گیاهخواران در معرض کمبود مطلق آهن
یک مطالعه جدید، نشان داده است که بسیاری از افراد بدون اینکه بدانند، ریشه مشکلاتشان کمبود آهن است. در این میان زنان، گیاهخواران و گیاهخواران مطلق، بیشتر در معرض کمبود مطلق آهن هستند.
یک مطالعه جدید، نشان داده است که بسیاری از افراد بدون اینکه بدانند، ریشه مشکلاتشان کمبود آهن است. در این میان زنان، گیاهخواران و گیاهخواران مطلق، بیشتر در معرض کمبود مطلق آهن هستند. جنسیت بیولوژیکی، سبک زندگی، بیماریهای زمینهای و سن هم میتواند زمینه ساز کمبود آهن باشد. تشخیص آن هم خیلی سخت نیست، علایمی چون سردرد، میل به خوردن یخ یا خاک رس از نشانههای کم آهنی است!
شما خسته نیستید، کمبود آهن دارید
آیا خسته هستید؟ خستگی شما و یا ضعف شدید که دچارش میشوید، از کمبود آهن است چون در این وضعیت بدن شما گلبولهای قرمز تولید نمیکند و انتقال اکسیژن در جریان خون کاهش مییابد. با کم شدن اکسیژن؛ در بدن احساس خستگی پیدا میشود.
افراد مبتلا به فقر آهن ممکن است با درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع و تنگی نفس مواجه شوند که به کاهش حمل اکسیژن در جریان خون مربوط است.
همچنین سرگیجه، احساس بیوزنی سر و میگرن هم میتواند ریشه در کمبود آهن داشته باشد.
سردتان است؟ کمبود آهن دارید
کمی بالاتر توضیح دادیم که کمبود آهن، بر جریان انتقال خون تاثیر میگذارد و این چرخه باعث به وجود آمدن احساس سرما در شما میشود، درحالیکه دمای هوا پایین نیست و دیگران هم این حس را ندارند.
خاک خورها، کمبود آهن دارند
شاید شما هم به افرادی برخورده باشید که اظهار میکنند، میل به خوردن خاک و کاغذ یا یخ دارند. این افراد، کمبود شدید آهن دارند.
اسم بیماری آنها «پیکا» است و افراد مبتلا، میل به خوردن مواد بدون ارزش غذایی همچون خاک، گچ، یخ و رنگ دارند. البته کمبود روی هم میتواند ایجاد بیماری «پیکا» کند.
رنگ پریده ها، کمبود آهن دارند
اگر اشتهایتان کم است یا اصلا احساس گرسنگی نمیکنید، این هم ممکن است نشانه کمبود آهن باشد.
پوست رنگپریده هم از دیگر نشانههای این کمبود است. وقتی سطح آهن بدن پایین است رنگ پوست پریده به نظر میرسد.
راهکار چیست؟
پزشکان و متخصصان توصیه میکنند، کمبود آهن را جدی بگیرید و با تغذیه و رژیم غذایی درست آن را از بین ببرید.
گوشت قرمز و مرغ، لوبیا، نخود، غذاهای دریایی، سبزیجات با برگ تیره، کشمش، زردآلو، میوههای خشک، آجیل و نشاستههای غنیشده با آهن مانند ماکارونی و غلات را در سفره غذایی خود لجاظ کنید.
همچنین با اجازه پزشک، خصوصا اگر بیماری زمینهای دارید، مکملهای آهن خوراکی یا مولتیویتامین بخورید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼