۲۴۹۰۸۲

چرا زخم معده در ایرانی‌ها شایع است؟/ داروهای مسکن چه نقشی دارند؟

چرا زخم معده در ایرانی‌ها شایع است؟/ داروهای مسکن چه نقشی دارند؟

حواستان هست با معده‌تان چه می‌کنید؟! خطر گرفتارشدن به زخم معده با مصرف مکرر غذاهای تند، کشیدن سیگار، مصرف خودسرانه مسکن‌هایی مثل ایپوبروفن و ژلوفن بسیار محتمل است.

از آن مهم‌تر اینکه معمولا به نشانه‌های اولیه زخم معده توجه نمی‌کنید یا از آن آگاهی ندارید. درحالیکه درمان این بیماری اگر زود تشخیص داده نشود، می‌تواند به مشکلات جدی‌تری مثل خون‌ریزی داخلی، سوراخ شدن دیواره معده یا حتی سرطان معده منجر شود.

دکتر شهرام آگاه، فوق تخصص گوارش و کبد و استاد گروه گوارش دانشگاه علوم پرشکی ایران با اشاره به اینکه زخم‌معده و اثنی عشر در کشور ما شیوع بالایی دارد، می‌گوید: دلایل آن یکی به شیوع عفونت هلیکوباکتر پیلوری در کشورمان مربوط می‌شود که ریسک زخم‌های معده و اثنی عشر را افزایش می‌دهد. عامل دیگر مصرف زیاد و خودسرانه داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی مثل بروفن، ژلوفن،دیفنوفناک و آسپرین است.

وی می‌افزاید: همچنین مصرف سیگار و استرس‌های جسمی شدید بستری می‌شوند بویژه در آی‌سی‌یو و نیز برخی بیماری‌ها مثل نارسایی کبد و کلیه می تواند خطر ابتلا به رخم معده را افزایش دهد.

این متخصص تاکید می‌کند: اولین علامت این بیماری احساس درد و سوزش در قسمت فوقانی شکم است که معمولا در زخم معده با گرسنگی این علایم بهتر و مصرف غذا بدتر می‌شود و در زخم اثنی عشر، برعکس است. در برخی موارد زخم معده با کاهش وزن و خونریزی‌های گوارشی در استفراغ یا مدفوع همراه است‌ که علامت خطر جدی محسوب می‌شود.تشخیص دقیق این زخم‌ها با آندوسکوپی ممکن است که امروزه با یک بیهوشی خفیف و بدون سختی برای بیمار حتی در مطب و کلینیک متخصص قابل انجام است. درمان هم پس از تشخیص علت بروز زخم معده قابل انجام است.

منبع: خبرآنلاین

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند