورند و به میزان کافی آب بنوشند و ورزش هایی را که طبق نظر متخصصین باید انجام می دادند را انجام بدهند.

۵- سرگیجه در هنگام ورزش و فعالیت
گاهی اوقات ممکن است خانم ها در حال ورزش کردن احساس سرگیجه کنند و یا از هوش بروند که این می تواند به دلیل عرق زیاد، کم شدن مایعات بدن و غلیظ شدن خون رخ بدهد.

۶- ترشحات بارداری
ترشحات بارداری هم در ماه های آخر بارداری طبیعی است. اما آبریزش بینی واژن و خونریزی واژینال به هیچ وجه طبیعی نیست و خانم ها باید فورا به بیمارستان منتقل شوند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.