۱۸۱۱۹۸
۶۰۵۵
۶۰۵۵

درمان اختلالات قاعدگی، داروی نورتیسترون چیست؟

داروی نورتیسترون نوعی هورمون زنانه مصنوعی (پروژسترون) است که برای درمان اختلالات قاعدگی و موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قاعدگی (پریود) در هر دختری و پس از رسیدن به سن بلوغ رخ می‌دهد و از نظر پزشکی یک فرد سالم هر ماه (هر ۲۸ روز یکبار) به مدت ۵ الی ۷ روز خونریزی دارد. مقدار خونریزی و طول مدت آن با توجه به ژنتیک، شرایط بدنی فرد و شرایط روحی آن شخص در طول ماه‌های مختلف ممکن است کمی تغییر کند. به طور کلی تغییر در میزان ترشح دو نوع هورمون استروژن و پروژسترون عامل اصلی بروز عادت ماهانه به شمار می‌آید. سلامت قاعدگی برای تمامی زنان بسیار اهمیت دارد و در صورت بروز کوچکترین اختلالی در آن فرد به پزشک خود مراجعه می‌کند و ممکن است برای برگشتن به روند طبیعی مجبور به استفاده از داروهایی مثل داروی نورتیسترون شوند. داروی نورتیسترون نوعی هورمون زنانه مصنوعی (پروژسترون) است که برای درمان اختلالات قاعدگی و موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. ما تلاش کرده‌ایم در این مطلب برای شما عزیزان اطلاعات مفید و کاملی از این دارو تهیه کنیم.

مشخصات کلی داروی نورتیسترون
داروی نورتیسترون (Norethindrone) که امروزه با نام های تجاری و اختصاری Noristerat ،Noriday ،Micronor در بازار و داروخانه ها به چشم می خورد جزء دسته دارویی هورمون جنسی زنان قرار می گیرد که در درمان اختلالات قاعدگی، به تأخیر انداختن دوران عادت ماهیانه و داروی ضدبارداری به کار گرفته می شود. همانطور که در مقدمه نیز گفتیم این دارو که مثل هورمون طبیعی پروژسترون می باشد که کاربردهای مختلفی نیز دارد، گاهی در درمان بیماری های قاعدگی یا پریود زنان از آن استفاده می شود و در برخی مواقع به عنوان هورمون جانشین درمان (HRT) در درمان نوع مشخصی از سرطان پستان به کار می رود. ضمنا این دارو یا به تنهایی و یا به همراه یک نوع استروژن مورد استفاده قرار می گیرد. طبق نظر پزشکان و به طور میانگین میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو کم و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم اعلام شده است و همچنین برای تهیه داروی نورتیسترون از داروخانه ها نیاز به نسخه پزشک است اما امروزه شاهد این هستیم که این دارو به صورت آزاد هم به فروش می رسد.

نحوه ی مصرف داروی نورتیسترون
ابتدا باید بدانید که داروی نورتیسترون به شکل های قرص، تزریقی و پماد پوستی در بازار موجود است اما نوع قرص این دارو از همه پرکاربردتر می باشد. بنابر تحقیقات انجام شده بهترین زمان مصرف دارو در نوع قرص آن (۱ تا ۳ بار در روز)، در نوع تزریق (هر هفته یک بار) و در نوع پماد پوستی (۲ بار در هفنه) اعلام شده است و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو نیز به این شکل است که هر فرد باید طبق دستور پزشک از این دارو مصرف کند.

چگونگی تأثیر داروی نورتیسترون
داروی نورتیسترون نیز مانند همه ی داروهای ضدبارداری عمل می کند و با افزایش میزان هورمون پروژسترون در بدن مانع از بروز قاعدگی در زنان در طول مدت مصرف می شود اما به محض قطع مصرف دارو بعد از ۲ تا ۳ روز قاعدگی رخ می دهد. اثرات این دارو ظرف چند ساعت پس از شروع درمان با دارو ظاهر می شوند و این اثرات به مدت ۲۴ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز از دارو در بدن دوام خواهند داشت. به گزارش مجله پزشکی آسان طب برای قطع این دارو اگر در دوره کوتاه مدت مورد استفاده قرار بگیرد، می توان به محض رفع نیاز بدون هیچ مشکلی استفاده از آن را قطع کنید اما اگر مدت زمان طولانی تری از آن استفاده شود برای قطع مصرف این دارو باید با پزشک مشورت کرد.

آشنایی با عوارض جانبی داروی نورتیسترون
از عوارض معمول مصرف این دارو می توان به تورم پاها و زانوها، چاقی، خونریزی، سردرد و افسردگی، اشاره کرد و همچنین مصرف این دارو به مدت طولانی باعث ایجاد یرقان می شود که این امر ناشی از نارسایی کبدی می گردد. اگر با هریک از این عوارض برخورد کردید سریعا با پزشک خود صحبت کنید.

نکات احتیاطی مهم در مصرف داروی نورتیسترون
اگر به بیماری و دردهای زیر مبتلا می باشید حتما قبل از شروع مصرف داروی نورتیسترون با پزشک خود صحبت کنید.
- اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید و یا از دردهای مزمن کلیوی و کبدی رنج می برید.
- اگر به بیماری میگرن مبتلا هستید و یا در گذشته دچار حملات صرع گشته اید.
- اگر در گردش خون خود و یا قلبتان احساس ناراحتی می کنید.
- اگر سنگ مثانه شدید دارید.
- اگر از انواع داروهای دیگر استفاده می کنید.
- مصرف دارو برای زنان حامله: اغلب مجاز نمی باشد زیرا احتمال دارد که موجب نقص در نوزاد شود.
مصرف دارو برای زنان شیرده: به دلیل اینکه دارو در شیر مادر تاثیر می گذارد و ممکن است سلامتی نوزاد را به خطر اندازد حتما با پزشک مشورت کنید.
مصرف دارو برای کودکان و اطفال: مجاز نیست.
مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: اغلب مجاز نمی باشد و توصیه نمی شود، چون همانطور که در بالا گفتیم استفاده طولانی مدت از داروی نورتیسترون موجب آسیب های کبدی می شود لازم است در طول درمان حتما آزمایش های مربوط به کبد انجام شود.
- این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.