۷۸۶۵۹
۲۵۵۷
۲۵۵۷

چرا زنان ایرانی مشکلات هورمونی دارند؟(۱)

چاقی و بیماری آندومتریوز یا همان چسبندگی لوله‌های رحم در زنان از شایع‌ترین مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم. چاقی و مشکلات هورمونی به دنبال آن در دختران نوجوان و جوان بیشتر دیده می‌شود.

مشکلات هورمونی در زنان شایع‌ترین بیماری این جنس به حساب می‌آید. مشکلات هورمونی در همه سنین وجود دارد از ابتدای بلوغ فرد شروع می‌شود و تا پس از یائسگی نیز ادامه پیدا می‌کند. بنابراین مشکلات هورمونی زنان از زمان بلوغ به بعد با آنان همراه است. در سال‌های اخیر، این بیماری‌ها شیوع بیشتری بین زنان، خصوصاً زنان جوان و نوجوانان دختر پیدا کرده است. بسیاری از متخصصان و کارشناسان علت این شیوع را تغذیه و تحرک ناکافی و نامناسب می‌دانند.

در این گزارش به بررسی وضعیت زنان و مشکلات هورمونی آنها، کمبود ویتامین و سرطان در اثر آن پرداخته می‌شود. اما مشکلات هورمونی و بیماری‌های آن در افراد به چند دسته تقسیم می‌شوند؟ اعظم‌السادات موسوی، رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان، در رابطه با مشکلات هورمونی می‌گوید: «چاقی و بیماری آندومتریوز یا همان چسبندگی لوله‌های رحم در زنان از شایع‌ترین مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم. چاقی و مشکلات هورمونی به دنبال آن در دختران نوجوان و جوان بیشتر دیده می‌شود که با بلوغ و تغییرات هورمونی و جسمانی مواجه هستند اما بیماری چسبندگی لوله‌ها یا کیست‌های شکلاتی در زنان بیشتر دیده می‌شود.

چرا زنان ایرانی مشکلات هورمونی دارند؟(1)

موسوی در رابطه با منشا چاقی در نوجوانان دختر و در دوره سنین بلوغ را اینگونه تشریح می‌کند: «چاقی در اوایل سنین بلوغ با بالارفتن استروژن یا همان هورمون زنانه، به وجود می‌آید. استروژن که باعث بروز صفات ثانویه جنسی می‌شود. یکی از این صفات جمع کرد. چربی در بخشی از نقاط بدن مانند شکم و ران‌ها است بنابراین در اوایل بلوغ در یک حد معین و مشخصی یک افزایش وزن دیده می‌شود که امری کاملاً طبیعی است. چرا که بدن در حال رشد است و با افزایش قد فرد، افزایش چربی نیز به وجود می‌آید. اما در مورد کودکانی که در دوران طفولیت و نوزادی خود، افزایش وزن داشته‌ یا شرایط ژنتیک چاقی را در خود داشته‌اند، ممکن است در دوران بلوغ افزایش وزن بیشتری داشته باشند. چرا که سلول‌های چربی که در دوران کودکی تشکیل شده است، ممکن است در دوران بلوغ دوباره فعال شوند و چاقی ناخواسته‌ای را ایجاد کنند.»

موسوی مسئول اصلی افزایش وزن در نوجوانان را خانواده‌ها می‌داند و معتقد است: «اگر خانواده‌ها بتوانند ورزش و تحرک فیزیکی دسته جمعی را برای خود و فرزند خود در نظر داشته باشند، نه تنها نوجوان دختر به چاقی بیش‌از حد و مشکلات هورمونی در آینده دچار نمی‌شود، بلکه در آینده نیز از بدن بسیار سالم‌تری برخوردار خواهد بود. از طرف دیگر، رژیم غذایی هم اهمیت و نقش بسیار مهمی در الگوی رشد و سلامت فرد دارد.استفاده از فست‌فودها، غذاهای آماده و مواد پرکالری، علاوه بر کمبود تحرک فیزیکی در دورانی که فرد بیشترین ظرفیت برای افزایش وزن را دارد، باعث چاقی ناخواسته می‌شود و بازگشت آن به سن معمول و مناسب آسان نیست.»

موسوی درباره عامل دیگر چاقی در نوجوان و جوانان توضیح می‌دهد: «کم تحرکی عامل مهم دیگر چاقی و افزایش وزن در قشر جوان جامعه است. در خانواده‌ها این فرهنگ به وجود آمده است که فرزند خود را با سرویس به مدرسه ببرند. از سوی دیگر، خود دخترها نیز در این سنین منزوی‌تر هستند و علاقه دارند تمام وقت خود را به تنهایی در اتاق و پشت کامپیوتر یا تلفن همراه سپری کنند. مدرسه و خانواده نیز تاکید بیشتری بر درس و مطالعه دختران دارند و اصرار می‌کنند نوجوان زمان بیشتری را پشت میز خود مشغول مطالعه باشند.»

موسوی مسئول بعدی در این افزایش وزن عمومی را مدرسه‌ها می‌داند و می‌گوید: «مدارس باید با قرار دادن یک برنامه آموزشی منظم و پیگیری مداوم آن خود دختران را به ورزش و تحرک تشویق کنند. مدارس از دانش‌آموزان خود انتظار دارند در ساعاتی نیز که در مدرسه به سر نمی‌برند، به خواندن درس و بی‌تحرکی مشغول باشند بنابراین هیچ ساعاتی برای نوجوان برای ورزش و فعالیت باقی نمی‌ماند.»

ادامه دارد...

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.