خونریزی بین پریودها خطرناک است؟
ممکن است در طول دوره باروری برای هر خانمی پیش بیاید که بین دورههای پریودش دچار خونریزی واژینال شود. ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم تا متوجه شوید که خونریزی بین پریودها خطرناک است، یا نه.
ممکن است در طول دوره باروری برای هر خانمی پیش بیاید که بین دورههای پریودش دچار خونریزی واژینال شود. ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم تا متوجه شوید که خونریزی بین پریودها خطرناک است، یا نه.
بین دو پریود، خونریزی و لکهبینی چرا آخه؟
دلایل خونریزی بین پریودها
شاید این اتفاق باعث نگرانیتان شده، اما خوب است بدانید که بیشتر خانمها در بین دورههای خود لکهبینی دارند. معمولا لازم نیست به خاطر این اتفاق نگران شوید . برخی موضوعات میتواند باعث خونریزی، یا لکهبینی بین پریودها شود. با ما همراه شوید تا شما را با رایجترین علتهای این اتفاق آشنا کنیم:
۱- مصرف داروهای کنترل بارداری که هورمونی هستند
اگر از داروهای کنترل بارداری استفاده میکنید که حاوی هورمون هستند، ممکن است در ۳ماه اول استفاده از آنها متوجه خونریزی بین دورهها شوید. پزشکان به این خونریزیها، « خونریزی ناگهانی » میگویند و معتقدند هورمونهای اضافی ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در پوشش داخلی رحم شما شوند.
بیشتر بخوانید: علت تعریق شبانه در قاعدگی
2- عفونتهای مقاربتی
عفونتهای مقاربتی مثل کلامیدیا ، یکی دیگر از علل رایج خونریزی بین دو پریود است.
سایر شرایط سلامتی مثل کمکاری تیروئید، بیماری کبد، یا بیماری مزمن کلیوی هم جزو مقصرهای دیگر خونریزی بین پریودها هستند.
3- عفونت دهانه رحم
عفونت دهانه رحم، یا پوشش داخلی آن یک علت دیگر است.
4- اختلالات لخته شدن خون
به دنبال دلایل دیگر هستید؟ خب، اختلالات لخته شدن خون مثل بیماری « فون ویلبراند »، یکی علت دیگر است.
5- سایر شرایط سلامتی
سایر شرایط سلامتی مثل کمکاری تیروئید ، بیماری کبد، یا بیماری مزمن کلیوی هم جزو مقصرهای دیگر خونریزی بین پریودها هستند.
بیشتر بخوانید: مترونیدازول برای عفونت زنان، درمان خوبی است؟
6- فیبروم، یا پولیپ
با فیبروم و پولیپ آشنایی ندارید؟ اشکالی ندارد. اینها تومورهای غیر سرطانی هستند که در پوشش، یا ماهیچه رحم رشد میکنند.
7- سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)
اسم این یکی را حتما شنیدهاید. سندرم تخمدان پلیکیستیک باعث میشود تخمدانهای شما آنطور که باید تخمک آزاد نکنند . تخمدانهای شما با کیسههایی پر از مایع که تخمکهای شما را احاطه کردهاند بزرگ میشوند. بدن زنان هورمونهای مردانه زیادی به اسم آندروژن تولید میکند. آندروژن هم میتواند باعث شود پریودهای نامنظم و لکهبینی داشته باشید. حتی گاهی ممکن است اصلا پریود نشوید.
بیشتر بخوانید: آیا تخمدان پلی کیستیک باعث ناباروری میشود؟
8- سرطانهای دستگاه تناسلی
سرطان رحم، یکی از سرطانهای دستگاه تناسلی است. این سرطان در خانمهایی که یائسه شدهاند، شایعتر است .
این موضوع را کاملا جدی بگیرید و اگر بالای 40سال دارید و بین قاعدگیهایتان لکهبینی دارید، به پزشک مراجعه کنید تا احتمال مشکلات جدیتر بررسی شود.
۹- پیشیائسگی
خوب است بدانید که با نزدیکتر شدن به یائسگی، پیشبینی قاعدگیتان سختتر میشود. سطح هورمونهای شما تغییر میکند و پوشش رحم ضخیمتر میشود . همه این دلایل باعث میشود گاهی بین پریودها خونریزی کنید.
بیشتر بخوانید: یبوست در قاعدگی و چگونه میتوان یبوست در قاعدگی را کنترل کرد؟
خونریزی بین پریودها خطرناک است؟
همانطور که متوجه شدید، خونریزی بین پریودها بین بیشتر خانمها رایج است، اما بهترین کار این است که به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید هیچ مشکلی وجود ندارد.
با این حال اگر لکهبینی و خونریزی بین پریودها شما را نگران میکند، یا همراه با برخی علائم است حتما برای ویزیت به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. شما باید به دنبال این علائم باشید:
- درد در قسمت پایین شکم
- تب
این نکته را به خاطر بسپارید و به خانمهای دیگر هم یاد بدهید. شما باید تاریخ چرخه قاعدگی و طول و شدت خونریزی خود را یادداشت کنید.
- علائمی که بدتر میشوند، یا بیشتر اتفاق میافتند
- هر نوع خونریزی واژینال، از جمله لکهبینی بعد از یائسگی
به این موضوع توجه کنید که لکهبینی با خونریزی مداوم، متفاوت است و اگر شما خونریزی مداوم، شدید، یا طولانیمدت دارید باید آن را جدی بگیرید.
اگر خونریزی واژینال غیرعادی همراه با علائم زیر دارید، با اورژانس تماس بگیرید:
- سبکی سر
- غش کردن
- پوستی که به طور غیرعادی رنگپریده به نظر میرسد
این نکته را به خاطر بسپارید و به خانمهای دیگر هم یاد بدهید. شما باید تاریخ چرخه قاعدگی و طول و شدت خونریزی خود را یادداشت کنید. این کار باعث میشود اگر چیز عجیبی در سیکل قاعدگیتان به وجود آمد نسبت به آن آگاه باشید. همچنین یادداشت کردن تاریخ پریودتان به پزشک کمک میکند تا بهتر متوجه شود که آیا مشکلی وجود دارد، یا نه.
پزشک ممکن است آزمایش خون ، یا آزمایشات دیگری مثل سونوگرافی ترانسواژینال، یا بیوپسی آندومتر را برایتان تجویز کند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص زنان و زایمان
خلاصه
درست است که خونریزی غیر طبیعی بین پریودها ممکن است جزئی باشد، اما میتواند نشانه مشکلی جدیتر یا حتی تهدیدکننده زندگی باشد . مشکلاتی مثل رشد خوشخیم تومورهای غیر سرطانی مانند پولیپ یا فیبروم، اختلال خونریزی، عفونت یا آسیب، برخی از علل خونریزی بین پریودها هستند.
این اتفاق نادر است، اما لکهبینی بین پریودها گاهی اوقات میتواند نشانه سرطان باشد. پس میبینید که بهترین راهکار برای اینکه خیالتان آسوده شود، این است که حتما در صورت مشاهده خونریزی بین دورههای پریود خود به پزشک مراجعه کنید تا مشکلتان بهتر و سریعتر برطرف شود.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان مراجعه کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼