۲۴۶۲۶۰

پانیک چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟

پانیک چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟

درمان اختلال پانیک در مبتلایان چنان‌چه هر چه سریع‌تر و به محض مشاهده اولین نشانه‌ها پیگیری شود، اثربخش‌تر و موثرتر خواهد بود.

دکتر ایلیایی، متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که اختلال وحشت‌زدگی یا پانیک یکی از انواع اختلالات اضطرابی است اظهار کرد: پانیک به صورت حمله حاد و یا شدید اضطرابی و همراه با احساس مرگ ناگهانی بروز می‌کند.

وی افزود: از جمله مشخصه‌های اختلال وحشت زدگی یا پانیک حملات دوره‌ای و ترس شدیدی است که فراوانی بروز آنها می‌تواند از چند حمله در یک روز یا تعداد انگشت‌شماری در طول یکسال متفاوت باشد.

متخصص روانپزشکی دانشگاه تاکید کرد: حملات پانیک به صورت ناگهانی بروز می‌کند و در عرض چند دقیقه به اوج خود می‌رسد.

وی با اشاره به این موضوع که حملات پانیک در هر حالتی ممکن است رخ دهد تاکید کرد: این حملات تابع هیچ قانونی نیست و ممکن است در حال آرامش، خواب و یا اضطراب به یکباره حملات وحشت زدگی رخ دهد.

پانیک چه نشانه‌هایی دارد؟

متخصص روانپزشکی دانشگاه در ادامه به نشانه های حملات پانیک اشاره کرد و گفت: پانیک با نشانه‌هایی مثل احساس افزایش شدید ضربان قلب، تعریق و لرزش و یا این احساس که بدن به شدت تکان می خورد، دچار تنگی نفس و یا احساس نرسیدن هوا یا خفگی شده‌اید و یا درد و ناراحتی قفسه سینه بروز می‌کند.

IMG_20250216_113719

پانیک را با مشکلات قلبی اشتباه نگیرید

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، در بسیاری از موارد مبتلایان به پانیک نشانه‌های حمله‌ها را با مشکلات قلبی اشتباه می گیرند به این شکل که بیمار زمان بروز حمله تصور می‌کند دچار حمله قلبی شده و به اورژانس قلب مراجعه می‌کند.

دکتر ایلیایی اضافه کرد: احساس ناراحتی، تهوع، دردهای شکمی، مشکلات گوارش و سرگیجه و از دست دادن کنترل، غش کردن ناگهانی، احساس گرما یا گر گرفتگی، لرز یا گزگز و خواب رفتگی در صورت و اندام ها از دیگر علامت‌های حمله‌های پانیک است که به صورت لحظه‌ای بروز می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که ترس از کنترل خویشتن، دیوانه شدن یا مرگ قریب الوقوع از دیگر مواردی است که مبتلایان به اختلال وحشت زدگی از آن رنج می‌برند خاطرنشان کرد: مبتلایان ممکن است اختلال دید پیدا کنند و حالت‌های مثل گز گز گوش و یا سردرد را هم تجربه کنند.

پانیک زنان را سه برابر بیشتر از مردان درگیر می‌کند

متخصص روانپزشکی دانشگاه با بیان این که اختلال پانیک در زنان دو تا سه برابر مردان است ادامه داد: سن شیوع این اختلال حدودا ۲۵ سالگی است.

وی در ادامه با اشاره به علت‌های رایج ایجاد اختلالات وحشت‌زدگی اظهار کرد: ممکن است بعد از طی دوره های شدید اضطرابی مثل طلاق، مرگ عزیزان و تجربه استرس های پس از سانحه، اختلال پانیک همزمان با افسردگی و سایر اختلالات شخصیتی بروز کند.

دکتر ایلیایی در ادامه نقش خوراکی ها در تشدید اختلال پانیک را مورد توجه قرارداد و افزود: مصرف الکل، نیکوتین و کافئین ها می تواند عارضه های مبتلایان به پانیک را بیشتر کند.

وی با اشاره به این که درمان‌ها در اختلالات پانیک شامل دارودرمانی و درمان‌های غیر دارویی است، خاطرنشان کرد: درمان این بیماری حداقل بین هشت تا ۱۲ ماه ادامه خواهد داشت و چنانچه درمان‌ها به موقع آغاز شود قطعا اثربخش خواهد بود.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند