۹۲۸۲۱
۳۷۸۸
۳۷۸۸

استرس در دوران حاملگی، راه‌های غلبه بر آن

با اینکه فشار‌های روزانه بخشی از زندگی امروزه است، اما بالا بودن میزان استرس می‌تواند باعث افزایش احتمال زایمان زودرس و یا تولد نوزادی سبک وزن شود.

استرس بیش از حد نه تنها در دوران بارداری، بلکه در حالت عادی نیز برای سلامتی مضر است. راه حل رفع این مساله را می‌دانید؟

آیا داشتن اضطراب زیاد در دوران بارداری امری عادی است؟
بارداری همهٔ ما را دچار نوعی نگرانی می‌کند، می‌دانید علت آن چیست؟ یک زندگی درون شما در حال شکل گرفتن است. طبیعی است که نسبت به آنچه می‌خورید، می‌نوشید، فکر می‌کنید، حس می‌کنید و انجام می‌دهید، نگران باشید. همچنین نگرانی شما درباره سلامت کودک، نحوه تاثیر گذاری او بر زندگی، روابطتان و نیز انجام صحیح وظیفه مادری کاملاً طبیعی است. اما اگر اضطراب و نگرانی به کلی ذهنتان را به خود مشغول کرده و مدام بر کار‌های روزانه شما تاثیر می‌گذارد، باید به دنبال راه بهتری باشید.

در شروع کار، ترس و اضطرابتان را با ملایمت با همسر خود در میان بگذارید. حتی اگر دربارهٔ او باشد. احتمال دارد که او هم نگرانی‌های خودش را داشته باشد. اگر خیلی راحت راجع به اضطرابتان صحبت کنید، هر دوی شما احساس بهتری خواهید داشت. می‌توانید روی حمایت دوستان و اعضای خانواده نیز حساب کنید. سایر مادران باردار نیز می‌توانند کمک معنوی خوبی برای شما باشند. زیرا آن‌ها هم احتمالاً‌‌ همان نگرانی‌های شما را تجربه می‌کنند. اگر اضطراب زیادی دارید یا دلایل خاصی برای نگرانی درباره سلامتی کودکتان وجود دارد، نگرانی خود را با پزشک در میان بگذارید. اگر بعد از صحبت کردن با پزشک و انجام آزمایش، باز هم نگران سلامتی کودکتان هستید، مشاورهٔ تخصصی می‌تواند کمکتان کند تا اضطراب خود را به حداقل برسانید.

در حال حاضر استرس زیادی در زندگی ام وجود دارد. آیا این مساله بر کودکم تاثیر خواهد گذاشت؟
با اینکه فشار‌های روزانه بخشی از زندگی امروزه است، اما بالا بودن میزان استرس می‌تواند باعث افزایش احتمال زایمان زودرس و یا تولد نوزادی سبک وزن شود. اگر عادت دارید که از اطرافیان مراقبت کنید یا %۱۱۰ از وقت خود را به کار اختصاص می‌دهید، ممکن است در اولویت قرار دادن خود، در نظرتان غیر طبیعی و حتی خودخواهانه جلوه کند. اما مراقبت از خود، یک بخش اساسی مراقبت از کودکتان است. کاهش اضطراب یا یادگیری غلبه بر اضطراب، بارداری سالمتری را به همراه خواهد داشت.

چگونه می‌توانم خود را آرام کنم؟
روش‌هایی برای غلبه بر استرس و کاهش اضطراب در خانه و محل کار:
وظایف‌تان در خانه را تقلیل دهید و از اوقات فراغتی که از این طریق به دست آورده‌اید، برای استراحت بیشتر و کتاب خواندن استفاده کنید.

هر بار که امکان داشتید، از مرخصی استعلاجی استفاده کنید. یک روز یا یک بعد از ظهر استراحت در خانه به شما کمک می‌کند تا هفتهٔ سختی را که در پیش رو دارید، راحت‌تر سپری کنید.

ورزش‌هایی مانند یوگا و حرکات کششی که نیاز به تنفس عمیق دارند، انجام دهید.

به طور منظم ورزش کنید. برای مثال شنا یا پیاده روی را امتحان نمائید.

سعی کنید از رژیمی سالم و متعادل استفاده کنید تا نیروی جسمانی و عاطفی مورد نیازتان تامین شود.

زود‌تر به رختخواب بروید. بدن شما برای تغذیه کودکتان بیش از گذشته کار می‌کند و نیاز به خواب بیشتری دارد.

از افزایش بیش از حد بار اطلاعاتیتان جلوگیری کنید. خواندن کتاب‌هایی درباره بارداری، جستجو در اینترنت و گوش دادن به داستان‌های دوستانتان درباره بارداری خوب است، اما از غرق شدن در مطالب نگران کننده‌ای که ممکن است در دوران باردرای رخ بدهند، اجتناب ورزید. در عوض بیشتر به احساستان و اتفاقاتی که در زمان حال می‌افتد، توجه کنید. اگر در موقعیت دشواری هستید، گذران وقت با دیگر مادران، از فشارهایی که بر شما وارد می‌شوند، می‌کاهد. بسیاری از خانم‌های باردار در اینترنت گروه‌هایی را تشکیل می‌دهند که در آن‌ها بحث و تبادل نظر انجام می‌شود.

اگر دچار استرس غیر عادی هستید و احساس می‌کنید که به آخر خط رسیده‌اید، از پزشکتان بخواهید که شما را به یک روان درمان معرفی کنند. روان درمان بهتر می‌تواند میزان اضطراب شما را ارزیابی کرده و تشخیص بدهد که شما برای بهبودی به چه چیزی نیاز دارید. به دقت به سخنان او گوش کنید. کمک گرفتن در دوران بارداری، از شما و کودکتان در برابر خطرات غیر ضروری حمایت کرده و احتمال ابتلا به افسردگی بعد از زایمان را نیز کاهش می‌دهد.

«نه» گفتن را تمرین کنید. زمان آن فرا رسیده که این تصور را که از عهدهٔ انجام همه کار‌ها بر می‌آیید، کنار بگذارید. آرمان‌های ایده آلیستی خود را ترک کنید. از فشار کارهای روزانه بکاهید و خودتان را عادت بدهید که از دوستان و عزیزانتان کمک بگیرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.